Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia3579

kiedy uprać ciuszki i spakować torbę?

Polecane posty

Gość kasia3579

jestem w 30 tygodniu ciąży, zastanawiam się czy powinnam uprać już ubranka dla malucha? czy to nie za wcześnie? i czy już spakować torbę. kiedy wy to robicie?

Gość regerge
Jestem w 33 t.c. Torbę spakuję gdzieś tak za miesiąc chyba że już wkrótce kupię (samą torbę, ostatnio szukam koszuli do porodu i takich tam, to moze część rzeczy już powrzucam). Ale rzeczy dla dziecka już mam poprane, poprasowane i włożone do zamykanych pojemników i toreb.

ja popralam miesiac przed terminem a spakowalam sie ok 3 tyg przed porodem

Gość saleminka8
od 28 tygodnia grozi mi przedwczesny poród ze względu na skurcze i bardzo skróconą szyjkę,do tego maluszek nisko ma główkę,więc zaczęłam przygotowania :) Ubranka malucha już poprałam kilka dni temu,teraz tylko prasowanie pozostało. obecnie jestem w 35w2d a torbę do szpitala spakuje za tydzień,bo w 36 tygodniu będę miała odstawione leki,które powodują że tych skurczy jest mniej,więc nie wiem kiedy dostane bóli,więc lepiej mieć torbę już przygotowaną w moim przypadku :)

Ja byłam już spakowana w 28 tygodniu i żałuje bo cały czas patrzyłam na torbę i nie mogłam sie doczekać :)

Gość ale przynajmniej jakbys
zaczela rodzic wczesniej to bys nie musiala latac w panice i szukac rzeczy a pozniej i takby sie okazalo ze cos zapomnialas. ja jetem w 24 tygodniu i tez planuje spakowac sie wczesniej. Nie mam jeszcze ciuszkow dla malej ale jutro ide do kolezanki ktora ma mi przekazac swoje bo juz jej dziecko wyroslo.

Gość wzesniowa mamuska
ja z cala wyprawka zwlekalam ile sie dalo. remontowalismy z mezem mieszkanie a ze chcielismy sie do niego wprowadzic jeszcze przed porodem kazda wolna chwile poswiecalismy wlasnie na remont. na zakupy rzeczy dla maluszka poszlam w 38tyg po swoje tydzien pozniej a koszule, biustonosz i klapki kupowalam dzien przed porodem. torbe spakowalam po odejsciu wod:) urodzilam w 39tyg

Gość nastka 234
poprałam i poprasowałam wszystko oraz przygotowałam trobę do szpitala około 34 tc, dokąd mi sie jeszcze chciało, nie jestem ocięzała itp. Wiadomo, że w ostatnim miesiacu róznie bywa i gdyby np. wyskoczyło, ze musze leżeć, to zostałąbym na lodzie :) według mnie nie ma co zostawiac na ostatnią chwilę

Ja w 36tc wypralam ubranka i tak do 39tc po troche prasowalam. W 39tc spakowalam torbe. Teraz jestem w 40tc i tylko kilka kosmetykow musze dorzucic jak sie zacznie :)