Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ęą

Kochajcie dzieci swoje

Polecane posty

Kochajcie dzieci swoje - wy jesteście im ostoją Kochajcie dzieci swoje - niech się was nie boją Kochajcie dzieci swoje - bo nad nimi macie władzę Kochajcie dzieci swoje - ja z sympatii radzę Kochajcie dzieci swoje - jesteście dla nich wzorem Kochajcie dzieci swoje - pierwszych marzeń autorem Kochajcie dzieci swoje - bowiem miłości waszej Nie jest w stanie zastąpić nawet najlepsza z maszyn Ojciec Stalina krótko go trzymał Napierdalał bez końca, karma boląca Ojciec Stalina wykonał olbrzyma Kata milionów, upiora domów Kochajcie dzieci swoje - niechaj ufne żyją Kochajcie dzieci swoje - bo wy także ich nadzieją Kochajcie dzieci swoje - bo jesteście silniejsi Kochajcie dzieci swoje - bo jesteście mądrzejsi Kochajcie dzieci swoje - całym światem ich jesteście Kochajcie dzieci swoje - na ramionach je nieście Kochajcie dzieci swoje - bo mając miłość w domu Nie pójdą jej szukać na ulice po kryjomu Ojciec Hitlera ciągle go napierdzielał Pasem go ćwiczył, a mały razy liczył Ojciec Hitlera stworzył führera Co skończył na grobie idei chorej swojej Każdy człowiek ma potrzebę kochania A dziecko człowiekiem po dwakroć! Boleć potrafi grzech zaniechania To wszystko jest łatwo tak pojąć Kochajcie dzieci swoje - to się potem opłaca Kochajcie dzieci swoje - miłość pomnożona wraca Kochajcie dzieci swoje - wy tworzycie im wspomnienia Kochajcie dzieci swoje - uczuć wypełnienia Kochajcie dzieci swoje - to odpowiedzialna praca Kochajcie dzieci swoje - ale potem się opłaca Kochajcie dzieci swoje - to nie jest wszystko jedno Czy na wasz widok śmieją się czy bledną Tata i Mama do życia brama Opoka pierwsza najważniejsza Tata i Mama do życia brama...

Gość Ewellinka
jakie to mądre:) kocham swoją córeczkę 😍

Gość samaewusialat44
tak,KAZIK STASZEWSKI pięknie to ujął,nie można było zrobić tego lepiej!

Gość desperskijestem
a co ma korczak do kazika?ktoś pisze o swoich odczuciach a ty się wcinasz.kazdy moze powiedziec co mysli.

Gość desperskijestem
no dla ciebie byl korczak,dla kogos jest kazik,inny powie papież,i to jego sprawa,ale nie stawiaj na jednej szali wszystkich.i tyle.

Gość desperskijestem
zresztą ewusia wyrazila ze kazik pięknie to ujął,na podstawie słów piosenki i wykonania jak sądze.ty ''wklej''korczaka i dzieci i pokaż że korczak zrobił cos piekniej.

Gość desperskijestem
nie ,nie rozumiem,jestem tylko policjantem.

prosze uprzejmie: Prośba dziecka- Janusz Korczak 1) Nie psuj mnie. Dobrze wiem, że nie powinienem mieć tego wszystkiego, czego się domagam. To tylko próba sił z mojej strony. 2) Nie bój się stanowczości. Właśnie tego potrzebuję - poczucia bezpieczeństwa. 3) Nie bagatelizuj moich złych nawyków. Tylko ty możesz pomóc mi zwalczyć zło, póki jest to jeszcze w ogóle możliwe. 4) Nie rób ze mnie większego dziecka, niż jestem. To sprawia, że przyjmuje postawę głupio dorosłą. 5) Nie zwracaj mi uwagi przy innych ludziach, jeśli nie jest to absolutnie konieczne. O wiele bardziej przejmuję się tym, co mówisz, jeśli rozmawiamy w cztery oczy. 6) Nie chroń mnie przed konsekwencjami. Czasami dobrze jest nauczyć się rzeczy bolesnych i nieprzyjemnych. 7) Nie wmawiaj mi, że błędy, które popełniam, są grzechem. To zagraża mojemu poczuciu wartości. 8) Nie przejmuj się za bardzo, gdy mówię, że cię nienawidzę. To nie ty jesteś moim wrogiem, lecz twoja miażdżąca przewaga ! 9) Nie zwracaj zbytniej uwagi na moje drobne dolegliwości. Czasami wykorzystuję je, by przyciągnąć twoją uwagę. 10) Nie zrzędź. W przeciwnym razie muszę się przed tobą bronić i robię się głuchy. 11) Nie dawaj mi obietnic bez pokrycia. Czuję się przeraźliwie tłamszony, kiedy nic z tego wszystkiego nie wychodzi. 12) Nie zapominaj, że jeszcze trudno mi jest precyzyjnie wyrazić myśli. To dlatego nie zawsze się rozumiemy. 13) Nie sprawdzaj z uporem maniaka mojej uczciwości. Zbyt łatwo strach zmusza mnie do kłamstwa. 14) Nie bądź niekonsekwentny. To mnie ogłupia i wtedy tracę całą moją wiarę w ciebie. 15) Nie odtrącaj mnie, gdy dręczę cię pytaniami. Może się wkrótce okazać, że zamiast prosić cię o wyjaśnienia, poszukam ich gdzie indziej. 16) Nie wmawiaj mi, że moje lęki są głupie. One po prostu są. 17) Nie rób z siebie nieskazitelnego ideału. Prawda na twój temat byłaby w przyszłości nie do zniesienia. Nie wyobrażaj sobie, iż przepraszając mnie stracisz autorytet. Za uczciwą grę umiem podziękować miłością, o jakiej nawet ci się nie śniło. 18) Nie zapominaj, że uwielbiam wszelkiego rodzaju eksperymenty. To po prostu mój sposób na życie, więc przymknij na to oczy. 19) Nie bądź ślepy i przyznaj, że ja też rosnę. Wiem, jak trudno dotrzymać mi kroku w tym galopie, ale zrób, co możesz, żeby nam się to udało. 20) Nie bój się miłości. Nigdy.

