Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokahintas 29 latt

jak radzicie sobie z kolataniem serca w ciazy

Polecane posty

Gość pokahintas 29 latt

od 4 dni budze sie w nocy z mocno bijacym sercem jakby mi chcialo wyskoczyc... zaraz potem oblewaja mnie poty i mam wrazenie ze zaraz umre :( czy ktoras z was tak miala w ciazy?

Gość Ja tak miałam
Parę głebokich oddechów i przechodzi.

Gość To może poradź się lekarza

Gość idx do lekarza to niepokojące

Gość roxa252
Witaj ja tez tak mam - i powiem więcej nie radze sobie z tym :/ nie potrafie nad tym zapanowac mimo iż bardzo się staram uspokoić. Byłam u kardiloga i mam wypadanie płatka w zastawce,ale miałam to równiez przezd ciażą ,ale nie nasilone tak bardzo jak teraz .. Też się martwie ,i doskonale Cię rozumiem .

Gość pokahintas 29 latt
ciesze sie ze mnie rozumiesz..i wspolczuje ci bardzo bo wiem jak to jest... :( ja tez przed ciazą leczylam sie i lecze na szybkie bicie serca od 6 lat ..zaczelo sie od nadczynnosci tarczycy a skonczylo na nerwicy,ale przez te 6 lat wystarczyla polowa tabletki metropololu rano i to wszystko.. teraz musze dodatkowo wziasc drugą polowke bo mam wrazenie ze sie przekrece :( jutro ide do lekarza zeby zbadac sobie hormony tarczycy ..bo dodatkowo poce sie cala i trzesa mi sie rece...tragedia :( a to dopiero 22 tydzien ciazy...

Gość pokahintas 29 latt
zdarza mi sie jak leze ale nie tylko wtedy

Gość może to wyniki
tego, że masz za mało potasu. Powiedz o objawach lekarzowi, to cię skieruje na badanie jonków. Ja tak miałam i musiałam brać potas do końca ciąży a myslałam, że się wykończę :o

Gość pokahintas 29 latt
a czy pomogl ci ten potas?

Gość roxa252
Hej -jak mineła nocka? bo mi nawet dobrze , oprócz tego że teraz zaczeły mi się nocne mdłości . Któraś z dziewczyn wspomniała o niskim potasie , w sumie to tez może być powodem bo ja jak robiłam badania to miałam niski potas ,ale jeszcze mieszczący sie w normie , może faktycznie dziś spróbuje go zażyć i zobaczymy czy bedzie lepiej. Co do leżenia na pleckach to ja w ogole nie moge leżeć a na plecach to już mowy nie ma:/ najwygodniej jest mi na prawym boku :/ choć i tak odczuwam drętwienie i mrowienie w nocy:/ Acha i co nerwicy też niestety ja mam , ale na około 3 miesiące przed ciazą udało mi się odrzucić "Afobam" ,ale niewiem czy jak szczesliwie urodze to nie wróce do Niego , bo chyba wole zazyć tabletke niż męczyć się ze sobą. W ciąży ratuje się Validolem -Pozdrawiam serdecznie :):):) Miłego Dnia bez stresu i kołatania

Gość pokahintas 29 latt
Witaj roxa252 i pozostale kobietki.. pytasz jak minela nocka? jak caly wczesniejszy miesiac albo i dluzej :( jak zawsze kochalam duzo spac i nie mialam z tym problemu tak teraz od 6 tyg noc jest dla mnie koszmarem...zasypaim okolo 5 czy 6 rano...a ta noc tak mi sie dluzy... dzis ide do lekarza ogolnego zeby zbadal mi hormony tarczycy bo 4 lata temu leczylam sie na nią i mam wrazenie jakby mi sie wrocila.. kolatania serca nadal mam ale zwiekszylam dawke metropololu bo bralam polowe 50mg a teraz pol rano i pol wieczorem bo inaczej bym nie dala rady :( dodtego strasznie sie poce...takie uczucie goraca i za chwilke jestem cala mokra..schudlam od zajscia w ciaze 8 kg...to tez chyba niedobrze..ale z dzidzią jest wszystko ok ja lecze sie na nerwice 6 lat jak zpbaczylam na tescie ze jestem w ciazy przestalam brac leki na jakies 4 miesiace,ale przyszedl dzien ze myslalam ze sie wykoncze i musialam podjac decyzje zeby brac nadal..biore sertroline,odpowiednik asentry 25mg na dobe ale czuje sie po niej juz duzo lepeij..podobno jeden z bezpieczniejszych lekow w ciazy u mnie to poczatek 6 mies...i mysle jak tu dalej przetrwac :(

Gość pokahintas 29 latt
mieszkam w uk a tu jest wszystko inne jesli chodzi o opieke zdrowotna

