Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Reterka

Pomozcie mi w zyciowej dezycji - co warto dzis studiowac?

Polecane posty

Gość Reterka

Musze wybrac przedmioty na mature - wazna decyzja

Myślę że studia techniczne to jest przyszłość, po co nam kolejni humaniści, których już i tak jest zbyt wielu?

Gość L----o---u-----s
Zdecydowanie konkretny zawod

Moim zdaniem powinnaś/eś wybrać chemię i biologię po tych przedmiotach jest największy wybór kierunków

Gość ffff
Studia techniczne, o ile masz glowe. Bo jak nie, to tylko bedziesz kolejnym bezrobotnym.

Gość ytggs
tak, to prawda. chemia i biologia, matematyka, fizyka. wedlug mnie tylko takie przedmioty warto zdawac na maturze:) ja zdawalam amture w maju tego roku, zdawalam wOS i histe, teraz dostalam sie na prawo, ale jezeli nie zdam na aplikacje( co jest prawodpodobne bo tylko 10% ludzi ja zdaje) to bede po prostu mgr. prawa i bede pracowalal prawdopodobnie gdzies w biurze...) a gdybym zdawalal biol i chemie to moze przyjeli by mnie na stomatologie i potem za 5-min. wizyte 100zl brala:)

Gość ytggs
ale to tez zalezy od Ciebie, jakie przedmioty Cie inetresuja?

Gość jesli studia techniczne
Sprecyzujcie, bo studia techniczne to tez zaglebia bezrobotnych, w tv mowiac zapotzrebowanie na inzynierow oznacza zapotrzebowanie na budowlancow, a nie np. na metalurgow czy innych inzynierow chemicznych....

Gość no napewno
nie kierunki humanistyczne,napewno kierunki techniczne są przyszłościowe,ja studiuje ekonomie i mysle ze to tez dobry wybór

Nom. Elektrotechnika, elektronika, wszelkie biotechnologie i tym podobne ścisłe rzeczy, robotyka i automatyka. Wszystko co jak najdalsze od humanów, humany idą na odstrzał :(. Chociaż studia językowe też się opłacają moim zdaniem ;). Tylko trzeba wybrać jakiś mało znany język, wyszlifować na perfect i trzepać kasę z tłumaczeń.

po biotechnologii w polsce nie ma pracy, wiem, bo znam kilka osób po tym kierunku i nie ma dla nich zatrudnienia w zawodzie...

Gość sarmancka
ja chce studiowac germanistyke ale nie wiem czy to dobry pomysl

Gość cdecdeccec
ja bym chciaa psychologię ale po tym nie ma pracy :O a tak w zanadrzu mam anglistyke, romanistyke, prawo... nie iwem na co iść:O