Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blankini

czy mam być chrzestną????

Polecane posty

mam problem - może zbyt emocjonalnie do tego podchodzę ale...........mam kilka ale do mojej koleżanki - matki mojej przyszłej chrześnicy.Otóż: - na spotkaniu dla chrzestnych i rodziców, przy mojej osobie świadomie wprowadziłąksiędza w błąd, ajkoby juz zapłaciła za chrzest choć taka sytuacja nie miała miejsca i liczy na niepamięć proboszcza; - nie jest zbyt przy kasie, wiec załątwiłam jej od znajomej piekna sukieneczke do chrztu dla dziecka, zadzwonila i "zapytala" czy nie dałoby się pożyczyć jeszcze bucikow, sweterka i czapeczki, wiec zaproponowałam ze kupie zeby dzieciak miał nowe i jak to zobaczyla to oczywiscie mine miala nietega (same firmówki - jakies 80 zł...........); - na chrzest robi tylko poczestunek słodki i ja pieke 2 ciasta; - ja i moj facet mamy im te ciasta przywiezc i zabrac ja z mezem i dzieckiem na chrzest do kosciola bo jej rodzice tego dnia (!!!!!!) ida do pracy..........do wlasnej firmy (niedziela) i jej nie zawiaza (ma wlasne auto); - jej brat powiedzial mi ze dobrze ze bede chrzestna bo on nie ma kasy.......; PYTANIE DO WAS: czy powinnam kupic dziecku jakies znaczace podarunki zamiast dawania kasy bo obawiam sie zo zostana rozwalone na : papierosy i potrzeby rodzicó, ktorzy brzydko mowiac są szczypami? mam wielka ochote dac im popalic bo dla mnie liczy sie dziecko i okazja chrztu a oni nie sa chyba swiadomi powagi sytuacji...........

Gość magdaamama
żenada...chyba na twoim miejscu odmówiłabym bycia chrzestną...to jakies pijawki ci twoi znajomi....

Gość magdaamama
a jesli chodzi o prezent to chyba powinnas kupic dziecku coś konkretnego zamiast dawac kasę....moze jakas fajna mata edukacyjna, krzesełko do karmienia czy np lezaczek z fisher price'a

Gość dokladnie dokladnie jesli
juz sie zdecydujesz na bycie chrzestna to nie dawaj jej kasy bo prezent ma byc dla dziecka a nie dla niej

Gość dokladnie dokladnie jesli
i zrezygnuj tez ze zlotej bizuterii dla dziewczynki, bo niewiadomo czy ja w ogole dostanie. Ja nie dawalam kasy mojemu chrzesniakowi tylko kupilam prezent iwszystcy bylizadowoleni.

o0k ok tylko co na ten prezent - w koncu to chrzest wiec wypadałoby kupic cos tradycyjnego (kolczyki, obrazek, krzyzyk itp ) plus jakies ciuchy lub zabawki............poradzcie

Gość zolzaa
jako matka chrzestna kuoujesz szatke do chrztu wiec to pamiatka mam trzy m-czne dziecko od matki chrzestnej (kolezanki) maly dostal lezaczek bujaczek od ojca chrzestnego mate edukacyjna jestem mega zadowolona

Gość zolzaa
moze byc obrazek z aniolem strozem ,kolczyki nieeee skad wiesz ,ze przebije mama jej uszy

Gość ale sie ciesze
ze nie jestem chrzescijanka, to jakas masakra brac w tym wszystkim udzial...

szatke i swiece kupi mama bo tak powiedziala........... chyba faktycznie kupie jakas wieksza rzecz i bedzie po sprawie tylko tego dzieciaka mi zal bo wiem ze mama ja wychowa na terrorystke co sie bedzie spodziewala kasy od chrzestnej przy kzadej mozliwej okazji.........:/

Gość Mojamała
Dostała krzesełko do karmienia mate edukacyjną i pamiętnik dziecko który właściwie najbardziej mi się podobał. Ojciec chrzestny dał złoty łańcuszek i kolczyki no i kasę. Tylko że ja kasę przeznaczyłam na dziecko. Myślę że sporo juz jej kupiłas więc jak dokupisz ta mate i powiedzmy pamiętnik to bedzie ok. Matka chrzestna to w końcu nie jest sponsorka

Gość ej to ty sie zastanow
czy na pewno chcesz byc ta chrzestna jak tak mowisz ze tak bedzie :O

Gość ej to ty sie zastanow
kolezanek sie nie bierze za chrzestne, chyba ze jestes przy kasie i ona to robi tylko z tego wzgledu... Ja sama mam za chrzestnego wzietego owczesnego kolege taty i ostatni raz widzialam go nakomunii :O