Gość roxa252
To możemy podać sobie rączki ,ja też zasypiam ok 5,6 nad ranem :) Daj znac co tam u lekarza? Odnośnie leczenia w polsce to powiem Ci że ja byłam pare razy w ciąży u różnych lekarzy i tak na bóle migrenowe nerulog powiedział że muszę wytrzymać bo nic mi nie przepisze, na to całe kołatanie serca też nic mi kardilog nie dał ,bo swtierdził że lepiej w ciąży nie brać leków , kiedys miałam taki silny ból w mostku pojechałam na pogotowie i okazało się ze to jakieś zapalenie nerwów i że też nic nie dostane na to bo jestem w ciazy ... Zawsze myślałam że kobieta w ciąży jest objęta dobrą opieką ,a tu się kazauje ze każdy chce pomóc ale nie może ...albo nie chce :/ Jak chcesz możemy wymienić się mailem albo gg i wrazie kołatania czy innych stresów będziemy się na wzajem ratować :) Acha -wiem że jest Ci bardzo cięzko ,ale to już 6 sty miesiąc i do końca napawde nie daleko choć wydaje się ze jeszcze długoo :)

Gość pokahintas 29 latt
dziekuje ci za slowa otuchy :) ja sie bardzo martwie ze biore te leki w ciazy ale inaczej bym nie dala rady :( 3 lata temu urodzilam corke i tez bralam te leki co teraz i na szczescie jest zdrową piękna dziewczynką moj numer gg 6530881 :) jak wroce od lekarza to napisze co mi powiedzial ale za wiele sie nie spodziewam ..moze da mi skierowanie do kardiologa

Gość pokahintas 29 latt
tak jak myslalam u lekarza nic sie nie dowiedzialam..nawet cisnienia mi nie zmierzyl :( powiedzial ze badania na tarczyce mialam robione w marcu i wyszly w normie wiec nie ma potrzeby ich powtarzac a jesli chodzi o kolatanie serca to tez normalne bo serce ma do pracy dwa razy wiecej niz mialo do tej pory... i tak sie skonczyla wizyta u lekarza ale mam pozytywną wiadomosc bo juz tej nocy nie bralam dodatkowej tabletki na serce...na wieczor troszke mi szalalo,ale udalo mi sie przeczekac i wytrzymalam do dzis rana..jestem z tego powodu szczesliwa,bo nie chce sie tak faszerowac lekami :( zlapalo mnie i moja rodzinke przeziebienie..jakis wirus okropny panuje..a czeka mnie dzis przeprowadzka.. mam dzielnego faceta wiec moge na niego liczyc:) pozdrawiam

Gość roxa252
Hej :) To super że chociaż wieczorkiem się trszoke uspokoiło i przetrwałaś nocke :):):) Ja wczoraj wziełam Tabletke potasu i powiem Ci że było troche lepiej , tzn miałam kołatanie ale nie tak czesto i nie takie uporczywe, zaraz też łykne i zobaczymy czy On pomaga czy tylko wczoraj był lepszy dzien :/ Co do przeprowadzki to chyba tez mnie to czeka , bo wczoraj podniesiono nam znacznie czynsz :/:/:/ Z tym że Mój Facet zaradny nie jest ! Niby taki hej do przodu ,a przyjdzie cos zrobić to ma dwie lewe rece :/ :/ i nie ukrywam od wczoraj mam takie nerwy ze szok ... Milusiego Dnia :)

Gość saleminka8
co do tematu to ja tak mam,ale parę głębokich wdechów i pomaga,chociaż nie zawsze.Ja biorę do tego cordafen więc to one są winne temu i do tego ucisk na przepone jaki miałam do tej pory,ale brzusio mi sie juz obniżył to i lepiej się oddycha i serce juz tak nie wali,ale przyśpieszony oddech mam :) ale da się przeżyć :P

Gość pokahintas 29 latt
Witajcie kobietki :) nie odzywalam ssie bo jestesmy po przeprowadzce i dzis zalozyli nam neta u mnie serducho jeszcze szaleje ale juz duzo mniej niz wczesniej :) powoli zaczynam sie przyzwyczajac do nowego domu:) jeszcze pare dni minie poki wszystko bedzie na cacy no ale coz takie uroki przeprowadzki ... pozdrawiam

Gość gość
sprawdź poziom potasu, jeśli badania wychodzą dobrze, może to być objawem przewlekłego stresu

Gość alicja121
randekk czytałam to zdroweserce.expert moja mama ma bardzo poważne problemy z sercem i w sumie szystko co tam jest opisane to nam powiedział lekarz także warto poczytać jak jeszcze nie jest za późno bo niestety z moją mamą jest ciężko

Gość gość
chore serce mają ale ciąża jest, i to normalne, chcecie dziecko /ci zostawić półsierotą

Gość gość
Kołatania w ciąży są normalne. Niepokoić mogą tylko kołatania z zawrotami głowy, omdleniami, bólem, sinymi ustami. Kołatania w ciąży są spowodowanie ogromnym obciążeniem serca m.in. poprzez pompowanie dodatkowej krwi. Powinnyście łykać magnez. Jedyny zalecany i przebadany dla kobiet w ciązy to Magne B6. Pozdrawiam