Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda-mama

czy to moze być ciąża/poronienie ??!!

Polecane posty

Gość młoda-mama

witam. chcialam prosic o pomoc, mianowicie, w tym miesiacu dostalam "miesiączki" jakies 5 6 dni wczesniej niz przez okres wakacji(sierpien, lipiec, czewriec). miesiaczkuje dosc nieregularnie ale przez ostatnie 4m ies. cykl pojawial sie dosc dokladnie. drugie co mnie zaniepokoilo to dlugosc-mam juz 6 dzien.. nigdy tak dlugo nie krwawilam. jednak zamiast krwi jest cos jakby brazowy sluz i brazowe plamy :/ nie mam pojecia co to moze byc. nie bola mnie piersi, aa i jeszcze jedno; zawsze w czasie okresu bardzo boli mnie brzuch, tym razem wogole nie odczuwam tych bulow. od ok.2-3 tyg mam mdlosci(nie tlyko rano), caly czas jestem spiaca, zmeczona i glodna.zaznaczam glod gdyz zazwyczaj nie jestem gloda, jem raczej nie duzo i zadko. moja temp wynosi 36,6 wiec jest odpowiednia, przez ostatnie 1,5 mies przytyla jakis 1kg (nie mam pojecia czy to wazne .. ?) wiem, ze prezerwtywa to troche nikle zabezpieczenie, ale uzywala tylko tego. czy jesli juz dostalam tego czegos co mam teraz zamiast miesiaczki to moge zrobic test ciazowy ? bo czytalam ze powinno sie robic w dniach w ktorych spodziewamy sie krwawienia (czy zatem powinnam czekac miesiac nastepny ?) moze moje pytania wydaja sie banalne, ale mam dopiero 16 lat i nie mam pojecia czego sie powinnam spodziewac i co mi jest .. wyczytałam, ze takie objawy moga być spowodowane smiercią plodu. cyz to prawda ? czy moglam poronic ?

Gość skoro zadajesz takie
głupie pytania to raczej nie jesteś zbyt dojrzała. a niedojrzali ludzie nie nadają się do seksu. tyle Ci powiem. a czekanie z testem do następnej miesiączki mnie rozbroiło.

Gość wyglada mi to na zaburzenia
hormonale, tym wieku to normalne, miasiaczka moze nawet zaniknac ( u mnie tak bylo i nie pojawiac sie 3, 4 miesiace) udaj sie do gina

Gość 7heven
I po co się głupio z dziewczyny nabijac. Posłuchaj z testem nie musisz czekać do następnej miesiączki. Z tym że robi się go w pierwszy oczekiwanej miesiączki znaczy że to jest taki czas w którym bedzie ten test pewniejszy niż wcześniej. Każdy następny dzień juz jest tak samo pewny. Chociaż test wbrew wszystkiemu nie daje stu procentów. Myślę że lepiej jak pójdziesz do ginekologa bo jeżeli dobrze użyłas prezerwatywy i ona nie pękła to raczej to nie była ciążą. Jednak takich objawów nie należy bagatelizować. Pozdrawiam

Gość inna00
mozliwe ze jestes w ciazy ,ja tak samo miałamzamiast krwi to taki brazowy sluz i nic mnie nie bolałoa do tego byłam senna i lekko mnie mdliło zrób test.