Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pprriimmaavveerraa

Ile najmniej może wynieść miesięcznie koszt soczewek kontaktowych i ich

Polecane posty

Gość pprriimmaavveerraa

pielęgnacji?

Gość natiiiiii
zależy gdzie masz zamiar kupować. ja kupuje tylko w sieci. soczewki kwartalne - koszt trzech par to około 80 zł , koszt płynu - jakieś 90 zł (na 9 miesięcy), co miesięcznie daje okolo 20 zl...

Gość jiiijjjjiiiijiii
Ja płacę 200 zł na pół roku za soczewki(12soczewek)+ duży płyn do pielęgnacji 2x45 zł. Na dłuższy okres czasu wychodzi taniej...

Gość
ok 30 dych miesiedcznie

Gość ciba vusionnnn
uzywaz ktos z was tych soczewek? mozecie powiedziec co jest przyczyna ze moje oczy maja popekane naczynka i tak jakbym miala piasek w oczach? wczesniej nie maialam z nimi problemu.

Gość tak najmniej 30zł na m-c
ja płacę więcej...

Gość do ciba vision
Ja nie używam takich, ale może masz zespół suchego oka, zapalenie spojówe, albo... źle dbrane soczewki, np. za małe BC. Moze powinnas używac soczewek do oczu wrażliwych, takich bardziej nawilżonych,

Gość jiiijjjjiiiijiii
Też miałam popękane naczynka, raz miałam aż cale białko zalane krwią. Bylam u okulisty i to było z przemęczenia oczu- soczewek nie wolno nosić codziennie po kilkanaście godzin, ja tak robiłam. Teraz noszę 6-8 godz. a przez resztę dnia w domu okulary i już jest ok. Miałam przepisane krople do oczu na receptę i przeszło tamto wtedy

Gość ciba vusionnnn
wczesniej mialam ciba vision zwykle O2, juz ich nie produkuja teraz sa z dodatkiem aqua i w swoim skladzie maja jakis dodatkowy skladnik ktory nosi nazwe copolymer 845 byc moze to jest przyczyna nie tolerancji oka. dodam ze nigdy nie mialam z oczami klopotow a soczewki stosuje od kilku lat. mozecie poradzic jakies dobre soczewki zamiast ciby (oprucz pure vision nie toleruje ich)

ja kupuje szkła na allegro 7 zł za sztukę - kupuję zawsze na sztuki. Płyn 330 ml duży starcza mi na 3 m-ce koszt na allegro 22 zł (U optyka 45 zł :S )