Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efjto

Koty, pytania do włascicieli kotów

Polecane posty

Gość efjto

Mam pare pytan planuje wziasc kota. Czy kto wam sie znudził po tygodniu?? wszytkie kolezanki mi mówią ze wkoncu mis ei znudzi że przestane sie tak neim opiekować i w ogóle ;/ co wasz kot robi w nocy? jak ma na imie? czy imie Puma jest ładne dla kota? czy moze mieszkać w pokoju jednym? bez balkonu??i wogóle takie ogólen info ;p

Gość ja mam kotaaa
ae mi sie nie znudzi bo go rzadko widuje, co robi w nocy a skad ja mam wiedziec pewnie biega po pdoworku za myszami albo łazi gdzies na kocice do sasiada, a nie wiem jak mieszkac z kotem w domu bo jakby mi siersciuch do chalupy wszedl do bym go na kopach wywalila i on to wie

Gość kotnik
mam kotke od ponad 3 lat, a od niedawna jeszcze jedna (przygarnieta z klatki przybleda) i nie ma sposobu by kot sie znudzil. Innych tak pomyslowych i ciekawych zwierzat nie ma. A w nocy spia, obie :) Mialas w dziecinstwie jakies zwierzeta?

Gość LiterkoweLiterki
To zależy jakie masz podejście do zwierząt, mnie akurat kot się nie znudził i w dalszym ciągu jest najukochańszym domownikiem :D Imię ok :) CO do tego jednego pokoju to nie moze mieszkać w całym domu-mieszkaniu? :P A w nocy słodko śpi :)

ja mam kotke Fionke juz 4 lata albo 5 nie wiem dokladnie.nie znudzila mi sie w ogole.z niej to ja mam niezly ubaw.skacze mojemu psowi na łeb , lapie muchy ( w domu nie mam dzieki niej ani jednej muchy cipy) bawi sie wszystkim co jej ciepne na ziemie:) no i w nocy niestety zdarza jej sie buszowac.zwykle jak dorwie korek z butelki to tak od 23.00 - 4.00 potrafi sie im bawic.nie zabieram jej bo zamykam drzwi z pokoju i spie dalej.kochana jest ta moja fionica:)

Gość PSU kobitko PSU skacze
na łeb :-D KOTY się nigdy nie znudzą - są fantastyczne i pamiętaj - Koty nie przychodzą na zawołanie...................

Gość wiesz co - nie bierz żadnego
zwierzęcia a tym bardziej KOTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość efjio
miałam kiedyś chomiki z 10 bo sie rozmnożyły. Co roku jezdze na wies i sa tam koty włascuiwie jezdze tylko tam po to zeby je zobaczyc. kocham koty, nigdy bym nei nakrzyczała ani nie udeżyła nawet gdyby był niegrzeczny czasami. od paru lat (4-6 lat) próbuje pzrekonac mame do kota a teraz gdyn sie zgodziła mam watpliwosci. narazie tylko bedzie mógł siedziec w jednym pokoju puźneij sie zobaczy. dzieki za odpowiedzi ;)

"Czy kto wam sie znudził po tygodniu??" Po tygodniu może nie, ale kilku miesiącach. "co wasz kot robi w nocy?" Śpi. "czy imie Puma jest ładne dla kota?" Może być:) "czy moze mieszkać w pokoju jednym? bez balkonu??" Tak.

Gość efjto
a właściwiej to ma być kotka. Puma to podobno imie dla kotki ?? dzieki za odp . :*

Mój kot ma 6 lat i jeszcze nam się nie znudził.W nocy śpi a w dzień biega z moimi psami.Jest cudownym sierściuszkiem.Jak ktoś kocha zwierzaki to mu się nie znudzą a gdy to kaprys - lepiej nie brać zwierzaka do domu.

