Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość olakra

pomóżcie

Polecane posty

Gość olakra

Witam po badaniach MRI wynik pogłębiona kyfoza piersiowa, spłycona lordoza szyjna, nieznaczne sklinowacenie trzonów kręgów th-5-th6-th-7, nierówności blaszek granicznych trzonów kręgów w części środkowej i dolnej odcinka piersiowego z obecnością guzków Schmorla. Na poziomach th2-th3,th3-th4,th5-th6 centralne wypukliny krążkó mk uciskające wotrek oponowy i zwężające przestrzeń płynową przedrdzeniową, nie powodują widocznego ucisku, odkształcenia i przemieszczenia rdzenia kr. Wyostrzenia na tylnych krawędziach trzonów th6-th7,th7-th8,th8-th9,th10-th11. Na pozionie th12-l1 widoczna niewielka wypuklina krążka mk z lewostronn ą lateralizacją uciskająćą worek oponowy. Drobne torbiele poczewek nerwowych na poziomie th1-th2 ok. 0,5mm. TK - na poziomie l3-l4 nieiwelkie uwypuklenie krążka mk powodujące dyskretny ucisk na worek oponowy. podobnie na l4-l5. Na poziomie l5-s1 osteofity na krawędziach trzonów poowodujące zmniejszenie otworu mk z niewielkim uciskiem na nerw rdzeniowy.Niw2ielkie zmiany zwyrod. stawó mk. Drobne zwapnienie w rzucie więzadła podł€żne3go przedniego na wys. l3-l4 i l4-l5. Nie przyznano mi świadczenia rehab. czy mam się odwołać. Może ktoś mi pomoże co dalej robić bo lekarze są małomówni, a ja bez tabletek nie funkcjonuję

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować