Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

konwalia29

pomóżcie mi z rozszyfrowaniem wyniku beta hcg

Polecane posty

Zrobiłam test z apteki 2 tyg temu który wyszedł negatywny w czwartek zrobiłąm beta hcg którego wynik wyniósł 52 jednak dzisiaj zrobiłam znowu test z apteki i on znowu wyszedł negatywny.Co jest ważniejsze?

Gość beta hcg nie kłamie

Gość b hcg
generalnie beta sugeruje ciążę ale dla pewności powtórz jeszcze raz - jak przyrost będzie większy wtedy masz 100% pewności ze ciąża. bhcg jest tak niskie ze musi to byc sam początek wiec testy z apteki moga nie wychodzić. Czasem bhcg moze byc podwyzszone na skutek innych czynnikow dlatego tylko odpowiedni przyrost bety jest potwierdzeniem w pocztakowym okresie podstawa do okreslenia czy ciąża sie zdrowo rozwija. Moja sugestia to po 2 dniach powtórzyć bhcg i potem za kolejne 2 dni znow

Gość A może źle robisz testy...
Beta HCG 52 oznacza że każdy test ciążowy powinien ją na takim poziomie wykryc bez problemu. Testy z moczu wykrywaja ten hormon od poziomu 10 lub 25 w zależności jaką maja czułość.

Gość tak tylko stężenie
we krwi nie musi być takie same jak w moczu :/

w sumie to już nie wiem co mysleć bo ginekolog mówi że jestem a test z apteki że nie piersi mam nabrzmiałe brzuch w sumie też 19 dni po terminie miesiączki...

Zrób sobie test sikany z samego rana, bez picia. Nie pij też zbyt dużo wieczorem. Kup sobie czuły test (10), Ja myślę że jesteś w ciąży:-)

dziekuje ci mam nadzieje że tak jest bo w sumie to się już nastawiłam tylko teraz mam straszny mętlik w głowie a zanim jutro zrobie beta i we wtorek odbiore wynik to oszaleje...

Gość hmmm nie chcę cię martwić
ale byta niziutka jak na 0k 2 tyg po terminie spodziewanej miesiączki. ja przynajmniej w dniu spodziewanej miesiączki miałam betę w granicy 500.

*beta

musisz zrobić kolejne badanie - żeby wiedzieć czy przyrasta czy spada

tak - jesli się nakręciłaś - to tak. naprawdę radzę ci powtórzyć badanie.

To badanie daje dużą pewność zapłodnienia ale nie gwarantuje że ciążą rozwija się prawidłowo. Żeby to sprawdzić trzeba kontrolować przyrost bety. Nie martw się jednak na zapas. Nie wiesz dokładnie kiedy mogło dojść do zapłodnienia i zagnieżdżenia tak że musisz jeszcze powtórzyć to badanie i dopiero wtedy będziesz wiedzieć na 100%.

napewno zrobie je ponownie tylko nie moge zrozumieć czemu ginekolog powiedzial mi ze jestem w ciąży...załamałam sie teraz szczerze mówiąc

Konwalijko nie martw się na zapas... A tym bardziej nie załamuj!!!!!!! Na początku beta może przyrastać naprawdę bardzi różnie. Jak dla mnie twój wynik wcale nie jest aż tak bardzo poejrzany i sama do końca nie wiesz jak zaawansowana jest Twoja ciążą. Podejrzenie ciąży przez lekarza jest jak najbardziej słuszne i uzasadnione. I lekarz ma tu rację. Jeżeli badała cię ginekologicznie mogła też zauważyć zmiany w kolorze narządów rodnych... a to może być pierwsza oznaka ciąży. Pwtórz badanie i zobacz czy beta przyrasta i w jaki sposób. Wszystko może być jeszcze dobrze:-) Myśl pozytywnie:-)

Przepraszam za błędy ale tak spieszyłam się z pocieszaniem że nie patrzyłam co piszę:-)

nic się nie dzieje i tak widze ze jestes bratnią duszą jutro ide robić badania zobaczymy jesli będzie coś wiadomo to napewno napisze...:)

napisz, napisz

Gość napisz napisz
i jak ? ja 18 dni po owulacji miałam betę 1500

i jak?

Gość eeeeeeeeeeeeeuu
beta pokazuje ciaze, jezeli to przyrost po 1, 2 dniach wszystko jest ok

Wszystko wygląda ok:-) Nie masz się o co martwić... to znaczy we wczesnej ciąży człowiek się martwi cały czas ale jak dla mnie jesteś na sto procent w ciąży. Nie ma innej opcji:-) Wielkie gratulacje:-) Wydaje mi się że po prostu możesz nie być w aż tak zaawansowanej ciązy jak się wydawało. Beta ładnie przyrasta więc według mnie jest ok. A powtarzałaś test 'sikany'??

witam serdecznie dziewczyny. Mam pytanie . Okres spóźnia mi sie 8 dni pobolewa mnie podbrzusze co jakis czas i mam brązowawe plamienia Staram sie od kilku lat od dziecko jak narazie bez rezultatu. Wczoraj robiłam badanie HCG. Wynik 0,45 U/mlPani laborantka powiedziała mi ,że jest " na mału plusik " ale po kilku dniach powtórzyć test. tłumaczyła mi cos ze ta norma U/ml rózni się coś z ta z tabeli nrm gdzie jest IU/ml. Zgłupiałam totalnie. Zadzwoniłam zaraz do lekarza i ten powiedział mi ,że nie ma moy o zadnej ciazy. Nie wiem co robić , oje się ,że to może być wczesne poronienie bo stad te plamienia i chciałam wziąć duphaston na podtrzymanie ale lekarz odradził. Podpowiedzcie co moę oznaczac ten wynik. I dlaczego ta laborantka zasugerowała mi wczesna ciążę?