Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peptii

czy ktoś karmi bebilonem pepti 1???

Polecane posty

Gość peptii

witam jestem mamą 7 tyg maleństwa i karmię od 2 tyg jedynie mlekekiem bebilon pepti, wcześniej karmiłam mieszanie. Na samym początku dawałam małej zwykly bebilon ale dostała po nim po jakims czasuie wysypki na buzi, poza tym ciągłe wzdęcia, koki gazy ze strzelającymi kupami, także pediatra przypisała małej Pepti. Jednak od 2 dni na czole małej pojawiło się jakies zaczerwienienie trzochę szorstkie z małymi grudkami... czy to może być uczulenie na to Pepti? pije je prawie miesiąc i dopiero by wystąpiło? inne dolegliwości jakby ugasły. Miałyście coś takiego? a może trzeba jej ten nutramigen?

Gość dsdsd
ja mialam bardzo podobna sytuacje z tym ze najpierw karmilam zwyklym bebilonem potem na czułku ajkies uczulenie malej wyskoczyly dokladnie takie samo jakie ty opisujesz wiec lekarz mi przepisalam wlasnie bebilon pepti z tym ze onoo jest strasznie nie dobre moja mala 2 tyg tylko je jadla potem z powrotem przezucilam sie na bebilon i zeszlo do tej pory nie wiem co to byla za wysypka lekarka mowila ze najprawdopodobniej skaza

Gość TAKA JEDNAAAAAAA
up

Gość TAKA JEDNAAAAAAA
?

Ja karmię dziecko Bebilonem Pepti 1. U nas też się pojawiła grudkowata wysypka na buźce zanim zaczęłam podawać pepti. Wysypka bardzo wolno znikała, u nas trwało to około miesiąca. Już jest ok. Czy Twoje dziecko nosi czapeczkę? Pytam bo często potówki mylone są z alergią. U nas tez tak przy pierwszym dziecku było. Mała nosiła czapeczkę i wyskoczyły na czółku i buźce grudkowate, szorstkie krostki. Pediatra od razu stwierdził alergię ale poszłam do alergologa, który powiedział, że to potówki i, że połowa pediatrów nie wie jak je odróżnić od alergii :-D Myślę, że nie zmieniaj na Nutramigen. Poczekaj. Kąp maluszka w krochmalu, czasem w nadmanganianie potasu z Oilatum lub Emoilum (nie w samym bo zbyt mocno wysusza i tak suchą, alergiczną skórę). Możesz smarować zaognione miejsca balsamem do ciała Emmoilum lub Oilatum. I tyle. Jak nie zniknie to idź do lekarza.