Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i kto mi doradzi

Felerne spodnie dresowe z Allegro-co moge zrobic?

Polecane posty

Gość i kto mi doradzi

Witam! Zakupiłam u na Allegro 4 pary spodenek dresowych dla smyka do przedszkola.Spodenki nowe, od producenta.W opisie aucji info iz po praniu spodenki skroca sie o 2-3 cm.Pomierzyłam dziecko-wybrałam rozmiar.spodenki po zakupie były zgodnie z moim planem za długie o jakies 2-3cm.Zadowolona wystawiłam pozytywa i wyprałam portki i tu sie zaczeło-skrociły sie o...7 cm!!!Prałam zgodnie z zaleceniem w 40 st.Teraz sa za krótkie i nie nadaja sie do noszenia.Napisałam maila do Sprzedawcu grzecznie opisujac sprawe i proszac na zwrot lub wymiane (towar niezgodny z opisem?).czekam na odpowiedzod sprzedawcy, ale pewnie łatwo nie bedzie. I tu moje pytanie co moge zrobic, jak dochodzic ew wimiany badz zwrotu? Bede wdzieczna za kazda podpowiedz. pozdrawiam,

Gość gfdhdfg
ty mu odeślesz stare a on ci nowe :o

Gość i kto mi doradzi
gimnazjalisci do szkoły:-P

Gość zabadak
Nie radziłabym reklamować, niepotrzebny stres, będziesz musiała zapłacić za przesyłkę.Patrz na komentarze, choć czasem ludzie wystawiają pozytywy przedwcześnie, parę razy mi się zdarzyło tak zrobić. Na pierwszy rzut oka w porządku, a po praniu robiła się szmata. Szkoda, że nie można wystawić drugiego komentarza.

Gość i kto mi doradzi
no ok, ale przeciez towar jest niezgodny z opisem!!!7 cm to nie 2-3, prawda?sa producentami wiec któz inny ma odpowiadac za ten towar?

Gość zabadak
Dwa razy reklamowałam. Raz musiałam ponieść koszty przesyłki wysyłki(18zł, a bluzka kosztowała 35), przysłali nową taką samą szmatę pieniędzy nie chcieli oddać. Następnym razem zadeklarowali, że zwrócą pieniądze, wysłałam sukienkę, minęło ok 5 miesięcy, a pieniędzy jak nie było tak nie ma, na e maile nie odpowiadają.

Gość ffgadsyry
Ty wysylasz sprzedawcy na swoj koszt, sprzedawca jak stwierdzi usterke odsyla ci na swoj koszt towar dodatkowo placi za obie przesylki - tzn ty do niego i on do ciebie.

Gość nie radze sie scierac...
jak to dresy to bedzie mial rybaczki, co za problem ;)

Gość bukaa
To zależy od sprzedawcy - może uznać reklamację, a może zarzucić ci, że źle wyprałaś spodenki, bo ini są zadowoleni. W przypadku odrzucenia reklamacji możesz iść do rzecznika praw konsumenta, ale pytanie czy warto? A, i licz się z tym, że nawet jak uzna reklamację, to nie zwróci ci pieniędzy za przesylkę.

Gość i kto mi doradzi
moge zapłacic za przesyłke do nich i tak wyjdzie mnie taniej niz kupic koleje portki:-) Qrcze, przeciez to nie moja wina, ze spodnie tak duzo sie skurczyły, własciwie to kupiłam 5 par-jedne moro-z ciut innej bawełny i te sa super, nic sie nie dzieje, ale te 4 pary-masakra, a rybaczki nie sa mojemu dziecku potrzebne:-P