Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukająca poszukująca

POMÓŻCIE MI PRZYPOMNIEĆ SOBIE CO TO BYŁ ZA FILM I SERIAL!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Mam do Was wielką prośbę;) Ostatnio chodzi mi po głowie kilka filmów i serial;) Napiszę może co pamiętam (niewiele tego:) ) a może ktoś choć jeden z moich problemów rozwiaże;) 1. Serial, byłam wtedy mała, może to było około 1990 roku, serial, może bardziej nawet telenowela:P jakieś smętne to było, pamiętam z niego faceta, który był przystojny (może i nie był, ale ja jako dziecko już uważałam go za atrakcyjnego:P) miał chyba dłuższe włosy trochę, kolczyk w uchu(?) i w skórze ciagle chodził:P on miał chyba bliźniaka, o którym nikt nie wiedział, albo kochał kobietę, która miała siostrę bliźnieczkę:P wiem, że głupie co piszę, ale wiem, że motyw z bliźniakami tam był:P Może jego opis komuś coś podpowie bo ja się męczę z tym i nie umiem sobie przypomnieć:) Teraz pora na filmy:P 2. Nie wiem czy kojarzycie jak kiedyś na tvp1 leciało w soboty chyba cos takiego jak Walt Disney przedstawia i pierw była kreskówka, a potem film, no i właśnie chodzi mi o jeden z filmów, o chłopcu, który w szopie jakiejś poznał ducha pewnej małej dzeiwczynki, pierw się bał iść jak widział w nocy w szopie światło, a potem chyba musiał jej ciało znaleźć czy coś takiego:P Trochę mrocznie brzmi, wiem, że byłam dość mała i się tego cholernie bałam, ale film bardzo mi się podobał:P 2. Film, nie mam pojęcia o czym był, ale pamiętam scenę, która mnie w nim przeraziła, chyba to była końcowa już, że ktoś szedł na plazy, nie wiem czy do wody czy gdzie i potem tego kogos szukali i nagle ślady stóp tego kogoś na piasku się kończą i chyba chodziło o to, że jakieś tam wiry były i go wciągneły:P 3. Film już chyba nie tak stary, może miałam z 15 lat jak to widziałam, czyli rok 1997 coś koło tego:P o babce, która miała 2 czy 3 synów i oni wyruszyli stopem chyba w podróż, nie wiem po co, nie pamiętam, ale efekt był taki, że zniknęłi, nagle po nich ślad zaginął no i matka ich szuka, wiem że jak na mój wiek walka tej matki, szukanie synów i to, że ciagle się bała, że jakie by ciała nie znaleźli policjanci to mogą być Ci jej synowie też mnie strasznie przerażały:P Im więcej napisałam tym głupsze mi się to wydaje:P Zdaję sobie sprawę, że podałam mało informacji, ale może ktoś coś skuma:P

Gość serial nazywa się POKOLENIA
:)

Gość ja nie wiem czy pomogę
ale jeśli chodzi o serial, to może chodzi o pełną chatę? ten koleś miał żonę i dwóch synów - bliźniaków. pewnie to nie to, ale ja w dżesim się kochałam za młodu ;)

Gość ajachybawiem
serial to prawdopodobnie Sunset Beach ;) Pierwszy film kojarzy mi się z Szóstym zmysłem Reszty nie wiem

Gość a pamietacie serial ...
zaczynal sie tak ze ojciec z 2 dzieci (corka, starszy syn) jechali samochodem i nagle droga sie przed nimi rozstapila i wyladowali w krainie dinozaurow. Uwielbialm ten serial aleteraz nazwy sobie nie potrafie przypomniec ;/

Gość a pamietacie serial ...
dzieki ;p wlasnie o ten mi chodzilo.

Hakuna_matata --- chyba to jest to!!!!!!!!! Nie wiem jak Ci dziekować!!!!!!!!!!!:)

Gość bardzo konkretne
opisy... Ale opis serialu też skojarzył mi się z pokoleniami, tylko że nie pamiętam żadnych bliźniąt...

Gość maiuuuxxx
hej, mogę się dołączyć? 1. Poszukuję nazwy takiej bajki - oglądałam ją koło początku lat 90, może trochę wcześniej (ale nie wiem, czy w tv czy na kasetach).Pamiętam, że był tam taki chłopak i miał chyba młodszą siostrę lub koleżankę i oni z kimś walczyli (jakieś pewnie złe siły) ;) i mieli jakieś roboty - coś jak transformers. 2. Poszukuję filmu - akcja się dzieje chyba w szkocji, jest małżeństwo. Mąż chyba jest poetą lub uczy w szkole i jest niewidomy a jego żona zdradza go z kimś - dlatego chyba jeździ do miasta i tam spotyka się z kochankiem. Kojarzy mi się, że w tytule było słowo "wrzosowiko" 3. I najważniejsze - książka - coś z rodzaju horror. Wiem tylko, że akcja toczy się w jakimś pokoju, bibliotece, zamku itp. Każdy zebrany w tym pokoju opowiada jakąś historię (najczęściej jakąś straszną lub nieprawdopodobną). Wiem, że jeden opowiada coś o zamku i jakiś braciach którzy kochali się w jednej kobiecie (ale tego nie jestem pewna)

Gość ja tez mam pytanie
Poszukuję serialu, który dawno temu leciał chyba na dwójce. Była tam m. in. elitarna rodzinka. Dwaj bracia byli lekarzami. Jeden dobry i wrażliwy, a drugi drań i lekkoduch. Ich ojciec gnida faworyzował oczywiście tego złego. Dobry był beznadziejnie zakochany w jakiejś dziewczynie, ale nie mógł z nią być, bo czuł się w obowiązku wychowywać dziecko zrobione z pustą blondyną. Pomocy!

Gość ja tez mam pytanie
Wszystko się odbywało w klimacie plażowym. Plaże, palmy...Ktoryś z bohaterów prowadził chyba nawet wypożyczalnie desek windsurfingowych.

Gość 010102
do maiuuuxxx bajka to pewnie yataman, lecialo to kiedys na poloni1, ogladalam jak bylam mala

Gość nanusia8912
To ja mogę się zapytać o inną bajkę która leciała na polonii :D O takim chłopczyku i dziewczynce on miał na imię Pol a ona Lina... kojarzy ktoś? :) A jeżeli chodzi o film... to mogę zapytać o horror, stary z dzieciństwa , gdzie w jakieś szopie jest facet jest łóżko i ściąga z niego pościel i tam jest pełno robaków ale dzdzownic :D haha malutka wtedy bylam i ta scena zapadła mi w pamięci dlatego jestem ciekawa:)

Gość zapytajka....
to może ja zapytam :) na początku lat '90 leciała na poloni1 bajka o młodej dziewczynie ktora była czarownicą (o ile dobrze poamiętam miała niebieskie włosy). Jej matka też chyba była czarodziejką. Napewno nie jest to czarodzieka z księżyca :P

Gość do nicka ja tez mam pytanie
cos mi świta że akcja tego serialu o którym piszesz miała miejsce w fort lauderdale na florydzie. dwaj przyrodni bracia , jeden dobry drugi zły. ten zły żeni się dziewczyna w ktorej zakochany był ten dobry. cały czas koło obu braci i nawet zdaje się ojca kreci sie taka blondyna z nizszych sfer, probujaca złapac bogatego męza, pracuje w klinice nalezącej do rodziny i cały czas cos intryguje. pamietam tez ze rodzina tej drugiej dziewczyny pochodzi z meksyku, szczegolnie matka ma taki charakterystyczny typ urody.

Gość ja tez mam pytanie
Przypomnialem sobie. Ten serial to Miami Sands. Niestety nie do sciagniecia w sieci.

Gość do nicka ja tez mam pytanie
dzięki za tytuł:) od dawna mnie to męczyło :D

Gość zapytajka....
wrzesniowaaa > tak to chyba to :D dzięki wielkie :)

Gość Wojtaz
Sorki, że wtrącę, ale poszukuje tez tytuł pewnego serialu emitowanego w Walt Disney, w którym grupa nastolatków znajduje się na wakacjach jakiejś wsi w stanach, podczas pobytu tam znajdują ludzie kości i chyba okazało się, że psy zjadały ludzi... W kolejnym odcinku główny bohater odsłuchuje nagrane dźwięki tornada do tyłu i okazuje się, że na nagraniu słychać jego imię... dzięki za tytuły

Gość agusiiakk
Hej to i mam pytanie kojarzy ktoś z was film o samotnej matce z synem ona ciężko chorowała prawdopodobie miała raka. Miała też romans ze swoim lekarzem i syn się o tym dowiedział ten syn miał okło 12 lat. Film leciał około 2000 roku na tvp 1 albo tvp 2