Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brzoskwinka_27

zaręczyny-poradzicie?

Polecane posty

Witam, mam do was pytanie w zasadzie to prośbę,potrzebuję wraz z moim narzeczonym małej rady...18.09 (w piątek)mieliśmy zaręczyny,takie tylko nasze( rodzice wiedzieli ze to ten wieczór ,wiedzieli co będzie bo chcieliśmy mieć zareczyny rowny rok przed slubem-mamy 18.09.2010 wiec jakas specialna niespodzianka to nie byla dla nich) ale teraz planujemy zaprosic na uroczysty obiad naszych rodzicow (1 tydzień pazdziernika) i właśnie...tu proszę o rade,jak ładnie i składnie im powiedziec w jakim celu sie spotykamy z nimi...chcemy zeby było to powiedziane uroczyście. Proszę doradzcie ,napiszcie jak to było u Was. Dzieki za wszystkie rady.

Gość truskawka_w_szampanie
He he he, nie dość, że termin ślubu ustalony jeszcze przed zaręczynami, to dzień zaręczyn też był ustalony - dobre! U mnie było trochę inaczej, bo zaręczyny tylko nasze były dla mnie niespodzianką. Gdy zadzwoniłam do rodziców, żeby im o tym powiedzieć, to stwierdzili, że "oni tych zaręczyn nie uznają, bo ich nikt o zdanie nie pytał" :D. Ustaliliśmy, że Mój pójdzie oficjalnie przyjdzie prosić o rękę, gdy przyjedziemy do rodziców na Wielkanoc. W sumie zatem to moi rodzice wyszli z inicjatywą, proponując termin spotkania.

Gość chcielibyśmy Wam coś powiedzie
zaręczyliśmy się ewentualnie że planujecie się pobrać/chcecie wziąć ślub ale skoro macie już datę i wszyscy już to wiedzą to wyszłoby to śmiesznie. ewentualnie możecie podnieść kieliszki i wtedy powiedzieć, że chcecie wznieść toast za wasze zaręczyny/wspólną drogę życia czy jakoś tak. skoro i tak wiedzą, że się zaręczyliście i macie datę ślubu to będzie to czysta formalność a nie powalająca nowina.