Samsara899 0 Napisano Wrzesień 20, 2009 od jakiegos czasu mam problemy "tam na dole",zaczelo sie w sierpniu kiedy to musialam brac antybiotyk z penicylyna. mialam takie dziwne geste,serowate uplawy ale tlumaczylam to sobie ze to przez ten antybiotyk. po odstawieniu mialo wszystko wrocic do normy,i owszem,uplawy oslably ale nie zniknely do konca. tydzien temu,mialam afty i infekcje gardla,lekarz przepisal antybiotyk i znowu sie zaczelo... jest jeszcze gorzej. podejrzewam grzybice,ale jest cos co mnie bardziej niepokoi... na wardze sromowej wiekszej od kilku dni mam dziwne zmiany...nie wiem jak je scharakteryzowac. na poczatku bylo to cos plaskiego,gladkiego jakby wypelnione czyms bialawo przezroczystym od wewnatrz tak ze nie moglam tego wycisnac. nie byla to zadna krostka,ot tak jakby afta na wardze sromowej. do tego uplawy,chocbym nie wiadomo jak czesto sie podmywala,sa geste,grudkowate. czasami doslownie mnie zalewaja z taka objetoscia jakbym nie trzymala moczu,sa wtedy biale,wodniste. najbardziej boli mnie to cos na wardze sromowej...to jak jakies pryszcze od wewnatrz,jest to spuchniete,boli przy chodzeniu czy siadaniu... co robic ?? co to moze byc ?? czy ktoras z was to miala ?? wiem ze bardzo sie rozpisalam a moja wypowiedz jest chaotyczna ale bardzo sie denerwuje i prosze o pomoc. pozdrawiam, S. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Komediant 0 Napisano Wrzesień 20, 2009 Zostałaś zarażona opryszczką narządów płciowych. Objawy opryszczki narządów płciowych mogą być leczone za pomocą doustnych leków przeciwwirusowych, takich jak: acyclovir, famciclovir, czy valacyclovir. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Komediant 0 Napisano Wrzesień 20, 2009 Te upławy wyglądają tak jak na zdjęciu poniżej, prawda ? http://www.dermis.net/bilder/CD063/550px/img0091.jpg Niestety opryszczki narządów płciowych nie da się wyleczyć do końca. Nawroty choroby będziesz miala do końca życia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach