Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ciekawa 27

Jak się mieszka,żyje w Łodzi ?

Polecane posty

Gość gość
Nie jestem przygotowany finansowo na zakup w roku biezacym dlatego pytalem o rok2015 chyba ze otrzymam kredyt i wowczas zmienie swoje plany, bo deweloper jest pozytywnie postrzegany

Gość gość
Uwazam ze jesli ma sie plan zakupu mieszkania to lepiej kupic tera bo wiadomo ze u nas nie ma stabilizacji i za rok moze wszystko sie zmienic.

Gość gość
wlasnie przegladam opinie o deweloperach i musze przyznac ze JWC jest dobrym budowlancem ciagle inwestuje i nie ma problemow z zbytem mieszkan to chyba dobry moment zeby chetni zapoznali sie z ich oferta.

Gość gość
wlasnie sie zastanawiam nad zakupem mieszkania mam stala prace w preznej firmie a wynajmowanie juz mnie sie znudzilo bo coraz jakas podwyzka i niepewnosc czy jutro nie trzeba sie wynosic .

Gość gość
a jakieś konkretnie dzielnice cię interesują? Ile chcesz przeznaczyć na zakup? Ma być blisko centrum?

Gość gość
uwaznie wczytuje sie w opinie o inwestorach i jak dwojka sie wypowiada tam jest trzy opinie ale jedno wiem ze rynek eleminuje partaczy i niewiarygodnych deweloperow ale lepiej nie ryzykowac i wybierac tych ktorzy buduja od lat

Gość gość
na pewno czas eliminuje, bo nikt kto źle buduje nie wytrzyma długo na rynku, niedawno córka kupowała mieszkanie i kupiła u jw construction własnie ze względu na to, że mają duże doświadczenie

Gość Lycka0510
Jak to się mówi? Bałuty i chojny to naród gnojny, bez kija i noża nie podchodź do bałuciorza :D Ja uważam, że najfajniejsze osiedle to Retkinia.

Gość gość
uwazam zeby kupic mieszkanie to potrzeba zapoznac sie z lokalizacja oraz opiniami inwestora , bo niektorzy owszem zaczynaja ladnie inwestycje a gorzej jest z jej zakonczeniem ja polegam na tych co sa dlugo w branzy

Gość gość
Ja jestem łodzianką od urodzenia, choć obecnie przebywam w Niemczech. Mieszkam na Widzewie-wschodzie, cóż plusy i minusy jak wszędzie. Minusy - wiecznie rozkopane miasto - centrum wygląda ok.ale boczne kamienice w śródmieściu to czasy ziemi obiecanej - komunikacja miejska porażka - praca prawie nie osiągalna, ewentualnie na umowę zlecenie i wynagrodzenie masakra to jest to co widzę najgorzej, a i władze miasta do wymiany Plusy - duża ilość sklepów i marketów - kina i teatry - piotrkowska nocą wygląda fajnie, dużo miejsc do zabawy i spotkań - reasumując jak ktoś ma dobrą pracę i mieszkanie w dobrym miejscu to jest ok. Natomiast brakuje mi bardzo jednego, jakiejś rzeki, zalewu , w pobliżu miasta, praktycznie żadnej turystyki, tylko arturówek, stawy stefańskiego, jana , to już miernota. Lubię łódzkie ZOO ... Myślę sobie, a zjeździłam prawie cała Polskę że jest tu zwykła przeciętność jak w tego typu miastach, ale to moja opinia, każdy widzi to inaczej.

Gość gość
przyznaje ze bywam w Lodzi przejazdem ale budownictwo ma sie dobrze budowane jest osiedle Centrum II bo w tej okolicy mam kolege wiec obserwuje co sie dzieje a ponadto lubie to miasto i moze bym zamieszkal

Gość gość
Łódź nie jest taka zła, jeśli ma się tu dobrą pracę to można spokojnie mieszkać, tylko lepiej wybrać dzielnicę blisko centrum bo jest ładniej i na pewno wszędzie łatwiej dojechać

Gość gość
moze ktos zna cene m2 bo ja bym kupowal tak do 50m2 osiedle II podobalo mi sie wiec coraz czesciej mysle o zakupie

Gość informator12345
myślę, że spokojnie poniżej 5tysięcy coś znajdziesz u nich, są znani z przystępnych cen więc pytaj w biurze i negocjuj

Gość hell well hii
od tygodnia mieszkam w Łodzi (Narutowicza). Nie zdarzyło mi się jakoś jeszcze zgubić a nie siedze ciągle w domu. mimo iż pochodzę z pięknie położonego miasta Łódź mnie szczerze zachwyciła. jest na pewno ciekawa wizualnie. brakuje mi tu jeszcze miejsca gdzie by było fajnie i czasem mozna by na jakieś piwo/drinka skoczyć. mimo iż była to przeprowadzka z mniejszego miasta nie miałam jakiejś traumy z tego powodu. słyszałam obiekcje wielu osób, że Łódź nie jest fajna, w tym kogoś kto tu pare lat mieszka, ale mi się naprawdę podoba.

