Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olia24

DODATKI! problem z doborem

Polecane posty

Dziewczyny nie mam zupełnie wizji na dodatki do mojej białej sukni :( Garnitur młodego jest czarny, połyskujący z prześwitami grafitu w paski. Mój przyszły mąż jest brunetem i pasuje mu ciemny kolor. dodatki to krawat i butonierka w kolorze fioletu biskupiego (fiolet wpadający w bordo). Całość wygląda rewelacyjnie! Nie mam pojęcia jaką wiązankę i makijaż dobrać do tego. Chodzi o kolorystykę.

polecam fioletowe ;) takowe mialam. zobacz w remacie pan mlody musznik czy krawat kolczyki z ametystem, fioletowe cienie pod oczami, fioletowy kwiat we wlosach-eustoma, bukiet z eustomy. rewela.

Gość nie jestem stylistką
Oho, nasza wizja w fioletach rośnie w siłę ;) Na pewno kwiaty i biżu powinny być ładnie dobrane do odcienia krawatu męża - typów fioletu jest mnóstwo ;) Od razu ostrzeżenie - jeśli mąż ma mieć poszetkę (chusteczkę w kieszonce) to raczej nie dodawaj mu już przypinki w klapie - wymyśl zasad ubioru to już za dużo szczęścia na raz!!! Aha - poszetka nie powinna być z tej samej tkaniny co krawat ;) Ogólna zasada - albo/albo, czyli chusteczka lub przypinka (w klapie, nigdy w kieszonce!), by nie przedobrzyć. Co do bukietu - gatunek kwiatów trzeba dobrac do fasonu sukni, do tzw. "prześcieradła" z zakładkami wtalii, uszytego z grubej, mięsistej tkaniny pasuja dostojne, grubopłatkowe kalie, dostojne amarylisy, ewentualnie słoneczniki i tulipany. Do sukienek koronkowych pasują kapryśne hortensje, róże, gladiole, anemony. Do delikatnych, zwienych, żorżetowych sukni w stylu greckiej boginki pięknie pasować będą eteryczne eustomy, drobne "polne" różyczki i delikatna gipsówka (czasem wystarczy chmurka takiej gipsówki związanej wstążką - i mamy oryginalny, leciutki, elfi bukiet :) ). Spośród ww. gatunków znajdziesz też dużo w fioletach :) Do tego fioletowa biżu (w kolorze dodatków męża), może ewentualnie fioletowe buciki. Aha - uczulcie fotografa, bo połyskliwy gajer trzeba naprawdę umiejętnie pstrykać, by na zdjęciach nie było discopolowatego efektu ;) Inaczej na fotach Pan Młody lśni błyszczy się i mieni jak przyslowiowe coś psu (że zacytują CK dezerterów ;) ).

Gość nie jestem stylistką
Kolor niesamowity i bukiet bbb ładny, ale skąd mamy wiedzieć, że pasuje do Twojej sukni - nie wkleiłaś zdjęcia!!! Poza tym musisz sprawdziś, czy odcień kwiatów będzi epasował do dodatków Twojego męża, byt nie było zgrzytu kolorystycznego. No i pamiętaj - nie do każdego fasonu sukni pasujaą kantedeskie!!!