Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAtes

jakie studa po rozszerzonej historii i geografi?

Polecane posty

Gość KAtes

prosze piszcie

jak to jakie? :o zawsze wydawalo mis ie ze najpierw sprawdza sie wymagania na dany kierunek a potem wybiera sie przedmioty na mature :o

Gość KAtes
tak wiem ale na roznych uczelniach roznie pisza a chce wiedziec jakie konkretnie moga byc własnie po tych przedmiotach. archeologia bardzo mnie ciekawi ale czy jest opłaclna praca potym to nie wiem

co tzn ze roznie pisza? wybierasz interesujace cie kierunki i zdajesz to co jest wymagane proste moze teraz przedstawic ci oferte wszystkich uczelni w polsce? :o

Gość KAtes
historia rozszerzona, geografia roz, matma podst, polski podst, angielski podst. wszystkie kierunki jakie moga byc po tym prosze piszcie. czy moze zamist gegry lepiej biologie w podstawie zdac?

Gość KAtes
chodzi o to ze na jednej uczelni wymagaja takie przedmioty na drugiej takie. ja chce na KUL isc czy łatwo jest sie dostac?

Gość KAtes
kumata moze i jest ale lepiej na gotowe ja szukam patrze na tych uczelniach ale wole spytac bo ludzie lepiej sa rozeznani:)

Gość KAtes
ok czy na europeistyke sie dostane? lub inzynierie srodowiska?

uwazasz ze ktos tu rpzewiduje przyszlosc? :o jak zdasz dobrze mature to sie dostaniesz,proste :o

Gość KAtes
jak wszystkich? czyli co sadzisz o KUL? jak dla mnie bardzo dobra uczelnia mysle ze łatwo znajde po niej prace. mam naddzieje. ale słyszłam ze KUL bardzo prestiżowa uczelnia

KAtes, prestiżowa to może i była ale za komuny... Popatrz sobie na stronę KUL-u; średnio 3 osoby na miejsce na każdym kierunku. I to ma być porządna uczelnia? Choć z drugiej strony jeśli zależy ci na komfortowych warunkach (marmury itp ;) ) to wbijaj śmiało - jako że KUL jest kościelny, to i finansowany przez państwo :o

Gość KAtes
to jesli nie KUL to jaki ? studiuje ktos na kulU? nie wiem zawsze mysłam ze to najlepszy bedzie wybór- najlepsza uczelnia po UJ i UW

średnio 3 osoby na miejsce na każdym kierunku. I to ma być porządna uczelnia? a co ma do cholery ilosc osob na jedno miejsce do prestizu? :o

KAtes, przejrzyj rankingi, statystyki i zdecyduj, ale mnie zawsze wydawało się, że najlepsze po UJ i UW są UAM i UMCS :P

Ellinka, to że mało ludzi chce tam studiować... Tak trudno to zrozumieć czy może wytłumaczyć ci to jaśniej? :o

Gość KAtes
UMCS wyżej niz KUL? nie mozliwe, ja czytałam ze jak sie ludzie na KUL ni edostaja to ida na UMCS

i co z ztego ze malo ludzi chce tam studiowac? :o na PŁ na polowie keirunkow jest srednio 1 osoba na miejsce a plasuje sie dosc wysoko w rankingach :o ale masz racje, to nie ejst porzadna uczelnia