Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra ale nie zakonna

Złe traktowanie w szpitalu

Polecane posty

Gość krk12345
Dlatego właśnie zdecydowałam sie zapłacić - żeby nie musieć przez to o czym piszecie przechodzić. CC na życzenie, pobyt z mężem i dzieckiem w sali z łazienką, na obchodach odmawiałam rozbierania bo jak to ujęłam nie widzę potrzeby rozbierania sie skoro miałam cc i czuje sie b. dobrze. Na chamstwo personelu rady nie ma choć jak mi nie pasowalo to zwracałam uwagę. W ogole obchody to dla mnie jakas porażka zwłaszcza jak sa sale wieloosobowe - gdzie tu poszanowanie intymności i godności. Dodam ze w szpitalu polozne mialy monitoring!!!! Byłam w szoku jak w dyżurce zobaczylam filmik z sal. Dobrze ze w mojej nie było bo zabiłabym. Powiedzmy sobie szczerze w naszym kraju słuzba zdrowia lezy. Najwyższy czas zlikwidować "bezpłatną" podstawową opieke medyczną bo po pierwsze bylaby wtedy tak naprawde tansza a po drugie na wyższym poziomie.

Gość trwetfwetf
Ja nigdy nie chcę mieć dziecka, bo nie wyobrażam sobie nawet leżenia na sali z kimś, a co dopiero pokazywanie swojej pipki tabunom lekarzy :o

Tam, gdzie ja bede rodzic wpuszczane sa tabuny gosci juz zaraz po porodzie, gdy tylko kobieta moze lezec w swoim pokoju ( pokoje jednoosobowe). Juz teraz przeraza mnie wizja 10 ciotek. 15 kuzynek i kuzynow mojego meza w dniu porodu. W kraju, w ktorym mieszkam jest taki zwyczaj...i juz. Wlasnie mysle, jak sie z tego wymigac.

juz moja siostra miała kilka nie miłych chwil z pielęgniarkami i w końcu nawrzeszała na nie, Ona nie miała pokarmu a pielęgnirki caly dzien rzychodziły i dusiły jej piersi, w końcu się wkurzyła i nie pozwoliła już sobie dotykac piersi teraz obraza wielka... dzisiaj też u niej była dzisiaj nie dałam się wyrzucić, powiedziałam że nie ma zakazu i mam prawo odwiedzić siostrę, oczywiście widok tych wszytskich bab na łóżkach jest okropny ale w końcu to szpital, nie siedziałm długo ok. 2,5 godiznki potem przyszedł szwagier to pojechałam do domu

Gość 2.5 godz to nie dlugo

siostra ale nie zakonna BOZE COZ ZA CHAMSTWO, TAKIE WIDAC SA POLSKIE SZPITALE, CO TE KURWY PIELEGNIARY MOGO MIEC DO GADANIA SUKI! JA NA SZCZESCIE nie rodzilam w polszy z czego jestem niezmiernie rada :D

aha no w sumie to taka polska porodówka to jest zbieranina kobiet :( straszne to rodzic przy innych babkach i to jeszcze w godzinach czyichs odwiedzin ..yyyyy ja na szczescie mmilam swoj pokojik, tv i bylo super, a juz same odglosy babki wrzeszczacej obok mojego pokoju przyprawialy mnie o ciary... a co dopiero jakby byla w tym samym pomieszczeniu :/ ja tak w ogóle rodzinam w ciszy, serio tzn, wydawalam jakies jeki ale nie wrzeszczalam na clae gardlo czy wyzywalam meza ;) jak to czasami bywa :D

co do higieny i tej popieprzonej sterylnosci TO JEST CHORE ludzie teraz kobiety rodza nawet w domach, na wlasne zyczenie i nie sadze aby przed porodem sterylizowaly pokoj lub nie pozwalaly dzieciom czy innym czlonkom rodziny nie dotykac noworodka bo a nuz jakas bakteria czy wirusek sie przyplacze ;)

Gość botha chyba cie
popierdoliło. kto tu pisze o zbiorowych porodach na wspólnych salach? na jakim świecie żyjesz? zresztą nieważne, tylko nie przylatuj z tej planety do nas bo już wystarczy katastrof

:) moja planeta jest najlepsiejsiejsza :D:D:D a skad do huja ja mam wiedziec gdzie sie rodzi w polsze, ja tak to odebralam :)

to jak to jest w tym naszym kraju, i dlaczego sa te zbiorowe sale?? to kobiety rodza w jakichs separatkach a po porodzie sie je wywozi do wspolnej sali? napiszcie bo ja nie mam pojecia a ciekawa jestem :D

Jak zawodziłam przyjaciółkę do szpitala (chlopak ja zostawił) to błagała mnie żebym została przy porodzie bo się boi i zostałam, nie na długo, od razu zemdlałam, obudziłam się na niewygodnym łóżku a obok mnie pilęgniarka potem poszłam zobaczyć przyjaciółkę i miała jeszcze koszulę brudna od kri przypomniał mi się obraz i zemdlałam jeszcze raz, zadzwonili do mojego męża i biedaczek musiałam mnie odebrać hehhee a rodzi się o sobno w sali nie ze wszytskimi

u nas na przyklad sala porodowa ma dwa lozka ktore dzieli tylko parawan i gdyby dwie np rodzily w tym samay czasie no to razem

Gość Andzinsan
Bardzo dobrze siostry postąpiły.Szpital nie jest jakimś lokalem rozrywkowym,w nim leżą kobiety po porodzie,które mają prawo odpocząć i czuć się swobodnie,Uważam,że w ogóle powinny być godz.odwiedzin.