Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaa

Irlandia czy Anglia-gdzie jest lepsze życie?

Polecane posty

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaa

Biorąc pod uwagę pensje,zasiłki,koszty mieszkania i jedzenia-gdzie jest lepiej?

Gość to zalezy
i tu i tu mozna wygodnie zyc lub jak kto woli - duzo odlozyc. jesli jednak porownujesz prace na podobnych stanowiskach to jednak lepiej zarobisz w Irlandii i to znacznie lepiej. za prace biurowa w Dublinie srednio dostaniesz okolo 1900-2000 euro na reke. znajomi w UK dostaja na podobnych stanowiskach okolo 1050-1150 GBP, czyli jakies 1300-1400 Euro. O jednym jednak zapominac nie mozna Irlandia to wiocha jakich malo na swiecie. W stolicy kraju wybor w sklepach jest zenujacy. Jesli ktos chcialby zrobic tu zakupy a interesuje go cos wiecej niz szmaty w kilku sklepach sieciowych to nie ma tu czego szukac. Wszystko trzeba zamawiac przez internet z UK lub kontynentu. Jesli jakims cudem znajdziesz interesujaca Cie rzecz to mozesz byc pewien, ze przeplacisz 25% lub wiecej niz to samo kupione w UK. Jesli chodzi o wyzszych lotow rozrywke to z pewnoscia lepiej z tym w UK. Ja nie mam czasu na teatry, muzea itp wiec mi to nie przeszkadza. Za to Irlandia to jedno z najlepszych miejsc na swiecie polowu ryb drapiznych (szczupaki) i lososiowatych. Bardzo cenie te cisze na rybach, gdy jestem zaledwie 30km od Dublina a nad jeziorem (ogromnym) zywej duszy.

Gość gość
Ja przed wyjazdem zamówiłem sobie dowód kolekcjonerski z clubcard.com.pl i aż nie jestem w stanie zliczyć sytuacji, gdy mi się on przydał. Bardzo polecam, bo za niewielkie pieniądze można poczuć się pewniej.

Gość gość
A ja polece dowodziki z fastidcard.com , są naprawde dobre i wiernie przypominają oryginał. Na pewno przydadzą się w kolekcji za granicą ;)