Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JCPenny

studia podyplomowe a ciąża

Polecane posty

Gość JCPenny

Jestem w kropce i nie wiem co zrobić. Może wasz obiektywny punkt widzenia mi pomoże, a mianowicie: jestem w 4 miesiącu ciąży i mam ochotę iść na studia podyplpmowe (farmacja). Sęk w tym ze w czasie egzaminów wypadających w lutym mam termin porodu. Nie wyobrażam sobie tydzień po porodzie iść na egzaminy. Nie mam możliwości wziąć dziekanki - to studia podyplomowe. Boję się też ze jak będę w 8, 9 miesiącu to juz po prostu nie wysiędzę na wykładach i nie wytrzymam na ćwiczeniach. Zajęcia trwają cały dzień sobota i niedziela. Z drugiej strony, jak będę się dobrze czuła to czemu mam nie wykorzystać tej sytuacji kiedy dziecka jeszcze nie ma i mam czas na naukę. Dodam ze koszt studiów jest dla mnie spory (4 tyś. semestr) i nie stać mnie na rezygnację ze studiów jeżeli nie dam rady. Dodam że na uczelnie musiałabym dojeżdżać jakieś 90 km, więc nie wyskoczę na szybko zdać egzaminu i wrócić do łóżka. Proszę o porady.

Gość oO.
no chyba sama widzisz, że to awykonalne. lepiej jak się tego podejmiesz po narodzinach dzidziusia.