Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka___mama

WPADKA PRZY TABLETKACH????????????????RATUNKU!!!

Polecane posty

Gość taka___mama

Słuchajcie...zapomniałam przedostatniej tabletki z opakowania. to znaczy zażyłam ją rano a miałam zażyć wieczorem poprzedniego dnia. czyli ok 11-12 godz. później. krwawienie z odstawienia dostałam po 3 dniach od odtatniej tabletki i pierwszego dnia okresu kochałam się z mężem. On wszedł we mnie tylko parę razy bez gumki a finał był na zewnątrz. czy z takim opóźnieniem z tabletkami byłam chroniona podczas 7-dniowej przerwy? teraz schizuję, bo przypomniałam sobie o tej "spóźnionej " tabletce. proszę o odp. mam już dzieci - nie chcę więcej.

Gość agnessssssssss
no hhmmm. mogła nastąpić owulacja jeśli zapomniałaś jednej tabletki. wtedy ochrona przed ciążą spada do zera niestety. no a stosunek przerywany - sama wiesz, że to żadna metoda anty.

Gość miałam ostatnio podobnie
zapomniałam jednej z ostatnich tabletek, wzięłam ją 24 godz. później razem z następną (tak wyczytałam w ulotce) i od razu po skończeniu opakowania rozpoczęłam kolejne. Po dwóch dniach od zapomnianej tabletki dostałam plamienia, które przeszło w krwawienie (jak okres), a potem znówu w plamienie. wszystko to ciągnie się już dwa tygodnie... W międzyczasie byłam u lekarza i spytałam jaka jest szansa na ciążę w takiej sytuacji, jeśli ostatni stosunek był dzień przed zapomnianą tabletką. Lekarka powiedziała, że szansa jest minimalna, przede wszystkim dlatego, że cały czas miałam te krwawienia. Więc ja sie nie martwię zbytnio, bo od czasu zapomnianej tabletki nie kochaliśmy się, bo cały czas coś mi leci...

Gość teoretycznie podają
że opóźnienie do 12 godzin nie wpływa na ochronę, więc teoretycznie byłaś chroniona, chociaż ja na Twoim miejscu bym albo się powstrzymała, albo zabezpieczyła dodatkowo...

Gość taka__MaMa
pingwinie, ale ja jedną wzięłam za późno

skoro zapomniania tabletka była jedną z ostatnich to juz moglas nie brac wcale i po prostu wczesniej opakowanie skonczyć i zrobic 7 dni przerwy lub wziąć dla pewności 2 opakowania pod rząd- takie są zalecenia przy zapomnieniu tabletki z trzeciego tygodnia (w ulotce). ale, poniewaz wziełas tabletke 11-12 h pozniej czyli teoretycznie zmieściłaś sie w czasie to nic nie powinno sie stac choc powinnas bys ostrożniejsza i zastosować prezerwatywe dla pewności- test ciążowy za 2 tyg