Gość efjto
raczej to nie kaprys. od małego gdy zobacze kota wariuje od razu pojawia sie we mnie takie cos ze chciała bym sie zaopiekowac nim że chciała bym miec i w ogóle. kocham koty. tylko ze ja do 15 zazwyczaj nie am mnei w domu i czy kot mógł by sam siedziec od 7 do 15?? bo innych zwierzat nie mam;p i ajk akrmić pzeczytałam na jednej srtronie o karmieniu i wyszło an to ze zadne jedzenie nie jest zdrowe dla kota ;/ prosze o odp. ;)

kot moze byc sam nawet caly dzien ale ze z natury jest towarzyski to bedzie mu smutno ale nie zdechnie.krzywda m sie nie stanie.ja nieraz zostawialam moja fionice sama na caly dzien.jak wracalam to byla obrazona i nawet nie podchodzila ale ja sie do niej przymilalam i wybaczyla heheh.po jakiejs godzinie:o koty musza byc karmione nie tylko suchym czy jedzeniem z puszki bo to ma sluzyc jako przekaska.ja mojej daje miesko z kurczaka gotowane i czesto watrobke(drobiowa lub wieprzowa). mleko zadko bo ponoc nie wolno za duzo.a tak to suche i to z puszki kite kat. czasem rybe bo akurat moja jest taka wybredna ze rybki srednio akceptuje.raz na ruski rok zje. lubi rosołek i masło wiec jej daje.no i serki topioe takie tam rozne.zalezy od kotka co lubi.

Gość LiterkoweLiterki
Wiesz jak ja pare lat temu przyprowadziłam kota do domu to nikt go nie chciał... i też mówiłam, że będzie siedział tylko w moim pokoju i w ogóle jak się okazało kota uwielbiają wszyscy :) Jak wyjezdzałam za granice chciałam zabrać moją kicie ze soba i coś Ty nie dało rady :D Mama powiedziała, że w żadnym wypadku mi jej nie da :D Co do jedzenia to też zależy od tego co nauczysz kota jeść... Ja zrobiłam straszny błąd i moja kicia je tylko mokre jedzenie z saszetek i to też nie każde, jest strasznie wybredna czasem zje kawałek szynki lub piersi z kurczaka ale to musi mieć dobry humor :D A tak to ciągle ma w misce suchy pokarm i podjada :D

Gość efjto
aha a czy drapie meble, niszczy co kolwiek?? jak sie pzred tym zabezpieczyc i jak wzbudzic zaufanie u kotka?? chce zbrac go ze schroniska tam sa same smutne :( chce jakiegos uratowac. coz robic zeby dazył mnie miłoscią i uwazał za swojego jedynego opiekuna??

Gość CEP
miałem kotkę 13 lat teraz mam 2 koty :) :)

jak mu kupisz słupek z drewna ( w zoologicznym ) to bedzie tam drapał.tylko bedziesz musiala mu to jakos wytlumaczyc:D moja drapie tylko próg od drzwi.meble nie. a pana kot sobie sam wybiera.zazwyczaj tego co sie nim najwiecej opiekuje i daje mu papu. u mnie to ja jestem fiony pancią.bo mieszkam sama:o ale moj poprzedni kocur tylko za moja mama biegal bo z nim najwiecej czasu spedzala i dawalamu7 jesc. mi nie okazywał sympatii.a fionka jest moja.

Gość cep
najlepiej na tym słupku daj jej kocimiętkę :)

Gość LiterkoweLiterki
Moja kicia drapie tylko ściane w przedpokoju i kuchni :D poza tym nic więcej do drapania ją nie interesuje :) I oczywiście kuwetę trzeba czyścić na bieżąco

"Dom bez kota, to tylko mieszkanie" a imię b. ładne :-) sama mam dwie kotki i nie wyobrażam sobie nie mieć kota, przez całe moje życie towarzyszyły mi koty.Pozdrawiam.

Gość Tyciproblem
Autorko - jak możesz się pytać, czy kot Ci się znudzi?? :O Jeśli w ogóle masz jakiekolwiek wątpliwości (a przeciez masz), to go nie bierz! Bo co zrobisz, jak jednak Ci się znudzi? Wyrzucisz go z domu?? :O Poza tym pamiętaj, że kot to sa wydatki (dobrej jakości karma, żwirek, ewentualnie jakies leki w razie potrzeby). No i kot może Ci zniszczyc meble (moja kicia uwielbia ostrzyć pazury na kanapie, która wygląda już jak pobojowisko). Jesteś gotowa na ewentualne zniszczenia i dodatkowe wydatki? Zwierzak w domu to ogromna odpowiedzialność! Musisz wiedzieć na co się decydujesz (Ty i Twoja rodzina). No i nie wspomniałam jeszcze o wszędobylskiej sierści ;) Nawet regularnie czesany kot będzie gubił sierść. I żeby nie było - uwielbiam koty! Chcę jednak, żebys była świadoma całokształtu posiadania kota.