Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienienieniWIEM

wytlumaczcie mi to............. internet bezprzewodowy

Polecane posty

Gość nienienieniWIEM

witam wytlumaczcie mi prosze o co chodzi w internecie bezprzewodowym tzn interesuje mnie taki http://www1.era.pl/phones/phone_details.php?type=0&subtype=6&id_phone=1498 i tu jest abonament 29 zl na m-c czy wtedy moge bez ograniczen korzystac z netu??? czy oprocz tego cos place jeszcze??? czy istnieje bezprzewodowa sic internetu gdzie place tylko abionament ???? sorki za bledy :( pozdrawiam

Gość cep
tak jak komóra jest bezprzewodowa :)

Płacisz tylko abonament, ale chyba są ograniczenia w ilości ściąganych danych. Poza tym jak u ciebie nie ma zasięgu 3G albo HSDPA to net będzie baaaaaaaaaaaardzo wolny. (115 kb/s)

tam płacisz 29 zł i masz w tej cenie cały miesiąc ale ograniczony transfer po jego wykorzystaniu internet bardzo zwalnia... swoją drogą przyjrzyj się ofercie sieci play...

Gość cep
albo abonament albo np tak jak tak tak , 3 grosze za 100 kb i w zależności jaki masz abonament taki masz limit opbierania miesięczny

Gość nienienieniWIEM
a skad mam wiedziec ile transferu wykorzystam???????? internet potrzebny jest mi do: wystawiania na allegro sprawdzanie poczty sprawdzanie konta w banku ew. kafeteria i nk :P a czy taki interen et dziala za granicą???????? czyli wychodzi na to ze nie mam non stop neta???? jak w stacjonarnym place 35 zl na m-c i mam bez ograniczen????

Gość no właśnie skąd wiedzieć
ile się wykorzystało transferu?

Gość ile się wykorzystało
to widać, bo jest tam napisane. :-) A ile potrzeba?????? Miałam przedtem 1 GB w plusie, na e-maile, przeglądanie stron (kafe), szukanie informacji wystarczało całkowicie - ale już filmy, teledyski, grafika nawet - nie mówiąc o ściąganiu - bardzo marnie, bo ten 1 GB można było wykorzystać w 1 dzień i wtedy internet strasznie zwalniał. Teraz mam 10 GB w play - działa bez zarzutu, wystarcza mi na pełne przeglądanie stron (ze zdjęciami, filmikami), a i pościągać można co nieco. :-)

Gość nienienieniWIEM
a ile wynosza Twoje koszty miesieczne???????? mnie interesuje to zeby na miesiac zaplacic okreslona kwote i korzystac do woli !!!!!!!!! nie interesuje mnie sluchanie muzyki, sciagnie filmow. mniej wiecej 10 h dziennie non stop na necie :)

płacę 45 zł miesięcznie, umowa jest na 12 miesięcy, bo miałam własny modem. Normalnie na 24 mies. Na samo "siedzenie" w necie to wystarczy dużo mniej. Ale przecież nie tylko się "siedzi" i czyta, ale też coś ogląda (you tube), ściąga, wysyła załączniki....... A jeśli tylko takie korzystanie bez ww. atrakcji - to wg mnie 3-5 GB wystarczy. Tylko porównaj różne oferty cenowo, bo ceny mogą być podobne, a limit transferu może się bardzo różnić. Np. za tego 1GB płaciłam 60 zł!

jeszcze: jeśli się ten limit przekroczy, to zawsze można dokupić, no ale to już dodatkowe koszty.Dlatego uważam, że lepiej więcej niż mniej - bo nigdy nie wiesz, co ci będzie potrzebne.

Gość nienienieniWIEM
dzieki za odpowiedz a czy taki interenet dziala za granicą ?????????? np we francji????

Gość nienienieniWIEM

Gość nienienieniWIEM
hejka :) dzieki jeszcze raz za informacje ale mam ostatnie pytanko :P jednak zdecydowalam sie na interenet bezprzewodowy na karte bo.... potrzebny jest mi on tylko jak jade w Polske zeby sprawdzic poczte i konto w banku, a wiec mysle ze ten na karte bedzie oki, a moje pytanie brzmi czy kupujac z ery na karte bez modemu, ten za 25 zl czy moge do tego dokupic modem z allegro???? zauwazylam ze sa o wiele tansze. Czy ten net bedzie dzialal??????? :) Sorki ale jestem zielona w tym temacie. a w domu mam net stacjonarny jednak gdy teraz mam laptopa to mam mozliwosc zmiany stacjon. na bezprzewodowy w obrebie budynk :) i o to mi chodzilo caly czas :DDDDD

Gość nienienieniWIEM
:) plissssss podpowiedzcie

Gość nienienieniWIEM
ale czy sie oplaca kupowac na allegro??? na allegro modem + przesylka 180 zl i w erze starter 50 zl to razem 230 zl natomiast w erze caly zestaw z gwarancją modem + starter 249 zl

Gość nienienieniWIEM
a jeszcze są tzw. Hot Spoty. podobno mozna se zbudowac antenkę z puszki po piwie, wystawić na balkon i ma się internet kompletnie za friko. Więc może tędy droga ?

Gość nienienieniWIEM
tiaaaaaaaaa podszywaczu :) :classic_cool:

Gość nienienieniWIEM
tiaaaaaaaaaaaaa podszywaczu :classic_cool: