Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

25Paulina25

Zdrowa żywność dla maluchów

Polecane posty

Chodzi mi o przetwory własnej roboty? Mimo że Oliwka nie ma nawet pół roku już wziełam sie za zaprawy. Ostatni tudzień spędziłam na różnych przetworach. I już mam: - 10 słoików kompotu ze śliwek - 6 słoików konfitur ze śliwek - 5 słoików kompotu z gruszek - 3 słoiki żelu z gruszkami - 12 słoików kompotu z jabłek - ok. 20 słoików z czeresni i wiśni ale już dawno zrobilam - 13 słoików ogórków kiszonych - 17 słoików przecieru pomidorowego - 3 słoiki kompotu z aroni Dla małej: - swieża marchewka utarta z jabłuszkiem 30 słoiczków - jagódki z jabłuszkiem 20 słoiczków - dynia 15 słoiczów - samo jabłuszko 8 słoiczków - malicznki z jabłkiem 11 słoiczków - i różne inne kombinacje słoiczki takie małe od gerbarka dla Oliwci reszta to normalne teraz wy napiszcie czy też robie taki zapasy na zime

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnie dynia interesuje
jak robilas i jak zamierzasz potem używać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dynie gotowałam aż na taka papke ale małe kawałeczki zostawiłam, dodać troche cukru i taką b. gorącą nalezy wkladać w słoiczki i od razu zamykać wtedy "zasysa" i podobno do zimy trzyma nawet dłużej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnie dynia interesuje
ale w wodzie gotowalas?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jsd
ja robie, ale wkladam do malych pojemniczkow i zamrazam. W sloikach trzeba zapasteryzowac zeby utrzymaly sie dluzej wiec wole takie rozwiazanie. W zamrazarce mam sporo miejsca :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jsd
ja robie np. dynie z kurczakiem i brokulami dla nas. Dynie pokrojona wkladam do zaroodpornego naczynia,podlewam troche woda i do piekarnika-dlugo sie piecze, piersi z kurczaka kroje w paski, do brytfanny i tez do piekarnika,podpieka sie 10 minut, wyjmuje, posypuje sezamem i polewam miodem, wkladam z powrotem az sie zrumienia, co jakis cza obracam zeby sie obtoczyly w miodzie i sezamie. Brokula gotuje. Odkladam dynie i brokula-dla dziecka a reszte podaje z ziemniakami i kieliszkiem czerwonego wina :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×