Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie na snianadnie p

ptanie

Polecane posty

Witam mam takie pytanie. Od pazdziernika bede studiowac dziennie . Moja mama zarabia 880zl . Tata pracuje na umowe o dzielo i te pieniadze sa rozne raz tyle raz tyle ale nie przekracza to 2000zl . Czy mam prawo ubiegac sie o stypendium socjalne ? Czy umowa o dzielo tez sie wlicza ? jest do dla mnie wazne bo na dobra sprawe te pieniadze z ojca wyplaty ida co miesiac na dlugi ,a mi przydaly by sie dodatkowe pieniadze z gory dziekuje za odpowiedzi , podszywacza dziekuje...

raczej nie dostaniesz takiego stypendium.. Twoi rodzice zarabiają łącznie ok. 2880 zł. Podziel to na 3-osobową rodzinę i wyjdzie Ci ok. 960 zł/osobę. A żeby dostać stypendium socjalne, to dochód na osobę nie może przekraczać 400/500 zł (zależy jaka uczelnia)

dodaj do siebie dochody wszystkich członków w rodzinie i podziel na ilość osób w tej rodzinie. Stypendium socjalne dostaniesz jeżeli dochód na osobe nie przekracza ok. 570 złotych

Gość 1234567.......
musisz dowiedzieć się na swojej uczelni jaką sumę nie możesz przekroczyć by ubiegać się o stypendium wiesz tak na prawdę nikogo nie interesuje na jakich zasadach pracują rodzice i na co idzie zarobiona kasa ....Ty musisz przedstawić z urzędu skarbowego zaświadczenie o dochodach bo przecież rodzice co rok rozliczają się ze skarbówką i jesli roczny zarobek podzielisz przez członków rodziny netto i wyjdzie Ci mniej jak wymagana suma na uczelni spokojnie możesz sie starać

moja rodzina jest 4 osobowa mam mlodsza siostre ... z tym ze ojciec nie ma zadnej umowy na dobra sprawe tylko ta o dzielo nie podlega mu ani ubezpieczenie zdrowotne ani nic nie ma zadnego papierka ze jest tam zatrudniony

1234567..... dziekuje za odpowiedz

no to już sama nie wiem... ogólnie polecam zadzwonić/przejść się do dziekanatu i powiedzieć jak sytuacja wygląda. Panienki zza okienka powinny Ci doradzić i powiedzieć czy jest sens ubiegać się o takie stypendium czy nie.

Gość 1234567.......
no jeśli twój ojciec pracuje na czarno bo tak z tego wynika co napisałaś bo jak nie ma żadnej umowy to nigdzie nie widnieje że zarabia jakieś pieniądze to tak na prawdę będzie barny dochód Twojej mamy .....najważniejszy jest papierek z urzędu skarbowego no i czy rodzeństwo się nadal uczy i jest na utrzymaniu