Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xoxoxo

MIGRENY- wywolywane przez zmiane cisnienia barometrycznego

Polecane posty

cierpie na migreny od okolo 8-go roku zycia. mam teraz 34.przeszlam wiele badan i testow, ktore wykluczyly inne powody . moje migreny sa wywolywane poprzez zmiany cisnienia na zewnatrz (pogoda), zaleza od zmian frontow atmosferycznych przynoszacych wysokie lub niskie cisnienie i jeszcze paru innych czynnikow. chcialabym sie dowiedziec czy inni migrenowcy maja moze podobne spostrzezenia, co wywoluje u was bol.

Gość tinka33
ja mam to samo co TY. kazde wachanie ciśnienia robi mi burze w mózgu czytaj-migrene

Gość tinka33
czesto mierze cisnienie. dostałam od neurologa skuteczne tabletki a wlasciwie to jest proszek do rozpuszczania w wodzie .nazywa sie MIGPRIV. DROGI JEST ALE PO 5 MINUTACH DZIALA

to swietnie, ze trafilas na cos co ci pomaga. ja biore imitrex. ten lek dal mi nadzieje, na zycie bez strachu, przed nastepnym atakiem .tyle zmarnowanego czasu...w bolu.

Gość tinka33
ja niestety odziedziczylam po tacie te migreny. najgorsze jest to ze gdy mam atak to jeszcze mam zawroty glowy i nudnosci

tak, genetyka ma z tym duzo wspolnego.objawy o ktorych piszesz- typowe. przy ataku migreny nalezy sie ''wylaczyc'' jezeli to mozliwe.

czy ktos jeszcze, chcialby sie podzielic swoja historia zycia z migrena.