Gość gość
wlasnie bardzo mnie zaciekawily te dwa ostatnie wpisy wiec warto negocjowac i mieszkac w Lodzi

Gość gość
jak masz pracę to się nie zastanawiaj, w każdym mieście są zadowoleni i niezadowoleni mieszkańcy ale zadowolenie głównie zależy od pracy i finansów, mieszkania nie są jakoś masakrycznie drogie

Gość gość
dokładnie, grunt to mieć dobrą pracę, jak ten warunek jest spełniony to każde miasto jest dobre do zamieszkania, sam chciałem się przeprowadzać do innego miasta ale znalazłem tu pracę, teraz kupiłem mieszkanie na centrum II i żyje mi się bardzo dobrze, załozylem tu rodiznę i czego chcieć więcej

Gość Michalina28
Łódź to bardzo specyficzne miasto i ciężko tak w dwóch słowach opowiedzieć o życiu tu, na miejscu. Ja do Łodzi przeprowadziłam się ponad 4 lata. Wcześniej mieszkałam we Wrocławiu. W moim przypadku na samym początku największym problemem było znalezienie mieszkania. Nawet nie chodziło o cenę, ale o położenie (bo zależało mi, żeby mieszkanie było blisko mojego miejsca pracy, które miałam już zaklepane). W końcu udało mi się znaleźć odpowiednie lokum (w sumie przypadkiem, korzystając z portalu okolica.pl ) i potem poszło już z górki. Ludzie są sympatyczni, więc nie ma problemu z nawiązaniem nowych znajomości. Podchodzą do "obcych" życzliwie, starają się wszystko wytłumaczyć na spokojnie. Jeśli chodzi o ceny to są zbliżone do Wrocławia. Można jeszcze powiedzieć, że to mniej więcej 2/3 cen Warszawy. Ja mieszkam w Centrum, więc nie narzekam na brak atrakcji (w pozytywnym znaczeniu). W sumie nie ma weekendu, żebym się gdzieś nie wybrała z chłopakiem czy paczką przyjaciół. Fajne jest też to, że duża ilość imprez jest za darmo. Generalnie dobrze mi się mieszka w Łodzi i nie myślę o przeprowadzce (przynajmniej nie w najbliższym czasie).

Ja mam bardzo pozytywne doświadczenia. Pamiętam,że przeprowadziłam się tutaj na studia. Na początku miasto mi się nie podobało ponieważ jest z pozoru szare. Jednak z czasem odkrywałam wiele ciekawych zalet. Przepiękna ulica piotrkowska, wiele ciekawych restauracji i fajni ludzie.Poznałam tutaj również swojego męża. Mieszkania można obecnie zakupić w bardzo dobrych cenach ponieważ ceny spadają. Warto jest sie zainteresować tym osiedlem: http://ilumino.com.pl - właśnie tam zakupiliśmy sobie własne mieszkanie i już nie mogę się doczekać kiedy się wprowadzimy. Budynek znajduje się przy ulicy Piotrkowskiej i zapewnia bardzo dobry standard.

Gość gość
:)to tego nie da sie wytlumaczyc w ogole chyba bo to zalezy od budynku 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
wszystkim tylko puby i imprezy w glowie,a mlode nie potrafią nawet same pizzy zrobic i muszą zamiawiac,zalosne...

Gość lud Andrespola
Z tą marną kulturą w Lodzi to bez przesady ,ze tylko bieber...w Lodzi bywa Depeche mode a raz nawet Sting się zdarzyl.

Gość Mlode wilki Andrespola
Wlasnie,pchają się tu,,sąsiedzi,,z pobliskich wsi,a przeciez kazdy wiesniak twierdzi,ze jest dumny i woli wies niz miasto.

Gość gość
W tej Łodzi nie ciekawe są okolice Górniaka ulice takie jak Grabowa Zarzewska Słowiańska itp

Gość gość
Dwa razy stąd uciekałem na wybrzeże i jak głupi znów tu mieszkam - już żałuje

Gość gość
..jest tyle ładnych miast w pl wrocław, kraków opole gdynia szczecin .Ł polecam za minimum 30lat

Gość gość
Jaki teraz uważacie najgorszy rejon Łodzi

Gość karabatek
Alternatywą zawsze pozostaje to - http://tabelaofert.pl/mieszkania W każdym średniej wielkości mieście można kupić bardzo tanie mieszkanie, oczywiście kwestia zdolności kredytowej, ale dostępność mieszkań jest zdecydowanie coraz większa.

Gość majkaa43
Ja do Łodzi mam zamiar przenieść się na poczatku wrzesnia. Jestem trochę zdenerwowana... bo Warszawa to całkiem inny świat i nie wiem czy się odnajdę. :( Ale w pogoni za pracą, czego się nie robi... w dodatku rodzice sprezentowali mi śliczne mieszkanie z inwestycji Panoramiki i właściwie to jedno mnie trzyma na nogach. Zawsze to coś, nie jadę w ciemno. Ale przestawienie się może być ciężkie.