Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz sama nie wiem mmmmmm

Potrzebuje waszej opiniii-Co sadzicie o podawaniu 2 leniemu dziecku ACTLIMELA?

Polecane posty

Gość juz sama nie wiem mmmmmm

Jedne moje znajome podaja swoim dzieciom inne twierdza ze to gówno-a jakie jest wasze zdanie?podawalibyscie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Takie że do 3 roku życia lekarze nie zalecają podawania dzieciom zwykłego nabiału bo może uczulać i obciążać nerki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość reamy ogłupiają...........
czy uważasz że zwykły jogurt może cokolwiek pomóc??? Bo pewnie uważasz, że dziecku pomoże i nie będzie się przeziębiać? Jeśli jada już inne jogurty to możesz dawać i ten, ale nie oczekuj cudów :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość reamy to reklamy
:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mikrobiolog
Nie rozumiem podawania dziecku czegoś co podpowiada telewizja. Actimel to zwykły jogurcik, kefir ma więcej kultur bakterii niż ten cały Actimel, po za tym nie ma ulepszaczy. Actimel tak naprawdę nie uodparnia, największa głupota jaką słyszałam. Lepiej posłódź dziecku wieczorem herbatkę łyżeczką miodu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kbanossssa
uważam że to bezsens ludzie to takia głupia masa że myślą że jak ktoś powie w telewizji tzn że to jest święte masakra :-O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zawsze mnie śmieszą
te reklamy Actimela, jak będziesz pił to nie zachorujesz. HA,HA,HA, dobre,a głupie mamusie kupują...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PRZECZYTAJ: Aspekty, które trzeba mieć na względzie spożywając Actimel. Actimel dostarcza organizmowi bakterię zwaną L-casei. Ta substancia jest wytwarzana w naturalny sposób przez 98% organizmów, lecz kiedy dostarcza się jej dodatkowo przez dłuŜszy czas, organizm przestaje ją produkować i stopniowo „zapomina”, co musi robić i jak robić, przede wszystkim u osobników poniŜej 14 lat. W rzeczywistości (actimel) pojawił się jako lek dla tych niewielu ludzi, którzy nie wytwarzają tej bakterii, ale ilość tych osób okazała się tak niewielka, że lek ten okazał się nieopłacalny. By go zrobić opłacalnym sprzedano jego patent firmom żywnościowym. Departament Zdrowia zobowiązał Actimel (firmę produkującą) do zaznaczenia w swoich reklamach, że produktu tego nie należy spożywać przez dłuższe okresy i firma ta dopełniła tego obowiązku, ale w formie tak zakamuflowanej, że żaden z konsumentów nie zauważy tego ostrzeżenia. (W każdym kraju wykorzystuje się inne kruczki językowe… - przypis tłumacza) Jeśli któraś matka zdecyduje się na uzupełnienie diety Żywnościowej swojego dziecka Actimelem, nie zauważy żadnego ostrzeżenia o niestosowności jego użycia i nie dowie się, że może powodować poważną krzywdę w przyszłości, spowodowaną manipulacjami reklamowymi, aby powiększyć zyski producentów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PRZECZYTAJ: Aspekty, które trzeba mieć na względzie spożywając Actimel. Actimel dostarcza organizmowi bakterię zwaną L-casei. Ta substancia jest wytwarzana w naturalny sposób przez 98% organizmów, lecz kiedy dostarcza się jej dodatkowo przez dłuŜszy czas, organizm przestaje ją produkować i stopniowo „zapomina”, co musi robić i jak robić, przede wszystkim u osobników poniŜej 14 lat. W rzeczywistości (actimel) pojawił się jako lek dla tych niewielu ludzi, którzy nie wytwarzają tej bakterii, ale ilość tych osób okazała się tak niewielka, że lek ten okazał się nieopłacalny. By go zrobić opłacalnym sprzedano jego patent firmom żywnościowym. Departament Zdrowia zobowiązał Actimel (firmę produkującą) do zaznaczenia w swoich reklamach, że produktu tego nie należy spożywać przez dłuższe okresy i firma ta dopełniła tego obowiązku, ale w formie tak zakamuflowanej, że żaden z konsumentów nie zauważy tego ostrzeżenia. (W każdym kraju wykorzystuje się inne kruczki językowe… - przypis tłumacza) Jeśli któraś matka zdecyduje się na uzupełnienie diety Żywnościowej swojego dziecka Actimelem, nie zauważy żadnego ostrzeżenia o niestosowności jego użycia i nie dowie się, że może powodować poważną krzywdę w przyszłości, spowodowaną manipulacjami reklamowymi, aby powiększyć zyski producentów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to juz przesada
Podawaj, podawaj;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Rama też taka wspaniała jest
A na stronie producenta nie można znaleźćinformacji o składzie produktów, trzeba wierzyć Superniani ze dobre dla dzieci :O Tymaczasem.: Masło czy margaryna, który z tych produktów jest najlepszy dla małych dzieci i jak poznać, że masło to masło? Którą margarynę wybrać? Dzieci do drugiego roku życia powinny spożywać masło, gdyż zawarty w nim cholesterol odgrywa ważną rolę w budowaniu układu nerwowego dziecka. Jak rozpoznać czy kostka, którą kupiliśmy to prawdziwe masło? Nie należy liczyć na uczciwość producentów, lecz uważnie czytać etykiety opakowań. Masło z definicji to produkt zawierający wyłącznie tłuszcz mleczny w ilości, co najmniej 80% lub złożony produkt, którego zasadniczym składnikiem jest mleko lub jego przetwory, a zawartość tłuszczu mlecznego jest nie mniejsza niż 75%. Wskazówką może też być fakt, że prawdziwe masło po wyjęciu z lodówki będzie twarde i ciężkie do rozsmarowania. Od 3 roku życia poleca się zamianę masła na tłuszcz roślinny (oliwa, margaryna). W ostatnich latach w związku z epidemią otyłości zaczęto obserwować pojawiające się zmiany miażdżycowe w naczyniach krwionośnych już u nastolatków. Dlatego najnowsze zalecenia rekomendują zamianę tłuszczy zwierzęcych na roślinne od wczesnych lat dzieciństwa. Margarynę można wprowadzić jako stały element diety w 3 roku życia dziecka. Należy jednak zwrócić uwagę, aby była to margaryna wysokiej jakości. Utwardzanie oleju do margaryny wiążę się często z powstawaniem niekorzystnych konfiguracji tłuszczy. W wyniku utwardzania powstają tzw. tłuszcze trans, które wpływają jeszcze bardziej niekorzystnie na układ krwionośny niż cholesterol zawarty w maśle. Margaryny, które są polecane jako stały element diety to te, które zawierają śladowe ilości tłuszczy trans. Jak zatem rozróżnić dobrą margarynę od złej? Należy czytać etykiety i sprawdzać czy producent wspomina o tzw. tłuszczach trans. Jeśli ich ilość deklarowana przez producenta wynosi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość c d - bo ucięło
Jeśli ich ilość deklarowana przez producenta wynosi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cd bo ucina
Jeśli ich ilość deklarowana przez producenta wynosi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
te uczulenia skazy i inne to pierdoły dla potrzeb firm wymyślane w większości...ale jak dla mnie???Podaję córce tylko !!! przez 2 tygodnie i pozniej przerwa dość długa...ale moja mała ma 10 lat:)dłuższe podawanie osłabia układ immunologiczny!!!!! poprostu się rozleniwia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×