Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tym razem to znowu ja/

Topik dla fanów twórczości Terrego Pratchetta! Wklejać najlepsze cytaty

Polecane posty

kilka cytatów ze świata dysku: - Żółw porusza się z prędkością wystarczającą do upolowania sałaty. Ludzki umysł traktuje rzeczy ambicjonalnie [...]. Cały zakres wszechświata wyraża się dla nich jako rzeczy, które: a) nadają się do kopulacji, b) nadają się do jedzenia, c) należy przed nimi uciekać, d) kamienie. To uwalnia umysł od zbędnych myśli i daje konieczną bystrość wtedy, kiedy jest niezbędna. Visi, Veneri, Vamoosi - odwiedziłem, złapałem wstydliwą chorobę, uciekłem. -hahahahahahhah Kiedy stwórca składał ten świat miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy A potem stało się teraz. Rzeka po dnie swego koryta wlokła się smętnie niczym student około pierwszej w nocy. Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. Droga człowieka prawdomównego przypomina wyścig kolarski z bielizną z papieru ściernego. - hhahah czysta prawda Zapraszam do dyskusji & wklejania najlepszych tekstów:P

Gość hahahaha ten jest dobry
To właśnie jest głupie w tej całej magii. Przez 20 lat studiujesz czar, który sprowadza ci do sypialni nagie dziewice. Ale wtedy jesteś już tak zatruty parami rtęci i półślepy od czytania starych ksiąg, że nie pamiętasz, co dalej robić. D

Gość człowieku z czym do ludzi
na tym forum ludzie nie czytają takich rzeczy, o ile w ogóle czytają książki w co też wątpie. Jesli już to pudelka, onet i kafeteria - całe ich źródło wiedzy🖐️ złe forum tu nikt nie zna tego autora

Znowu ten Pratchett... Wszyscy się nim zachwycają więc jak w bibliotece natknęłam się na "Zimistrza" czy jakoś tak, wypożyczyłam z ciekawości... Pewnie jestem głupia ale nie mogłam tego zmęczyć :o I nadal nie wiem skąd ten zachwyt...

zgadzam się że dla kogoś kto nie lubi takich klimatów Pratchett jest nie do czytania, tak jak Monty Payton dla nie lubiących tego tpu poczucia humoru jest nudny, bez sensu itp itd;) kwestia gustu.. ja nie mogłem zmęczyć władcy pierścieni - w połowie mi się znudziło(tylko hobbita przeczytałem całego) ale już np Sapkowskiego wszystko więc wiesz;)