Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość progreska

PROGRES szkoły policealne Poznań

Polecane posty

Gość progreska

PROGRES szkoły policealne Poznań Jakie opinie macie nt tej szkoły?

Gość pinezzka-s
Hejka! Chodziłam do Progresu na wizaż i stylizację. W tej branży wszelkie kursy i dyplomy naprawdę się przydają więc polecam. Bardzo fajna atmosfera, sporo nauki, ale za to uczysz się rzeczy, które faktycznie później się przydają. Co więcej, miła kadra, która tworzy super atmosferę. Skończyłam progres rok temu i szczerze, z wielką chęcią poszłabym tam na jeszcze jeden kurs!

Gość Miłoszewski
Witam! Jestem teraz w Progresie w dwuletniej szkole na informatyce. Studiuję na politechnice i dodatkowo robię zaocznie właśnie informatykę. O samej szkole - spoko ludzie, super kadra i naprawdę fajna atmosfera. Chociaż zajęcia są w weekendy to naprawdę z wielką chęcią na nie chodzę. Uczę się sporo nowych rzeczy i naprawdę jestem zadowolony z poziomu. A dodatkowy dyplom to na pewno duży plus.

Gość olada
Mam pytanie. Chciałabym iść do progresu, ale niestety za późno poszłam się zapisać. Koleżanka zdążyła i jest bardzo zadowolona, mówi, ze super atmosfera, fajna kadra i ciekawe zajęcia. Czy można się zapisać na zajęcia od nowego semestru? Są ponoć jakieś kursy, które nie trwają II, a I semestr?

Gość Xza
Zależy na który kurs byś chciała iść. Bo oczywiście są takie, które trwają tylko jeden semestr. Musisz się w szkole zapytać albo wejść na ich stronę internetową, znaleźć kierunek i zobaczyć ile trwa. Teraz już jest marzec więc nie wiem czy jeszcze jest możliwość żeby się zapisać, ale generalnie zawsze możesz próbować. Pozdrawiam.

Gość olada
Dzięki za odpowiedź. Będę musiała poczekać do września z tym żeby się zapisać, ale zdecydowałam, że zrobię to na 100%. Chcę się uczyć, chcę poznawać nowych ludzi i chcę rozwijać swoje zainteresowania. Czytałam, że w Progresie można liczyć czasami na jakieś promocje. Może i ja się załapię.

Gość Imielna
Hej :) znalazłam ten temat w googlach i postanowiłam dodać kilka słów od siebie. Już raz robiłam w Progresie kurs, teraz, od września zamierzam iść na jeszcze jeden. Byłam na architekturze wnętrz, teraz chciałabym iść na architekturę krajobrazu. Wtedy płaciłam niewiele, kurs trwał 2 semestry i miesięcznie wychodziło po ok 90 zł. Nie drogo, a można się dużo nauczyć. Mają dobrze wyposażone sale, sympatycznych nauczycieli i naprawdę dobre podejście, nie ma czegoś takiego, że nie chodzisz i dostajesz papier bo płacisz.

Gość kawazbożowomalinowa
a jest tam liceum dla doroslych? albo jakas uzupelniajaca po zawodowce?:>

Gość imielna
Mają liceum dla dorosłych, i to za darmo. Po prostu trzeba się zapisać i można chodzić i się uczyć. Mam znajomych, którzy chodzili do takiej szkoły i zawsze opinia jest jedna - super. Takie szkoły są potrzebne, przecież jest sporo ludzi, którzy z jakiś powodów nie mogą skończyć liceum o czasie. I to jest dla nich odpowiednie miejsce.

Gość Danielewska
Też bym chciała iść do Liceum dla dorosłych, ale się boję... że będzie wstyd, że będę dziwnie wyglądać. Bo nie jestem już najmłodsza. Mam 42 lata i jakoś nigdy wcześniej nie miałam okazji żeby zrobić maturę, a naprawdę bardzo bym chciała. Myślicie, że ludzie w moim wieku mogą się zapisywać do takich szkół?

