Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Autorka tego postu o imieniu M

Musze od niego uciec

Polecane posty

Ale jak? Nie mam pomyslow,doradzcie..mam rocznego synka,nie chce pisac jaki jest moj mąż.. Prosze o rady..na razie podbieram mu troche pieniedzy,by miec chociaz na pierwsze oplaty,ale nie wiem czy samotna mama moze znalesc jakis pokoj,jakie mam szanse? Przepraszam,ze ten post taki chaotyczny,ale wyszedl na chwile i musze szybko pisac to. On jest tyranem a ja nie chce by moj syn musial na to patrzec..Jestem gotowa od niego uciec dla synka :( Ale boje sie,ze sobie nie poradze :(

Gość przykro ale tak jesy
to jak wroci to juz nie zdazysz poczytac chyba.

Zneca sie nade mna psychicznie..nigdy mnie nie uderzyl,ale jest okrutny,robi awantury..:( ja juz nie chce tak zyc :( chce uciec od niego

Wroci za jakies pol godziny.. Boje sie,ze on sie zorientuje i cos mi zrobi..na policje nie pojde,bo bedzie jeszcze gorzej.. Nie wiem jak to zorganizowac..;(

Gość 1234567.......
nie masz rodziny ....rodziców ? wiesz pokój pewnie byś i znalazła ale z pracą może być gorzej ...ale jest jeszcze opieka społeczna jak i alimenty skoro Ci tak źle zwijaj manatki i w drogę

Nie mam rodziny :( Ojciec ma mnie gdzies,siedzi z jakas kochanka,mama nie zyje :( a bylam jedynaczka..

Gość Autorka tego postu...
Ide do pracy..Ale nie wiem czy wystarczy mi 800zl na zycie :(

Gość 1234567.......
zawsze możesz zgłosić się do jakiegoś domu samotnej matki tam Ci pomogą na pewno no i na razie będziesz miała gdzie mieszkać

Gość uciec
sluchaj z ta ucieczka to jest kiepski pomysl, jak z rocznym dzieckiem chcesz uciec?w nocy?

Gość Ewellinka
to może jakiś dom samotnej matki czy coś w tym stylu. Zamiast czytać naszych rad, to może poszukaj jakiejś instytucji w swojej miejscowości

Gość a dalsza rodzina
dziadkowie? kuzynki? jakaś przyjaciółka?

Gość uciec
JA BYM JEDNAK SIE WSTRZYMALA, NIE ROB NICZEGO POCHOPNIE, ON CIE UTRZYMUJE, A TAK TO Z CZEGO BEDZIESZ ZYLA:? SPROBUJ SIE Z NIM DOGADAC BO JAK WIDZISZ NIE MASZ NIKOGO OPROCZ NIEGO DOMY SAMOTNYCH MATEK TO TEZ JEST TYLKO POBYT CZASOWY A CO POTEM?

Gość autorka tego postu...
Uciec moge w dzien..on pracuje dlugo.. I tak nic nie mam..jedynie ciuchy synka i swoje no i jego juz rzeczy takie jak łóżeczko itp.. Nie chce na niego patrzec..nienawidze go.. Chce tez mu pokazac,ze nie jestem tylko kura domowa i popychadlem,ktore on jak zero traktuje..:( On mysli,ze nigdy od niego nie odejde,bo za glupia jestem .. Ale udowodnie mu,ze dam rade

Gość uciec
SPROBUJ SIE JAKOS Z NIM DOGADAC, ALE NIE PODBIERAJ MU PIENIEDZY BO JAK SIE ZORIENTUJE TO DOPIERO ZROBI CI AWANTURE! LUDZIE CZASAMI SIE KLOCA, ALE MOZNA SIE DOGADAC, MOZE PRZECHODZICIE JAKIS KRYZYS I MOZNA TO JESZCZE NAPRAWIC

Juz go nie kocham..Ale widze,ze syn bardzo go kocha :( No ale uwazasz,ze powinnam czekac? Na co? Az mnie w koncu zabije?

