Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wcale nie księżniczka

wesele rycerskie - wybór sukni - dziewczyny, pomóżcie!

Polecane posty

Planujemy wesele na zamku, oprawa ma być rycerska: kontusze, konie itp. Goście oczywiście będą normalnie poubierani ;) przebrana będzie obsługa i wykonawcy. I tu pytanie - jaki rodzaj sukni wybrać, żeby pasowało? Jestem niska i dość drobna, zdecydowanie nie chcę "bezy" i koronek, ani sukni na wielkim, niewygodnym kole... Zakochałam się w tej sukience: http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?line=m&page=1&style=A3345HC ale nie wiem czy będzie ok... jak myślicie?

Gość suknia jest piękna
jeśli narzeczony nie występuje w zbroi lub w rajtkach to możesz ją założyć. nie przesadzaj bo nie będziesz pięknie ubrana ale przebrana

Gość weselny_grajek
druchna straci cnote po pijaku!!!!!!!!!!

Nie, nie będzie w zbroi ;) i to jest właśnie to - nie chcę przesadzić, a tylko lekko nawiązać do motywu przewodniego całej imprezy. A jak się Wam sama suknia podoba? :)

ojojoj, no to już chyba byłoby przebieranie się..... choć niektóre naprawdę fajne (uwielbiam klimaty baśniowo-średniowieczne), to chyba jednak są właśnie zbyt baśniowe. Bo co miałby założyć Pan Młody, jak Młoda by wyskoczyła w takiej kiecce? :D

Gość hje hje hje jeee
surdut;) cziemny i np. bordowo-zlote dodatki ;) ewentualnie spodnie z lamapsami :D

Gość suknia jest piękna
ale ona jest trochę zdobiona nawet więcej niż trochę więc nie wygląda przesadnie skromnie. jest piękna nawet na pałacowy ślub. do niej długi welon i będzie dobrze. naprawdę niczego jej nie brakuje a w tej kwestii łatwo przesadzić bo wystroisz się jak ta królewna a facet i tak założy garnitur.

Gość i księżniczka nam zamilkła

jestem, jestem :) nie chce jeszcze kupowac kiecki, do wesela jeszcze dlugo. chodzilo mi o sam pomysl na sukienke do takiego slubu :) nie chce tez typowo sredniowiecznej sukni - jak napisano wczesniej, nie chce czuc, ze jestem przebrana, a nie ubrana. zastanawiam sie po prostu co bedzie najlepiej pasowalo do takiego tematu wesela :) i chociaz tamta, ktora wklejalam wczesniej podoba mi sie na zaboj, to zaczynam sie zastanawiac czy nie jest zbyt strojna mimo wszystko... heh, sama juz nie wiem :(

jestem, jestem nie chce jeszcze kupowac kiecki, do wesela jeszcze dlugo. chodzilo mi o sam pomysl na sukienke do takiego slubu nie chce tez typowo sredniowiecznej sukni - jak napisano wczesniej, nie chce czuc, ze jestem przebrana, a nie ubrana. zastanawiam sie po prostu co bedzie najlepiej pasowalo do takiego tematu wesela i chociaz tamta, ktora wklejalam wczesniej podoba mi sie na zaboj, to zaczynam sie zastanawiac czy nie jest zbyt strojna mimo wszystko... heh, sama juz nie wiem

Gość brak weny
no a tak zupełnie niekomercyjnie- byłaby w Twoim klimacie?

Sukienka bardzo ładna i w klimacie jak najbardziej :) Jest tylko jedno małe 'ale', a właściwie dwa: po 1. nie chcę długich rękawów, a po 2. dekolt w łódkę to nie dla mnie, niestety - źle w nim wyglądam. Ale sukienka jest z klasą, delikatna, bardzo kobieca :) i zdecydowanie czegoś takiego będę chciała dla siebie :)

Gość jesli planujecie
stylową uroczystość, odsyłam do architektek - szyją często niepowtarzalne sukienki, wzorowane na starych obrazach, mogą też zaprojektować i wykonac nietypową, oryginalna suknię niekoniecznie "w konkretnym stylu epoki", za to stylową i oryginalną. Z jakiego rejonu Polski jesteś?? miałabym kilka namiarów... Chłopak może sie wystylizowac np. na romantycznego artystę barokowego ;) Zerknij w necie na reprodukcję "Autoportretu" Antony van Dyke'a, ucznia Rubensa - o to mniej więcej mi chodzi. Czyli - koszula z cieniutkiego batystu, ze stójką lub koronkowym/gipiurowym kołnierzykiem, mocno namarszczonymi rękawami i długimi mankietami zapinanymi na rząd guziczków (lub odszytymi koronką), wąskie spodnie z podwyższonym stanem i płytkie buty na niedużym obcasie (moga być z klamrą lub bez). W pluderki z saczkiem i wams "rzezany" nie będziemy Twojego męża ubierac, bo umordowałby się jak na torturach ;) A dla Ciebie np. suknia w stylu Heleny Fourment (podobno rozkochany Rubens własnoręcznie projektował stroje umiłowanej małżonki) albo skromna "alamoda", lubiana tez przez polskie arystokratki. Polecam przejrzenie książki Małgorzaty Możdżyńskiej-Nawotka "O modach i strojach" - kopalnia zdjęć, informacji i inspiracji!!!

Gość do Ona0
z tą Gardenią to taki żart, prawda?