Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Komediant

Które z was zachorowały na grypę tej jasieni ?

Polecane posty

Ja od dwóch dni biorę antybiotyk. Nie byłem u lekarza, ale myślę że to grypa lub zapalenie oskrzeli.

Komediant skąd masz antybiotyk, jak nie było wizyty u lekarza? Nie boisz się brać bez konsultacji?

Moja mama jest pielęgniarką i dostarcza leki do domu. A co do brania samego w sobie, to opieram się na ulotce dołączonej do opakowania.

Eee to dobrze masz z mamą. Ja tez jak biorę jakieś leki to czytam ulotki i stosuję się do podanego tam dawkowania, ale jakoś antybiotyków nie biorę sama, nie wiem skąd u mnie aż taka ostrożność...faktem jest że nie choruję, a jeśli już to aspiryna, herbata z malinami i jakoś przechodzi. Na razie odpukać jestem zdrowa jak ryba, a nawet 2:) a Tobie szybkiego powrotu do normalności życzę:)

A na co ci przy grypie ewentualnej antybiotyk? :o Jesteś pzrewlekle ciezko chory? :o

Czasem jest tak, że bez antybiotyku nie przechodzi, a nawet może dojść do powikłań, np. przejść na oskrzela, czy nawet płuca. Faktem jest, że grypę to trzeba wygrzać, no ale tak naprawdę to skąd my sami do końca wiemy czy to grypa, jeśli się ma mega zawalone gardło to bez antybiotyku ani rusz, z tym, ze mówię, ja bez konsultacji z lejarzem bym nie wzięła.

antybiotyki nie działają na wirusy, wiec w grypie niepowikłanej bez nadkazenia bakteryjnego branie antybiotyku jest bez sensu :o

Dlatego uważam, ze aby się zdecydować na branie antybiotyku, trzeba mieć zalecenie od lekarza. Bo czasem to po prostu jest bez sensu, a szkoda ładować w siebie antybiotyk bez potrzeby.

Gość tej jesieni
to nikt, bo jesień się jeszcze nie zaczęła ;)

ja jeszcze jestem chory. Na poczatku mialem tylko suchy kaszel, 3-4 dni tak chodzilem. Wkoncu jak zaczely mnie bolec miesnie to poszedlem do lekarza i kazal mi zostac w domu.. Co sie dzieje, ze w lecie choruje a zime w samym podkoszulku przebiegam i nic ?:P