Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedyna pracowniczka pana

Czy pracodawca zapłacił za wasze badania okresowe PRZED przyjęciem do pracy?

Polecane posty

Zatrudni mnie jednoosobowy pracodawca i ja będę jego pierwszym i jedynym jak do tej pory pracownikiem. Przed przyjęciem do pracy muszę zrobic badania lekarskie, które wg kodeksu pracy powinien opłacić pracodawca. Na razie widzę, że mój pracodawca nie wie, że to on powinien mi wydac skierowanie na takie badania i zapłacić za nie. Muszę mu jakoś o tym powiedzieć, bo nie zamierzam płacic za niego. On sam zaczął swoją działalność gospodarczą mniej niż rok temu. Napiszcie jak w praktyce tacy mali pracodawcy załatwiali wasze badania i kiedyi jak za nie płacili? Bo ja nie mam ochoty zakłacać własnych pieniędzy i potem żebrać, by mi je zwrócił.

nikt tu nigdy nie pracował?

Gość 1234567.......
zrób sobie badania i weź rachunek który mu zaniesiesz musi Ci zwrócić kasę u mnie w pracy to pracodawca sam zgłasza na badania ale zdarzały się wypadki że o kimś zapomniał więc sprawa właśnie tak przebiegła że ta osoba poszła i wzięła rachunek

Gość Franek bajerant
Tak jak wyżej napisane : bierzesz rachunek za badania i pracodawca zwraca kasę. Na rachunku musi byc nazwa firmy pracodawcy, jego nip i regon. Dla pewności porozmawiaj o tym z pracodawcą przed wykonaniem badań, żeby nie był zdziwiony jak mu przedłożysz ten rachunek pod nos.