Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edziorek1111

jak usunac kleszcza

Polecane posty

Gość nie robcie sobie jaj
niegdy nie zlapalam kleszcza, chociaz czesto spaceruje po lesi i:P az tu w ubiegla niedziele dopadl mnie w parku😭 i to w miejscu powiedzmy gdzie zagladac nie powinien. bylam na pogotowiu i tam wyrwali chwasta:P samemu lepiej sie za to nie brac, moze kawalek odnozka zostac i bedzie zakazal swojego zywiciela nadal. ja po niemal tygodniu, mam czerwone znamie:( chyba dostane antybiotyk😭

Gość ale wyrwanie calego kleszcza
jest proste, co wy pleciecie...ja raz mialam nawet takiego, ktory mial moze 1 mm dlugosci i wyrwalam calego.

Gość nie robcie sobie jaj
moze i latwo go wyrwac, ale czasem upatrzy sobie taakie miejsce, ze😭 lepeij jak Go usunie ktos fachowa reka.

Gość taaa wyjdize a przy okazji
zostawi w ciele swoje wydzieliny. przestancie chranic z tym masłem.

Gość Możesz go obrocic
lekko w przeciwna stronę niz idą wskazówki zewgara ale ja wyrywam prosto bez obracania.

Gość gość
Przestańcie pisać głupoty ! Kleszcz to poważna sprawa a nie żarty. Ktoś napisał urwij sobie noge, to debil jesteście powaloni ?! Sami sobie nogi urywajcie! Trochę powagi a nie jakieś gówniarze piszą.

Gość gość
Nie wolno go smarować masłem ani wykręcać! To tylko szkodzi. Poczytajcie sobie na blogu chcesz to wiedzieć, tam są fajne rysunki.

Gość gość
patrzę na te wpisy i nie wiem śmiać się czy płakać ludzie dlaczego nie myślicie a jak pojawia się rozwiązanie to po trupach na noże chcecie mieć własne zdanie litości.

Gość gość
Wszystkie wpisy pokazują że nie myślicie

Gość natalikka
Najlepiej chyba kleszcza usunąć specjalną pompką, ja używam KleszczOUT i zdało egzamin jak było realnie potrzebne.

Gość wera99
Można zawsze kleszcza pompką KleszczOUT wyciągnąć, duże dokładniejsze niż penseta.

Gość gość
Po co aż tak ryzykować, żeby kleszcza usuwać? Nie lepiej siebie zabezpieczyć? Ja 3 sezony używam ultradzwięki skudo human i nie było potrzeby usuwania kleszcza

Gość gość
Kupowałem w tym roku KleszczOut i mogę polecić, prosta w obsłudze pompka do wyciągania szkodników ze skóry, głównie pod kleszcze ale nie tylko.

Gość gość
Najlepszy jest kleszcz out -Proste w obsłudze urządzenie do tego można go używać nie tylko do kleszczy ale też przy innych rzeczach wbitych w skórę .

Gość gość
Do wyciągania kleszcza fajną pompką jest Kleszcz out kupowałem to w zeszle wakacje i się wyjątkowo często przydawało..niestety :P

Gość gość
Kupiłem roku temu KleszczOUT do kleszczy i ogólnie żeby też przykładowo jadu po ukąszeniu się pozbyć w razie potrzeby – z kleszczem już walczyłem, z jadem jeszcze nie ;)

Gość gość
Podpowiem moje odkrycie tego sezonu czyli Kleszcz Expert świetny sposób na kleszcza, bardzo higieniczny szybki i bezpieczny.

Gość gość
Podoba mi się jak działa Kleszcz Expert w końcu nie muszę się stresować na sam widok kleszcza i nie wpadam w panikę. :P

Gość gość
Zamiast bawienia się z pęsetą podpowiem KleszczOut, o wiele prostsza metoda usuwania kleszcza, sterylna, higieniczna.

Gość Marika7788
Najlepiej skorzystajcie z zestawu do usuwania kleszczy Kick the tick. Wymrożone kleszcze dużo łatwiej usunąć

Gość gość
Używam tej samej pompki Kleszcz Out. Prosta w obsłudze higieniczna i też wszechstronna bo usuwam też nią toksyny po ukąszeniach.

Gość gość
Polecę też pompkę Kleszcz Out. Prosta w użyciu higieniczna szybka, ja mam z nią tylko dobre doświadczenia.

Gość Akvodo

Mnie ostatnio uratował zestaw do samodzielnego, bezpiecznego usuwania kleszczy Kick the Tick expert, bo nie potrafię wyjść kleszcza palcami, czy pęsetą, a z tym zestawem, bez żadnego problemu. Kleszcz najpierw się zamraża, pokrywa specjalną powłoką, która zabezpiecza przed urwaniem insekta w czasie wyciągania. Bardzo fajnie się sprawdza. 

Gość trttt

Jak jeżdżę na wakacje, lub na urlop nad jezioro. To zawsze przed wyjazdem kupuję coś na kleszcze. Zabezpieczenie albo np. KleszczOUT, który pomaga bezproblemowo wyciągać kleszcze. Bo to duży problem jednak jest.

Gość darikk

Obecnie wiele też słyszy się o pladze kleszczy jakie panują w lasach. Dlatego warto zawsze po powrocie nawet z krótkiej wyciecze oglądać swe ciało by być pewnym, że nie mamy  żadnej pamiątki leśnej. Warto przed wejściem do lasu zastosować kleszcz STOP, który skutecznie odstrasza kleszcze.