Gość imielna
przecież to ile masz lat w ogóle w szkole policealnej nie ma znaczenia! Tam chodzą ludzie w absolutnie różnym wieku, z różnym doświadczeniem itd. W progresie panuje bardzo sympatyczna atmosfera i na pewno nie musisz się martwić o to, że ktoś się jakoś dziwnie na Ciebie spojrzy. Absolutnie!

Gość Danielewska
Myślisz, że nie ma znaczenia? Że nie będę tam wyglądała jakoś "dziwnie"? Sporo osób mnie namawia, ja mam trochę stracha, ale wiem że powinnam iść i się dokształcić. Nie powiem, nie czuję się najlepiej z tą świadomością, że mam tyle lat, a takie braki... przydałoby się coś zmienić, coś zrobić. I oby się udało.

Gość ale ja też
W tego typu szkołach nikt nie będzie krzywo patrzeć . Tam są ludzie w różnym wieku i uwierz starsi od ciebie. Nie piszę tylko o progres , ale w każdej tego typu szkole

Gość Basia borowska
Chcialam iść do liceum dla dorosłych już rok temu, ale w końcu się rozmyśliłam. I niczego bardziej nie żałuję! Już bym miała rok nauki za sobą a tak muszę czekać do września i chodzić 2 lata. No ale nic, za głupotę się płaci więc muszę to wszystko jakoś przeżyć. Nie wiem czy do Progresu pójde, to się okaże, ale iść na pewno trzeba i maturę zrobić trzeba.

Gość pinezzka-s
Kurcze, to szkoda, że jednak nie poszłaś w zeszłym roku. Wiesz, czas leci i moim zdaniem nie ma co go tracić. Ja z Progresu jestem zadowolona, chociaż wiadomo że czasami uczyć się człowiekowi nie chce, ale tam ta nauka jakoś zawsze mi wchodziła do głowy. Może dzięki nauczycielom, którzy dobrze potrafią z uczniami rozmawiać...

Gość Basia borowska
No niestety. Bardzo żałuję, ale teraz już jestem zdecydowana na ten krok. Mam motywację żeby zrobić maturę i iść na studia i mam nadzieję, że już nic mnie nie powstrzyma. Idę się w sierpniu zapisać. Chociaż jakby można było zapisywać się już teraz to nawet jutro byłabym skłonna to zrobić. Tylko nie wiem czy jest już taka możliwość?

Gość bąbel kasia
Ja teraz poszłam na wizaż i stylizację do Progresu. Wcześniej do tej szkoły nie chodziłam, doświadczeń z tym związanych nie mam absolutnie żadnych, ale postanowiłam, że ponieważ mają nie drogo, a opinie w necie o nich są spoko to się zapiszę. Poszło szybko i sprawnie, niebawem zaczynam!

Gość Basia borowska
Ja się zapisałam i jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Ludzi poznałam bardzo sympatycznych, atmosfera jest naprawdę świetna. Nauki sporo, ale jednak do egzaminu dojrzałości trzeba się trochę pouczyć. Polecam wszystkim niezdecydowanym, nie ma się czego obawiać. Już mam plan żeby iść na studia. Oby się wszystko udało!

Gość marzec maria
Jestem teraz w Poznaniu na kursie masażu. Info znalazłam na facebooku. Bardzo fajny i przydatny kurs, zwłaszcza dla mnie bo szykuję się do pracy w salonie spa. Cena nie jakaś zatrważająca, mam niedaleko więc dojazdy nie sprawiają mi problemu. Chciałabym w przyszłym roku się tam wybrać na wizaż i stylizację.

Gość Carli_carli
Ja chodziłam i każdemu polecam kierunek technik bezpieczeństwa i higieny pracy, czyli w skrócie po prostu BHP. Nie wiem jak jest teraz, ale grupa do której ja chodziłam była po prostu świetna! Zajęcia ciekawe, nauczyciele potrafili nas zaciekawić. Egzaminy zdane, dyplom odebrany i praca jest. Myślę jeszcze teraz żeby iść od września na angielski też do Progresu.

