Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowoczesna lazienka

czy warto zamontować bidet w łazience czy to zbyteczne ?

Polecane posty

>>>nie no rzeczywiśce papier albo chusteczka heheh tez mi pośredni kontakt ze sraką, myjesz ręce naprawdę? przecież osoba która napisała ze robi pranie to też myje bidet, nie to żebym sie czepiała ale wkurza mnie jak ktoś nie widzi u siebie błędu który wytyka drugiemu Trochę się chyba przejęłaś za bardzo. :) Ja wytykam błędy jakieś? Ochłoń. Dla mnie, to możesz i w kiblu prać, który wcześniej wyszorujesz. Serio. 🖐️

>>Szkoda, że pralki nie mają opcji prania ręcznego. Owszem, mają, specjalne programy do wełny i jedwabiu delikatniejsze od ręcznego sposobu prania. :)

Gość Zastanawiająca się
Mają. I w ten sposób zniszczyłam sobie kiedyś naprawdę fajnego ciucha, bo choć jest to program do delikatnych, to jednak nie jest wystarczająco delikatny. Dlatego niektóre rzeczy piorę ręcznie.

Gość nowoczesna lazienka
laski, to może są bidety z programatorem jak w pralkach ?

No wiem... :) Ja jeszcze nie korzystałam. :) I pewnie nie skorzystam. Podobnie jak z funkcji planowania godziny prania. Ot i cała nowoczesność...

Gość Zastanawiająca się
Nowoczesna łazienka: nie byłoby źle :D Mogłyby te bidety też same się myć. A dodatkowo robić masaż pleców i manucure :P

Gość Jasne że warto
Jest to idealna umywalka dla dzieci. Myją w niej ręce, zęby itd. Poza tym można czasem w niej umyć nogi jak już ktoś wcześniej napisał.

Gość zooopkka
Doradźcie mi bo ja sram 3 razy dziennie, czy kupić bidet?

u mnie w łazience nie zmieścił się bidet, to hydraulik zrobił przy kibelku odprowadzenie do bidetty i też sprawdza się nieźle :)

Gość numerantka a na czym to polega
??

Gość beznickatymrazem
musztada Trochę się chyba przejęłaś za bardzo. Ja wytykam błędy jakieś? Ochłoń. Dla mnie, to możesz i w kiblu prać, który wcześniej wyszorujesz wiesz ja dla ciebie to nie bede nic robic bo nie mam takiej potrzeby, chcesz to sobie pierz sama w kiblu jeśli juz to wypróbowałaś, bo mi nawet do głowy by nie przyszło ze można w ten sposób

>>>wiesz ja dla ciebie to nie bede nic robic bo nie mam takiej potrzeby, chcesz to sobie pierz sama w kiblu jeśli juz to wypróbowałaś, bo mi nawet do głowy by nie przyszło ze można w ten sposób Wiesz... skoro przyszło Ci do głowy, że można po sraniu od razu robić kanapkę, to je nie wiem co tam Tobie jeszcze szeleści... Bez odbioru. 🖐️

Gość nowoczesna lazienka
a co się stanie, jak ktoś się załątwi do bidetu i ten się zapcha ? Ciekawe czy hydraulik naprawi to na gwarancji ?

Gość spyra
popłakałam sie ze smiechu;-)

Bidet był rzeczą nieznaną jakieś 10 lat temu. Współcześnie projektując łazienkę zawsze uwzględnia się w projekcie miejsce na bidet. Ciekawe rozwiązania w tym kierunku proponuje firma E-inclusive z Białobrzegów. Polecam

To nie jest zbyteczne urządzenie jeśli komuś zależy na higienie osobistej, Ja mam małą łazienkę, dlatego zdecydowałam się bidetotoaletę czyli połączenie toalety z bidetem , super sprawa o niebo lepsza niż te nakładki bidetowe i bidetki, o których się naczytałam. Pięknie to wygląda, można zaoszczędzić dużo miejsca, polecam, Same sprawdźcie https://aquapurit.pl/ , dostałam przy zakupie kod rabatowy, cały czas aktualny może komuś się przyda ak***3,5%rabatu pozdrawiam.

Gość love my bike
Jeśli bidet to taki nakładany na porcelanę. Mam już ponad trzy lata, sam go zakładałem (łącznie z wężykiem). Zasadniczo to prościzna w montażu, można też sobie podpatrzyć na filmiki You Tube. Ja swój kupiłem o tu http://biobidet.pl/

Gość gość
Jak to zbyteczne? No a jak podmyć sobie cipkę jajca i dupę o sraniu? Niby jak bez bitetu? Pytanie jak zwykle G..

Gość gość
Brak bidetu to jest zacofanie cywilizacyjne - doopkę trzeba umyć a nie papierem rozsmarowywać wszystko, papierem tylko się osusza tak jak Azjaci robili już dawno. A my jesteśmy jeszcze świnie jeśli chodzi o "higienę toaletową".

Gość meduza z wody
Zgadzam się. Bidet to podstawa w utrzymaniu codziennej higieny. Można w nim szybko umyć strategiczne części ciała bez rozbierania się i włażenia do wanny. Mój znajomy twierdzi że można tez chłodzić piwo :) Ja mam nieduży podwieszany z serii Meridian.

Gość gość
Remontuję łazienkę i szukam właśnie jakichś inspiracji. natrafiłam na bio bidet, bo czytałam, że są tam różne programy mycia, szczególnie interesuje mnie ten dla dzieci, bo mycie mojego malca to czasami wielka walka. ma ktoś doświadczenie z tym sprzętem? chciałbym go kupić, bo to oszczędność miejsca, ale chętnie posłucham opinii użytkowników zanim podejmę ostateczną decyzję...

Gość topcia3
Jeżeli jest w łazience miejsce to warto mieć bidet. Ja sobie go bardzo chwalę. Szybko można sie podmyć, umyć dziecku pupę. Zastanawiałam się wcześniej nad nakładką bidetową ale cena były zbliżone. Wolałam więc wybrać podwieszany bidet pasujący do WC i umywalki. ja mam z serii Gap

Gość Adam Nowak
Jeśli masz kobiety w domu, to jak najbardziej tak, bardzo przydatne la higieny kobiecej. Sporo tego typu rzeczy widziałem tutaj https://www.grupa-armatura.com/pl-PL/produkt/lista/ceramika Sam zastanawiam się nad wyborem bidetu dla swoich pań w domu, bo remontujemy drugą łazienkę.

Gość Hammersmarck
Od Armatury Kraków mam bidet oraz umywalkę nablatową ;) Mam również od nich grzejnik w łazience

Gość gość
Bidet to jak dla mnie marnowanie miejsca, lepsza jest np. deska myjąca USPA montowana na kibelek. Szczególnie prz mały metrażu się dobrze sprawdza :)

Gość gość
Ja mam i nie Używam. Rano i wieczorem biorę prysznic więc doope też myje na stojąco. Mogłabym się podmywać w dzień jak zajdzie potrzeba, ale w dzień zwykle jestem w pracy hehe

Gość gość
Dla mnie zbyteczne, chyba jestem brudas, ale po prostu nie jestem przyzwyczajona do takiego mycia. Biorę prysznic rano i wieczorem, dla mnie wystarczy. Sąsiadka w bidecie myje nogi i uważa, że to super sprawa :-(

Gość gość
Strata miejsca i tyle