Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motylek_24

praca jako au pair dla młodej dziewczyny!

Polecane posty

Witam! Planuję wyjechać do pracy jako aupair. Jeszcze nie wiem gdzie, ale myślę, że fajnie byłoby do Holandii czy Belgii bądź Hiszpanii. Chciałabym żeby ktoś mi polecił jakąś dobrą i uczciwą firmę, która znajdzie mi odpowiednią ofertę. Gdzie szukać, jak szukać, na co uważac? Jeśli któraś z Was ma ochotę napisać o swoich doświadczeniach w takiej pracy -będę wdzięczna. Kilka słow o mnie: mam 24 lata, właśnie skończyłam studia inżynierskie, nie mam męża ani dzieci. Chciałabym pojechać gdzieś, gdzie nauczę się poprawnie mówić w języku angielskim. Znam jego podstawy, potrafię się porozumieć ale dużo mi brakuje do perfekcji. Nie mam jakichś szczególnych wymagań :-)

no chyba że kupiłaś dyplom, jesteś kiepska to lepiej już bawić się w au pair

shortyy ty się dobrze czujesz?:O spotykam cię juz na drugim temacie i muszę przyznać, że coś z tobą nie tak. Co z tego, że po studiach jest i chce popracować za granicą. W Polsce rynek pracy jest fatalny, a tak zarobi trochę i nauczy się perfekcyjnie języka co będzie dużym plusem jak już wróci zacznie szukać pracy w Polsce. Zrozumiałaś? Czy za tępa na to jesteś?

Słyszałam, że firma Cultural Care jest dobrym organizatorem takiej pracy. Oni mają wyjazdy do Stanów, a nie wiem, czy gdzieś jeszcze też.

Z tym , że z tego, co wiem, to do tego typu wyjazdów potrzebne jest zazwyczaj prawo jazdy i jakieś doświadczenie w opiece nad dziećmi...

Sprawdzę oferty tej firmy Sunshine86, dziękuję :-) Nie wiem co ludzie widzą dziwnego w tym, że osoby po studiach chcą wyjechać za granicę :-) Mieszkam w duzym mieście i jak przeglądam ogłoszenia o pracę u nas, to wszędzie wymagania są takie, że nie wiem skąd oni biorą takich ludzie. Teraz skończenie studiów nie gwarantuje pracy. Jak się nie zna perfekcyjnie przynajmniej jednego języka i nie ma doświadczenia to dupa :-)

Ale jeśli nie znasz dobrze języka to jak chcesz dogadać się z dzieckiem?? Nawet jeśli będzie to niemowle to do takiego dziecka też trzeba dużo mówić ;/ Przy okazji sama też się nie nauczysz języka będąc z kimś kto ledwo mówi :D:D Może lepiej pomyśl nad inną pracą za granicą???

Żeby wyjechać, trzeba język znać w stopniu komunikatywnym, a nie perfekcyjnym. Tam na miejscu firma organizuje kurs językowy, dzięki temu można się trochę podszkolić, a później to już wiadomo - im więcej się przebywa z ludźmi porozumiewającymi się w danym języku, tym szybciej można się go nauczyć. motylek_24 - powodzenia :)

Znam angielski w takim stopniu, że dogadam się z dzieckiem. Mam zamiar poszukać takiej rodziny, gdzie dzieci będę juz conajmniej wieku przedszkolnym. Dzięki Sunshine86 :-) Muszę się zorientować w firmach, które organizują takie wyjazdy :-)

Gość jakajaka
dziewczyna pyta o godną polecenia firme:O a nie o to czy waszym zdaniem ma sie opiekowac dziecmi czy jej pozwolicie czy nie:O

Gość kastratka
czesc. przeszlam przez to i odradzam. jesli chcesz zajmowac sie dziecmi, szukaj pracy jako niania

Gość Jivone
Jeśli już się zdecydujesz to weź 1 dziecko do bawienia!

fakt, dla speców od socjo nie ma pracy u nas ;] a to nie lepiej już do stanów? znajoma była i bardzo sobie chwali.

Gość kastratka
wiekszosc tych rodzin robi to tylko zeby zaoszczedzic na opiekunce a ty i tak bedziesz pracowala tam na caly etat. wysylaj cv jako niania lub szukaj zupelnie innej pracy. aupair dostają grosze i jeszcze są wplątane w sytuacje rodzinną

Gość Jivone
miałam pracować kilka godzin dziennie a naprawde czasami i 16 godzin dziennie pracowałam.Babsztyl wychodził na cały dzień a ja miałam czwórke dzieci na głowie i dom do posprzątania i to wszystko za 260 euro miesięcznie!

Gość kastratka
no to wiesz o co kaman.

hej kastratka! mam pytanie: czym to się różni właściwie? czy jako niania musiałabym znalezc sobie sama mieszkanie? :-)

Gość a co to jest au pair
a co to cholera jest au pair?po polsku juz nie mozna ze nianka?

Gość kastratka
to jest okreslenie miedzynarodowe i nie mozna "nianka"

Gość piszesz na polskim forum wiec
piszesz na polskim forum wiec pisz po polsku!

Gość Jivone
mieszkasz u rodziny goszczącej,przeważnie jest to pokój w piwnicy

Gość kastratka
rozni sie przede wszystkim zarobkami. jako niania dostajesz kase za godzine, albo tak jak juz sobie ustalicie. wszystko jest czarno na bialym!!! podczas gdy aupair są czesto wykorzystywane, proszone o przyslugi, matki dzieci sie z nimi nie liczą w sensie spozniają sie, prosza je o sprzatanie o zostawanie wieczorami itd a placą im grosze. bardzo czesto są oferty dla nian do bogatych domow gdzie jest pokoj i mozesz mieszkac u nich ale TO NIE JEST AU PAIR

Gość kastratka
au pair jest traktowana jak ktos kto powinien byc im wdzieczny za mieszkanie i jedzenie i te grosze ktore ci placą, podczas gdy ty przeciez PRACUJESZ I ZAJMUJESZ SIE ICH DZIECMI!! Niania dostaje kase za godzine i jest traktowana jak pracownik ktorego sie ceni bo trzeba jej PLACIC. zycie

Dziękuję Wam, to cenne rady. Ja nie mam pojęcia jeszcze jak to wygląda więc narazie szukam, pytam, czytam i staram się zorientować :-)

Gość kastratka
odradzam. pracuj czarno na bialym, badz zarejestrowana i miej ustaloną stawke godzinną. pozdrawiam, powodzenia

A jak wygląda sprawa czasu tzw wolnego? Wiem, że to pewnie zależy wszystko od rodziny ale czy rodzina wysyła przy okazji na jakiś kurs językowy? Czy naprawdę jest aż tak źle? Na pewno są także lepsze dni. A jak teraz się czujecie z tym? Nie tęsknicie za tymi dzieciakami? :-)

Gość Jivone
traktowali mnie jak głupią polke która mieszka w lepiance.a te baby sitingi są obowiązkowe.rodzice wychodzą a ty siedzisz sama z dziećmi,czasami do 1-2 w nocy póki nie wrócą