Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znaczek zapytania

Czerwiec czy Sierpień - który miesiąc wybrać ?

Polecane posty

Gość znaczek zapytania

Nadal mogę zarezerwować w wybranej sali termin w jednym z tych miesięcy.... który będzie lepszy i dlaczego?

Gość czerwcowa panna młoda
Ja brałam ślub w czerwcu i było pięknie

Gość decyzja należy do Ciebie
w obu miesiącach jest ładnie i ciepło, ale w sierpniu może to być upał, chociaż tak naprawdę nie ma gwarancji, że w czerwcu go nie będzie (zwłaszcza pod koniec). jednak koszty wesela w sierpniu są mniejsze (tańsze warzywa i owoce, większy wybór warzyw i owoców, lepsza jakość bo już można dostać krajowe a nie zagraniczne z chłodni, które są często niesmaczne i sztuczne). sierpień to z kolei miesiąc bez alkoholu a dla niektórych może to mieć znaczenie (chociaż dla mnie szczerze mówiąc nie ma większego, kto ma życzenie to pije, kto nie - to nie).

Gość znaczek zapytania
Dlaczego sierpień to miesiąc bez alkoholu? Nie rozumiem ?

Gość decyzja należy do Ciebie
w kościele jest tak przyjęte, więc wiele wierzących osób które znam w sierpniu nie piją alkoholu, spotkałam się nawet kilka razy z tym, że wesela były organizowane bez alkoholu a sam sierpień nie cieszył się zbytnim powodzeniem jako miesiąc weselny z tego właśnie powodu, ale raczej dzisiaj odchodzi się od tego

Gość sdf
mialam w czerwcu,pod koniec,upalu nie bylo,za to slonce i wiaterek.wole od sierpnia-wtedy ludzie biora urlopy,wyjezdzaja,a nie marudza bo musza isc na wesele.. koniec czerwca jest OK,koniec szkoly,a ludzie nie zdaza wyjechac na urlopy. owoce byly ok,wcale nie drozsze duzo. ludzie sa na luzie,a wy macie cale lato dla siebie :)

Gość deszczowa panna młoda
miałam pod koniec sierpnia i padało :(

Gość znaczek zapytania
Padać może w każdym miesiącu, na to nie ma rady. Natomiast zakładając ładną pogodę, nie umiem podjąć decyzji... te 2 miesiące wydają się najlepsze... tylko który wybrać?

Gość a narzeczony który
miesiąc bardziej woli? pytałaś go? ja wybrałam sierpień bo to mój ulubiony miesiąc, a narzeczony nie miał nic przeciw.

Gość znaczek zapytania
Oczywiście, że pytałam :) Problem jest wspólny :)

Gość a narzeczony który
jak masz jeszcze trochę czasu do podjęcia decyzji to popytaj w rodzinie - rodziców, rodzeństwo itd. jak oni by wybrali. może podsuną ci argumenty, których dziewczyny tu nie podały, a które przekonają cię do podjęcia decyzji. tutaj i tak większość sugeruje czerwiec.