Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farella.

Mam plany a boje się ze zaszłam w ciąze!!!

Polecane posty

Gość farella.

zaczne o tego ze mam 19 lat, mój chłopak 23 jestesmy razem 3 lata. ja nie biore tabletek anty, zabezpieczamy się prezerwatywami. ale ostatnio pozwolilismy sobie na cos wiecej, pieścilismy sie bez gumki tzn nie doszło do całkowitego zblizenia, ale on ocierał penisa o moje miejsca intymne i raz na chwile włozył go do środka. do wytrysku nie doszło ale przeciez wydzielał sie płyn w ktorym tez są plemniki. teraz martwie się bo w tym dniu był 12 dzien mojego cyklu, który u mnie trwa ok 26 dni. wiem ze zajscie w ciąze nie jest takie proste i niby potrzeba pełnego wytrysku, ale boje sie, naprawde się boje. wtedy o tym nie myslałam, poniosło nas a teraz tak się denerwuje. Ja nie chce być w ciązy, wiem ze mój facet jest odpowiedzialny i w razie czego moge na niego liczyc. ale ja po prostu nie chce. w tym roku zaczynam studia, dostałąm tez prace i co bedzie jesli naprawde bede w ciązy, wszystko na nic. moj chlopak pracuje ale nie zarabia wiele, nie mamy niec własnego, mieszkamy u swoich rodziców. myslimy o wspólnej przyszlosci, slubie, ale to nie szybciej niz za 3 lata. i teraz kiedy juz wszystko nam sie układa i moglibysmy odłozyc na wspólne zycie, tak dalismy sie poniesc. oczywiscie chce dziecka,ale nie teraz.od czasu kiedy mogłoby dojsc do zapłodnienia mineło 8 dni wiec chyba nie moge jeszcze zrobic testu, ale czy to mozliwe zebym od razu zaszła w ciąze? boje się

Gość farella.
konkretnie chodzi mi o to czy z dzieckiem nieslubnym zrobie kariere w szołbiznesie?

Gość farella
wez spadaj ok. dlaczego na tym forum nic nie mozna napisac bo zaraz pojawiają sie jakies durne podszywy. bawi was to

nie zaszłaś w ciążę...spokojnie a tak na marginesie...plany planami, a życie i tak serwuje często coś innego...

Gość em. m
nie bedziesz w ciazy. :) Tez mam 19 lat i ostatnio dalam sie tak poniesc . . Wszystko skonczylo sie ok. Nie tak latwo o dziecko:). Nie mart sie ;))!

ale ja sie i tak boje, przeciez w tym płynie są plemniki. jejku martwie się. kiedy moge zrobic test? ja tydzien powinnam dostac okres jesli nie dostane to sie załamie ostra dzieki za odp ja wiem jak jest takie ejst zycie, ale będąc wolnym mozna chociaz postarac się o cos, a majac dziecko juz nie jesttak prosto. i nie chce robic zadnej kariery w "szołbiznesie' jak tu ktos napisał. chce po prostu popracowac zeby odłozyc choc kilka groszy, nei mam samochodu ani nic, moze uda mi sie zarobic na jakies drobne rzeczy. to zle te tak mysle?a wy od razu sie nasmiewacie i podszywacie

mam nadzieje ze tak bedzie. my bysmy bardzo chceli dziecko ale napewno nie teraz, kiedy nie mamy warunków

to że są tam plemniki to nie byłabym taka pewna...nie raz byłam w sytuacji podobnej do twojej i nie zaszłam, choć też miałam stresa, że tak będzie;)

Gość em. m
Preejakulat, płyn ejakulacyjny (z łac. pre – przed + ejakulat) – wydzielina gruczołów opuszkowo-cewkowych oraz gruczołów cewkowych wydzielających śluz, wydobywająca się z penisa podczas pobudzenia seksualnego, pełniąca funkcję naturalnego lubrykantu. Ilość wydzielanego preejakulatu jest zmienna osobniczo; niektórzy mężczyźni w ogóle nie produkują ejakulatu, a inni nawet ponad 5 ml. Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe. Jednak, jak ostrzegają specjaliści zajmujący się edukacją seksualną i tematyką planowania rodziny, w preejakulacie mogą znajdywać się plemniki pochodzące z poprzednich wytrysków, dlatego stosunek seksualny nie zakończony wytryskiem może stanowić ryzyko ciąży.

dzieki. no faktycznie jest małe prawdopodobienstwo. ok troche sie uspokoiłam. ale i tak bede czekac na okres z niecierpliwoscia

Gość em. m
heh :) bedzie dobrze. Rozumiem Cie, ja w sumie mam takie schizy, że co miesiac czekam z niecierpliwoscia na okres..

Gość obie jestescie głupie
:O

Gość raczej nie zaszłas
to nie jest takie proste.