Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość any way any

podrozowanie na terenie usa

Polecane posty

Gość upupupupupupu
halo czy ktos ryzykowal?

Gość upupupupupupupupuppp
up a co z Hawajami lecial ktos tylko na paspzort bez wizy :)

ktos sie pytal o wyrobienie paszportu po slubie i zmianie nazwiska. ja wlasnie bede skladac wniosek o nowy paszport. potrzebny jest polski akt slubu. mozna to zalatwic przez ambasade. W Konsulacie należy złożyć następujące dokumenty: - oryginalny akt urodzenia - tłumaczenie aktu - wypełniony wniosek do Kierownika USC - opłata konsularna za umiejscowienie aktu urodzenia tak przynajmniej jest w ny. tylko nie wiem jaki wniosek do kierownika USC ale mozna zadzwonic do kosulatu i wszystko powiedza.

Gość Mrs Thompson
to jest nie prawda potrzeb jedynie stary paszport nr.pesel ,zdjecia i tyle w nyc takze jak ktos nie wie to niech nie pisze bzdur a po za tym mozna sobie wejsc na strone konsulaty w ny i tam jest wszystko napisane i wytlumaczone HELLO !!!!!!

Gość do thompsona
Hello no wlasnie hello wejdz na strone i dokladnie poczytaj bo dokumentow potrzeba znaczie wiecej niz ci sie wydaje! poza tym chodzilo o zmiane nazwiska wiec nie wcinaj sie w temat o ktorym pojecia zielonego nie masz. Poza tym moze wrocmy do tematu. Jak nielegalni podrozujecie po USA jak daleko i czym jak to jest z tymi samolotami na co latac? czy paszport bez wizywystarcza. Jak te Hawaje? pozdrawiam

Podbijam pytanie, czy moge latac samolotem po USA z wygasnieta wiza, czy lepiej zmienic paszport i nie miec zadnej wizy????????????? Czy zadna z tych opcji nie jest bezpieczna?????????????? Czy ktos tak podrozuje???? Prosze o pomoc!!!!!!!!!! Jak jest z Wami, czy nikt z nielegalnych nie podrozuje????

czy naprawde nikt tego nie wie????????????????? to naprawde bardzo wazne :-(

Gość ja wiemmmm
ja podrozowalam kilka razy na paszporcie juz pustym bez wizy i wszystko odbywalo sie bez problemu:) sprawdzaja czy dane zgadzaja sie z danymi na bilecie i tyle

podnosze temat podrozowanie na paszporcie bez wizy,, wlasnie sama jestem na etapie organizowania wakacji na Floryde i mam obawy co to lotu samolotem. Opinie na ten temat rozne sa, mam znajoma ktora na Hawaje poleciala na prawko miedzynarodowe i wszystko poszlo ok, druga znajoma wymienila paszport i poleciala na paszport tymczasowy do Miami ale tak to jest ze jak dotyczy to nas samych to obawy sa wiellkie, wiec jesli jest ktos kto ostatnio podrozowal bez wizy w paszporcie to niech sie odezwie...pozdrawiam

podnosze temat podrozowanie na paszporcie bez wizy,, wlasnie sama jestem na etapie organizowania wakacji na Floryde i mam obawy co to lotu samolotem. Opinie na ten temat rozne sa, mam znajoma ktora na Hawaje poleciala na prawko miedzynarodowe i wszystko poszlo ok, druga znajoma wymienila paszport i poleciala na paszport tymczasowy do Miami ale tak to jest ze jak dotyczy to nas samych to obawy sa wiellkie, wiec jesli jest ktos kto ostatnio podrozowal bez wizy w paszporcie to niech sie odezwie...pozdrawiam

Gość swinkowaaaa
ja latam ale na ID i DL, nigdy nie bralam ze soba paszportu, przykro mi

wydaje mi sie ze to ryzykowne szczegolnie teraz wszyscy sa cieci na illegal. z pustego paszportu tez moga sprawdzic twoj status, moze sprobuj DL, piszesz ze jezdzisz wiec cos musisz miec

Gość mam zielona karte
mieszkam w stanach i czesto latam, mam zielona karte, ale przy odprawie na trasach krajowych nigdy o nia nie pytaja, sam paszport wystarcza

Gość Na miedzynarodowe jezdze
Ja np jezdze na miedzynarodowe, jeszcze mnie dzieki Bogu nigdy nie zatrzymali, oby tak zostalo. Mam prawko stanowe, ale niewazne :P jeździmy na fucksa. Ps. Dla podbicia tematu mam tez pytanie czy ktos orientuje sie o bramkach i takich innych kontrolach na drogach pomiedzy jednym a drugim wybrzezem. Chce zorganizowac sobie wycieczke na drugie wybrzeze, wiem ze czasami po przekroczeniu jakiegos stanu jest bramka, zwykle pytaja tylko o to skad sie jedzie, ale nie sprawdzaja- trzeba miec pecha......

Gość hejka ja tez mieszkam
w stanach i wiem ze na paszporcie to nie za bardzo,jestem legalnie latam gdzie chce ale zawse pokauje id i jesli je masz to mozesz sobie latac ale na paszporcie to osobiscie nie radze jesli chcesz tu jeszcze zostac

Gość NianiaNiunia
Kolezanka mowila, ze ona leciala kilkakrotnie bez waznej wizy i bylo ok, nigdzie nie patrzyli. Mnie natomiast sprawdzili wize (byla wazna, nigdy nie bylam nielegalnie), patrzyli do zdjecia paszportowego, patrzyl na mnie jak na przestepce, haha. Wiec roznie bywa. Ja bym sie nie odwazyla, szkoda ryzykowac.

Gość royal king tea
temat dawno nie ruszany ale sie wypowiem podrozowalam 3 razy na swiezym paszporcie bez wizy i wszystko bylo w porzadku, poswiecili ultrafioletem czy paszport nie jest jakis podrobiony i tyle. a 4 raz to pokazalam im karte kredytowa ze zdjeciem i poszlo gladko, sprawdzaja tylko czy zgodnosc imienia i nazwiska jest ok i zdjecie

Gość royal king tea
na Hawaje znajoma leciala na prawo jazdy amerykanskie i ja sprawdzili, tzn jej status..na szczescie byla legalnie na zielonej karcie wiec musiala dzwonic do prawnika ktory faksowal na lotnisko jej dokumenty

Gość gość
Wlasnie wrocilam z Californi....jestem w tej samej sytuacji...wiec mowie ci lec i baw sie dobrze! 10 secuknd zerkneli na moje zdjecie w,paszpircie i tyle :-)

Gość gość
tez latałem kilkakrotnie z nieważną wizą zawsze Chicago -NYC , ostatnio w lutym tego roku wiec jak czytam te bzdury ,,,

Gość gość
ale nteresuja mnie Hawaje byl ktoś na paszporcie bez ważnej wizy ?

Gość gość
I przestancie jej radzic jak sie nie znacie oczywiscie ze nie mozna - mozesz tylko auttobusem lub pociagiem

Gość gość
co nie można , co nie próbuj ? znasz wogóle wątek wczoraj wróciłem z LA po raz X z rzędu z nieaktualną wizą w paszporcie i jak zwykle wszystko OK ...

Gość gość
co nie można , co nie próbuj ? znasz wogóle wątek wczoraj wróciłem z LA po raz X z rzędu z nieaktualną wizą w paszporcie i jak zwykle wszystko OK ...