Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała_anna

książeczka sanepidowska

Polecane posty

Gość mała_anna

Witam :) Czy jeśli wyrobiłam sobie książeczkę sanitarno-epidemiologiczną, to od razu jest ważna, czy m usi być jeszcze jakaś pieczątka od lekarza? Bo już sama nie wiem i każdy mówi mi co innego, czy pieczątka ma być dopiero wtedy jak znajdę pracę?

Gość wredna picza
musi byc pieczatka od lekarza medycyny pracy i wtedy ksiazeczka jest wazna

Gość mała_anna
a czy badanie kupy jest ważne całe życie ?

Gość 19stkaaaaaaaa
tak robi sie raz

Jeżeli w książeczce są potwierdzone wyniki badań i pieczątka lekarza medycyny pracy o zdolności do podjęcia pracy - to książeczka jest ważna.

Gość wredna picza
ja poszlam do lekarza od razu po wyrobieniu ksiazeczki- tez tak zrob- bedziesz miec z glowy :) A ksiazeczka wazna jest do czasu az nie zlapiesz salmonelli i czegos tam- tfu tfu tfu :D:D

Gość widia
a jak sobie wyrobiłaś tę książeczkę?Ważna jest pieczątka lekarza medycyny pracy a nie same badania na nosicielstwo.Z sanepidu dostajesz wynik badań na nosicielstwo-trzy duże kartki,idziesz do lekarza medycyny pracy,płacisz 30 zł i dostajesz wpis do książeczki-wtedy książeczka jest ważna:)

Gość widia
Badanie na nosicielstwo robi sie raz w życiu chyba,że załapiesz salmonellę albo paciorkowca czy tasiemca czy jakieś inne stworzenie:)

Gość mała_anna
nie prawda, badanie to powtarza się co kilka lat. Wodzę, ze ktoś podszywa sie pode mnie ;/

Gość 1234567.......
żadne badania nie są ważne całe życie.....co z bzdury ? zależy gdzie pracujesz w zakładach pracy co dwa lata są wymagane nowe badania w moim wypadku płuca i krew i mocz później wyniki sprawdza lekarz w uprawnieniami ......jeśli w pracy masz kontakt z jedzeniem to kał tez co jakiś czas trzeba badać

Gość widia
krew,mocz,prześwietlenie klatki piersiowej-te badania powtarza się,ale badanie na nosicielstwo robi się jeden raz,nawet jeśli pracuje siew sklepie mięsnym:)Badanie na nosicielstwo powtarza się tylko i wyłącznie w uzasadnionych przypadkach.

Gość widia
i nie należy mylić zwykłego badania kału z badaniem na nosicielstwo