Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasja 0319

problem z matką

Polecane posty

Gość kasja 0319

witam , mam problem z matką . jestem młodą osobą mam 21 lat . od 2 lat jestem mężatką a od kilku miesięcy matką ( mam 5 miesięcznego synka ) . powiem wprost moja matka to plotkara . wiem jak to brzmi . ale takie sa fakty . moja mama nie za bardzo lubi się z moim mężem i dlatego wymyśla rózne historie i opowiada o tym gdzie sie da , sasiadkom , rodzinie a nawet paniom sprzedawczyniom w sklepie . sa to kłamstwa i pomówienia , po prostu zle go ocenia . ostatnio dowiedziałam się od młodszego brata ze matka nie jest zadowolona tym iż do niej przyjezdzam z synkiem ponieważ ona prowadzi bardzo bójne zycie towarzyskie , tata pracuje za granica więc nic o tym nie wie . mama lubi sobie jak ja to mówie piwkować . kiedy rozmawiam z nią na ten temat mówi żebym nie robiła z nij alkoholiczki chociaż podejrzewam że niedługo nią bedzie . kiedy jest ojciec mama jest zupełnie inna w stosunku do mnie lecz kiedy wyjezdza wszystko się zniemia . nie mieszakm z nimi ale czasami odwiedzam mame i brata . nie wiem jak się zachowac . powiem jej cos ona dokłada swoje 5 groszy i robi się niestworzona historia

Gość anonimowa zosia z.
mam podobna matke. rece mi na nia opadaja. czesto traktuje mnie jak rywalke. ojciec tez pol zycia spedzil za granica a ona buszowala za jego kase w kraju. klamie i wymaga klamstwa od innych. ciagle mnie krytykuje i tez jest straszna falszywa plotkara

Gość kasja 0319
własnie matka też ze mna rywalizuje . zawsze musi miec to co ja zazdrości mi . ostatnio dostałam od męża w krezencie torebkę bo powiedziała że to barziewie i że ona kupi sobie ładniejszą . cały czas mi docina ze nie chodze do najleprzego fryzjera w mieście tylko do innej fryzjerki . próbuje decydować za mnie . wtranca się w moje zycie . synkowi tłumaczy że ona go mi zabierze i on z nią zostanie . wiem wiem jak z nią gadać .

synkowi tłumaczy że ona go mi zabierze i on z nią zostanie . wiem wiem jak z nią gadać . jakby matka mówiła takie rzeczy mojemu dziecku, to bym ją kopnęła w dupę i zerwała kontakt.

Gość landrynka ....
A moze rozmowa (czy raczej monolog) na ten temat by pomógł. Stanowczo wypowiedziane słowa, ze tak a nie inaczej postrzegacie jej zachowanie i ze sobie tego nie zyczycie. Madra matka pewnie obruszy się, ale zrozumie, a inna... no cóż, pewnie sa i takie, które obrażą sie na całe zycie. Ale teksty o zabieraniu dziecka? Dziecko musi wiedzieć, gdzie jest jego dom. I kto jest osoba mu najbliższą, nie moze życ w niepewności. A jak się nałsucha wywodów babci to metlik ma pewnie w głowie niezły...