Gość Małgosia Byrczewska
Planuję się zapisać do Progresu w Poznaniu na masaż. Skończyłam kosmetologię i chcemy z koleżanką otworzyć swój mały salon spa. Będziemy się starać o dotację, ale jeżeli nie wyjdzie no to pracy będę musiała szukać gdzieś indziej. A dodatkowy tytuł, dodatkowy kurs, inwestycja w siebie zawsze się opłaca.

Gość zuzka zuzia
Widziałam kiedyś na profilu Progresu na Facebooku informację, że w Poznaniu miał odbywać się kurs masażu. Nie był drogi, mam pytanie - czy jest możliwość, że taki kurs jeszcze się odbędzie? Może teraz niebawem latem, może na jesień? Jestem chętna, chciałabym się zapisać.

Gość Gaggi
Hej. Wpisałam w wyszukiwarce "szkoły policealne progres opinie" i wyskoczył mi właśnie ten temat. Ja Progres już w jakiś tam sposób znam bo chodzę do szkoły w weekendy na administrację. Powiem tak, musiałam się przekonać do szkoły policealnej bo wiele osób mi mówiło, że niczego się nie nauczę, ale jednak okazało się że ja miałam rację. Jest pozytywna atmosfera, przyjemni ludzie i generalnie czuję się tam naprawdę dobrze.

Gość hoper
Hej. Wiem, że niedawno w Poznaniu był organizowany w Progresie kurs masażu. Niestety nie mogłam się zapisać, bo po prostu nie miałam czasu, ale chciałabym coś takiego zrobić. Nie wiecie czy będzie jeszcze ten kurs organizowany? Cena była bardzo atrakcyjna, żałuję, że się nie udało wcześniej.

Gość terazja29091
Hej, ja w tym roku skończyłam w Progresie w Poznaniu wizaż i stylizację. Bardzo polecam, można spędzić super czas i sporo się nauczyć. Myślę żeby kontynuować naukę i zapisać się na projektowanie ubioru. Fajnie byłoby gdyby ten kierunek i w tym roku powstał, może ktoś chętny oprócz mnie?? ^^

Gość Monikk-poz
W grudniu zapisałam się na masaż do progresu, prowadzili akurat taki kurs. Super sprawa, wiecie - ja do nauki nigdy jakoś nie lgnęłam, nie chciało mi się uczyć matematyki czy fizyki. Skończyłam technikum fryzjerskie, zdałam maturę, pracuję w zawodzie, ale polubiłam się uczyć. Ale uczyć się czegoś co mi się później może przydać. I tak było właśnie z tym kursem masażu.

Gość GabiB
Monikk poz, a nie wiesz czy takie kursy jeszcze będą organizowane? Z chęcią bym się na coś takiego zapisała. Ciężko znaleźć w Poznaniu coś w rozsądnej cenie niestety

Gość Hytra88
Wiecie może czy w Poznaniu utworzyli dietetykę i czy ewentualnie można się jeszcze na to zapisać? Trochę jestem spóźniona, wiem, niemniej jednak zależy mi na tym żeby zacząć się znowu uczyć. Miałam mieć rok przerwy od studiów, zamieniło się to w 5 lat. Nie mam na co dłużej czekać...

Gość Ilopsa
Kończyłam w Progresie administrację. W tym roku, od września chciałabym iść jeszcze na rachunkowość, bo szkoła naprawdę mi się przydała. Dużo się nauczyłam, dostałam dyplom i naprawdę, w oczach swojego pracodawcy byłam już bardziej doświadczona i docenił to, że skończyłam dodatkową szkołę. Polecam wszystkim, bo nauka niewiele kosztuje, a dużo można się nauczyć no i oczywiście później zbierać tego plony.

Gość Baśś0393
Hej chciałabym się dowiedzieć czy zajęcia odbywają się w każdy tydzień czy co 2 tygodnie. Wiem, że odbywają się wieczorem ( czwartek, piątek) i weekendy