Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedys tez pomoge

Urlop na 3/4 etatu pomocy

Polecane posty

Gość kiedys tez pomoge

Do tej pory pracownik mial 20 dni na caly rok i pracowal na czas nieokreslony. Od miesiac wrzesnia do konca listopada,wiec przez 3 m-ce bedzie pracowal na 3/4 etatu, prosze o obliczenie ile za kazdy miesiac bedzie przyslugiwalo mu urlopu - nie potrafie sobie poradzic:( dziekuje

Gość kiedys tez pomoge
no pomozcie :( zapomnialam dodac,ze przyslugiwalo mu 20 dni na rok urlopu do tej pory

Gość kiedys tez pomoge
blagam, bo szef czeka na odpowiedz ;(

Gość kiedys tez pomoge
dobra, 'dzieki' za pomoc poszukam na innych forach :o

Gość kiedyś byłam zatrudniona
na 3/4 etatu i miałam normalny wymiar urlopu czyli tak jak przysługuje 26 dni po 10 latach pracy.Dodam,ze ta forma zatrudnienia jest do dupy jak cie zwolnią lub zlikwiduja zakład tak jak w moim przypadku dostaniesz tylko odszkodowanie za likwidacje obliczona z zarobku na 3/4 ,a o zasiłku dla bezrobotnych mozesz tylko pomarzyc.No to wszystkiego dobrego.

Gość kiedys tez pomoge
nie o mnie chodzi a o pracownika naszej firmy - potrafi ktos obliczyc?

Gość kiedys tez pomoge
obliczylam, ze za 3 m-ce przysluguje mu 4 dni - czy dobrze ? :(

1/12 * 20 * 0,75 = 1,25 za miesiąc 3 miesiące, to 3,75 dnia W sumie 4 dni, bo liczy się chyba na korzyść pracownika. Art. 154. § 1. Wymiar urlopu wynosi: 1) 20 dni - jeżeli pracownik jest zatrudniony krócej niż 10 lat, 2) 26 dni - jeżeli pracownik jest zatrudniony co najmniej 10 lat. § 2. Wymiar urlopu dla pracownika zatrudnionego w niepełnym wymiarze czasu pracy ustala się proporcjonalnie do wymiaru czasu pracy tego pracownika, biorąc za podstawę wymiar urlopu określony w § 1; niepełny dzień urlopu zaokrągla się w górę do pełnego dnia. § 3. Wymiar urlopu w danym roku kalendarzowym, ustalony na podstawie § 1 i 2, nie może przekroczyć wymiaru określonego w § 1.

Gość Sześć dni kobieto
Wyrazy współczucia dla szefa

Gość kiedys tez pomoge
Ltd dziekuje, czyli dobrze obliczylam,ze 4 dni :) pozdrawiam 🖐️

Gość mamy zloty medal
A ja poprosze to samo,tyle ze na 1/2 etatu czyli pracownik tez mial na rok 20 dni a od wrzesnia na 1/2 etatu o ile mu sie urop zmieni?

Ludzie, nauczcie się czytać kodeks pracy ;) 1/12 (bo jeden z 12 miesięcy) * 20 (bo na całe 12 miesięcy należy się 20 dni) * 0,5 (1/2 etatu) = 0,83(3) dnia na miesiąc I potem, jeśli po miesiącu, to należą się 0,83 dnia - w górę to 1 dzień po 2 miesiącach - 2 * 0,83 = 1,66 dnia - w górę to 2 dnia, etc. Pozdrawiam PS. Nie zajmuję się tym w pracy, po prostu jestem pracownikiem, który umie sobie policzyć urlop :P

Gość mamy zloty medal
Nie wyrazilam sie jasno... Pracownikowi przyslugiwalo 20 dni urlopu. Teraz przez 3 miesiace bedzie pracowal na 1/2 etatu w grudniu znow na pelny etat. Ile zatem bedzie mu przyslugiwalo urlopu na 1/2 etatu pracujac 5 godz.dziennie? Do tej pory wykorzystal czesciowo urlop i liczac pelny etat zostalo mu 10 dni, jak skorygowac dni urlopowe? Pracownik chce wziac 4 dni,wiec ile mu pozostanie uwzgledniajac zmiana na 1/2 etatu? ratunkuuuuuuuuuu :(

Wszystko jest napisane w kodeksie pracy, dlaczego mam odwalać za kogoś robotę? Za mnie nikt nic nie robi :P ____ PS w sumie masz 12 miesięcy 9 pracuje w wymiarze całego etatu, więc przysługuje mu 1.68 dnia za miesiąc, 3 pracuje na 1/2 etatu więc przysługuje mu 0.83 dnia za miesiąc 9 * 1,68 + 3 * 0,83 = 17,61 - do góry - 18 dni Więc, skoro miałby 10, to zostało mu 8 dni, jeśli pracuje te 3 miesiące na 1/2 etatu ____

Gość mamy zloty medal
Ltd i jesli chce wziac 4 dni to zostana mu 4 dni juz z uwzgl.1/2 etatu tak?

Gość mamy zloty medal
Ltd nie rozumiem jednej rzeczy..... czemu z 18 dni wyliczylas,ze zostanie mu 8 dni? Na pelny etat pozostaloby 10 dni - 4 dni chce wziac, wiec zostaloby 6 dni a jak Ty to obliczylas,bo nie rozumiem :(

Gość mamy zloty medal
Ltd wroc :o

Po pierwsze, to obliczyłEŚ ;) Po drugie, 8 dni, a nie 10 mu zostało, więc, tak jeśli weźmie 4 dni, to zostaną 4. Poza tym, to jest chore, jakim cudem Wy dostałyście pracę, jeśli nie znacie takich podstaw? :/

Gość mamy zloty medal
Ltd dzieki prosze Pana ;) Reszte sobie juz sama obliczylam a co do mojej pracy - nigdy nie pracowalam w kadrach i na wszystkim nie musze sie znac, prawda? :)

Ale pracujesz, więc powinnaś mieć do tego kwalifikacje, przynajmniej teoretycznie, prawda? :)