Gość uciec
AUTORKO, JA CIE ROZUMIEM, ALE CHCESZ COS UDOWODNIC MEZOWI, ALE MASZ TRUDNA SYTAUCJE - JESTES UZALEZNIONA OD NIEGO I MASZ MALE DZIECKO, WIEC ZASTANOW SIE ZANIM ZROBISZ GLUPI KROK, BO NAWET JAK UCIEKNIESZ TO WCZESNIEJ CZY POZNIEJ WROCISZ, A WTEDY MZOE BYC ROZNIE

Gość uciec
ale co on ci robi? jest alkoholikiem.??

Gość Autorka tego postu..
:( Nie wiem juz sama..Dopoki on na jakas terapie nie pojdzie to do niego nie wroce..

Wiesz sama tkwie w mega toksycznym związku i wydaje mi sie ze go kocham za to jaki byl kiedys... Rozumiem Cie zwlaszcza, ze masz dziecko... Kazda przemoc fizyczna czy psychiczna jest karalna - myslę, ze są od tego odpowiednie władze ktorzy zajmują sie takimi delikwentami, a powiedz jakie macie problemy, ze on sie tak zneca nad toba???

Gość uciec
no to najczesciej jest tak ze facet pije i wtedy sie zaczyna.. moze napiszesz co sie u was stalo?

Gość no tak jest od niego
uzależniona i musi z nim zostać ,bo sobie biedaczka bez Pana i Władcy nie poradzi. Da sobie świetnie radę,jest zdecydowana i zdeterminowana.Wie,że może liczyć tylko na siebie.Domy samotnych matek to dobre rozwiązanie na początek.I nie jest tak,że przyjmują kobiety z dziećmi pod swój dach i dają im tylko kąt do spania i jedzenie.Pomagają znaleźć prace,mieszkanie.Może pozna tam dziewczynę z którą się zaprzyjaźni.Mogą później razem coś wynająć,pomagać sobie przy dzieciach. Do dzieła kobieto.Uda Ci się bo chcesz walczyć o siebie,o swoje piękne jutro.❤️

Już wielki plus, że chcesz coś ze swoim życiem zrobić.. Ja też uważam, że na początek dom samotnej matki jest dobrym posunięciem. Oczywiście, że to pobyt tymczasowy, ale pomaga strasznie a tym bardziej psychicznie, by na nowo się odrodzić...

Gość musisz się kogoś poradzić
Jest coś takiego jak błękitna linia czy też telefon zaufania. Może tam zadzwoń i Ci poradzą jak masz postąpić. Do "uciec": Przecież przemoc w rodzinie to nie tylko bicie. Tyranizowanie czy znęcanie się psychiczne to też przemoc. Nie rozumiem jak można doradzać żeby autorka siedziała z tyranem tylko ze względu na dziecko.

Gość napisz skąd jesteś
z jakiego jesteś województwa?może ktoś ze znajomych wynajął by ci pokoik za symboliczną sumkę?

Gość TOŻ TO ZWYKŁA KOLEJNA PROWOKAC
JA

Nie,to nie prowokacja.On nie pije..A ja i tak odejde. Jestem zbyt mloda,by tak marnowac sobie zycie.Nie mam nawet 30stki.. Nie chce obudzic sie tak jak moja matka..po 25latach:( Byla tak wykonczona fizycznie i psychicznie :( Dlaczego jak ktos zalozy jakis temat to od razu juz musi to byc prowokacja??!!

ja mam jeszcze gorzej jestem za granica.....jestem wykonczona juz przez niego ...nie mam nikogo oprocz synka 2 letniego.... ludzie sie tylko smiac potrafia ale zeby choc jedna osoba chciala pomoc to nie ma nikogo ....nie wiem co z nami bedzie ja mam straszna depresje nie wychodze juz z domu ...robie tylko tyle co dla syna jak robot .....