Gość waleryjka
Kurwa uwielbiam, jak ktoś się wetnie i zacznie udowadniać, że co innego jest lepsze, zawsze te cholerne konkursy i licytacje. A nie moze byc tak, że kazik dobry, korczak dobry, papiez dobry? Musi być zawsze bitka o pierwsze miejsce? Blondynki czy brunetki, chude czy grube, silami natury czy cesarskie cięcie, ciaża wczesniej czy póxniej, wesele czy podróż poslubna, spodnie czy spódnica, kazik czy korczak? Ogarnijcie sie

Gość desperskijestem
no,znam,to takie prawdy objawione,bo my dorosli wszystko to wiemy,a jakos nas to mało obchodzi.w mojej pracy spotkałem tyle skurwysynstwa,ze szkoda słów.ktoś powiedział..CZŁOWIEK MOŻE WSZYSTKO,ALE NIE MUSI.

Gość samaewusialat44
no własnie,masz racje,zawsze licytacja,ja tylko napisałam ze KAZIK cudnie to zaspiewał,az łzy lecą,czasmi nawet wstyd tego przy dziecku słuchać,bo trzeba by powiedzieć..zaiste,ma rację!

Gość zawsze szczery wklej to jeszcz
mamuskom z ciazowego - im przyda sie najbardziej.

Gość desperskijestem
Waleryjka dobrze to okresliła,a ty taki szczery nie bądz,bo może taka szczerość tylko tobie potrzebna.szczerośc nie polega na opowiadaniu głupot.

Gość waleryjka
że mamuśkom z ciążowego by się przydalo, to sie zgodzę :classic_cool:

Gość waleryjka
Dobra, dobrze że szczery tu przyszedł, bo tez fajną rzecz wkleil

prosze jeszcze: PIOSENKA DLA WERONIKI chodź tu jedyna którą muszę (kochać) przez całe życie tak chodź tu jedyna które muszę (sprostać) i być mężczyzną chodź chodź tu i wiedz że nikt nie ma takiej (siły) by cię ochronić chodź chodź tu choć wiem ze cię nie zatrzymam (nigdy) a zawsze będziesz mną Weroniko powtarzam imię twe Weroniko po-powtarzam odmieniam chodź tu ja wiem ze to trzeba wszystko (nazwać) nazywam - ty wierzysz chodź tu tak pragnę mówić tylko (prawdę) i mówię ci to jest noc to jest dzień to jest biel to jest czerń to jest skąd ja to nagle wiem skąd ja to nagle wiem Weroniko... nazywam świat to jest noc to jest dzień tak się ludzie kochają to jest Bóg a to cień to jest śnieg to jest krew to jest ogień to ból to jest bajka to wróg to są sny nie bój się to jest prawda to blaga to jest dobre to złe oto ty oto my skąd się wzięłaś to proste jesteś cała z miłości chodź Weroniko Weroniko... to jest noc to jest dzień to jest biel to jest czerń to jest... skąd ja to nagle wiem skąd ja to nagle wiem... Weroniko Weroniko...

Gość desperskijestem
a autor?nie znam,przyznam szczerze,że spotykam pierwszy raz.

Gość desperskijestem
a dziekuje.

Gość samaewusialat44
tylko wiesz.najważniejszą rzeczą jest jeszcze robić tak jak się mówi i myśli.bo jak myslimy tak,mówimy tak,a robimy jeszcze inaczej,to TO WSZYSTKO NIE MA SENSU.

Gość desperskijestem
znam,tylko kiedy ja pytalem o autora,odpowiedz sie wyswietliła.

Gość bukaa
Gdzieś czytałam, że Hitera wychowywał ojczym.