Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viki80

niemowle nie robi kupki

Polecane posty

mój 4 miesięczny niemowlak potrafi nawet 6 dni kupki nie robić,ratuje nas wtedy tylko czopek.Lekarz kazał spokojnie czekać do 5 dni,w tym czasie podawać sok ze świeżo startej marchwi,który i tak nic nie daje.Mały karmiony jest piersią i od niedawna dostaje deserki i obiadki odpowiednie do wieku.Nie wiem czy w takim przypadku mały nie jest uzależniony od czopków skoro bez nich kupy nie zrobi?Co by mogło nam pomóc?

ok,spróbuje ten soczek jabłkowy:) tylko problem w tym że mały nie chce nic pić z butelki:( a ile dni wg was może dziecko nie robić kupki?karmione piersią i deserkami

ok,spróbuje ten soczek jabłkowy:) tylko problem w tym że mały nie chce nic pić z butelki:( a ile dni wg was może dziecko nie robić kupki?karmione piersią i deserkami

myślałam że należy dziecko przyzwyczajać do wszystkich posiłków a z czego zrezygnować? słodycze?to na pewno a co dalej?

próbuj śliwki suszone gerbera, zupka brokułowa z hippa - jest z cukinią, ona u nas działa. Nie dawaj marchwi gotowanej, ryzu i kaszek.

Gość włąśnie na piersi
może nie robić- bo taka wyskoka jest przyswajalność mleka! na mleku modyfikowanym powinien robić codziennie! ja karmiłąm piersią do 3 miesiąca i Mały robił kupę raz na tydzień, też się najpierw przejmowałąm ale po kosultcji z zaufanym neonatologiem okazało się, że to normalne.... teraz Mały jest na mleku modyfikowanym i robi kupę co 2 dni... za to 2 razy :) moim zdniem na razie nie ma co panikować... choć przy wprowadzaniu innych posiłków niż pierś, moim zdaniem powinien się załatwiać nieco częściej... ale mimo wszystko czopków bym mu nie dawała, szcególnie jeśli dziecko dobrze się czuje, nie marudzie nie ma wzdętego brzuszka itp

Gość Ty zmień dietę
jedz bardziej lekkostrawne produkty, więcej owoców, warzyw, pij więcej soków buraczki działają niezawodnie:)

srytytyty, ja jem wszystko, karmie rok i mały oprócz kilku razy "sra" za 3:)

Gość 12.34
ale nie powinno się czekać dłużej niż 4-5 dni, bo masy kałowe nie powinny za długo przebywać w jelitach, bo różne toksyny i inne szkodliwe związki są wchłaniane

Gość 12.34
paula01 - akurat nie masz racji każde dziecko jest inne i mleko różnych matek jest inne to tak jak z kolkami - jedne matki mogą jeść wszystko i nic, a inne są na ścisłej diecie, a i tak ich dzieci często miewają bóle brzuszka także to indywidualna sprawa

dzięki dziewczyny wszystkie wasze wskazówki są dla mnie drogocenne co do samopoczucia małego-5 dni jest ok,potem zaczyna marudzić,prężyć się i nic płacze i wtedy lituję sie i podaję czopek

Gość 12.34
aha - nie wiem czy któraś proponowała ale masaże są pomocne - nóżkami robić okręgi, masować brzuszek zgodnie ze wskazówkami zegara czasem po prostu odbyt jest zatkany i można włożyć (bardzo delikatnie) naoliwioną końcówkę termometru

12.34 - własnie o to mi chodziło, ze kazde dziecko jest inne. Mysmy mieli problem przy wprowadzeniu kaszek i marchewek - wtedy nie było kupy po 2 dni.

moż powinam do doradcy laktacyjnego się wybrać by diete mi dobrał bo wydaje mi się że to z winy tego że wszystko jem tzn brzuszek go nie boli,nie ma kolek,tylko chodzi o ten brak kupki

12.34 - własnie - masaże sa super, jak widziałam, ze mój zaczyna cos cisnąć, to szybko ściągałam pampersa i nózki przyciskałam do brzuszka.... kiedys myślałam ze nigdy nie skończy:)

Gość 12.34
mój też tak czasem miał piłam sok z buraków (tzw. "barszczyk czerwony z jabłkiem") średnio smaczny, ale najpóźniej następnego dnia była kupka:) no i masaże nóżkami - naprawdę pomocne (ja przyciskam nóżki do brzuszka i robię okręgi kolankami do środka) a jak już go cisnęło, to tylko przyginałam nóżki do brzuszka - bardzo pomagało

ja narawde polecam suszona śliwkę i koniecznie ogranicz gotowane marchewki i ryż.

a jaki to barszcz?z torebki?jakiej firmy? i jakie śliwki suszone?ze słoiczka dla małego?

śliwki suszone gerbera dla małego. jak ma 6 miesiecy to moze tez dostac buraczki.

Gość 12.34
taki w kartonie hortexu - taki sok raczej, ale nazywa się "barszczyk czerwony", w ogóle buraczki działały u nas niezawodnie za każdym razem:)

Gość 12.34
tylko że ten barszczyk to oczywiście ja piłam! ale pomagało małemu i to naprawdę szybko:)