Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewkaaaaa8abc

Blachara?

Polecane posty

Gość Ewkaaaaa8abc

Witajcie, mam 21 lat i kocham BMW. Kocham tą marke, to klasa i styl. Podobają mi się wszystkie bmki od tych najstarszych po najnowsze. Czytam duzo o nich, i zarazilam sie tymi samochodami od narzeczonegom ktory tez jezdzi BMW. jezdze na zloty BMW, znam sie jak na dziewczyne dosc na modelach, rocznikach, wiem tez troszeczke o mechanice. Boli mnie kiedy jadac np ze znajomymi autem, kiedy powiem "jaka piękna piątka" oni smieja sie pod nosem i nazywaja mnie blachara, niby w zartach ale skads to musi do glowy przychodzic. Jezdze na zloty BMW, kiedys bylo zdjecie w gazecie ze zlotu i bylo mnie kawalek widac, i ludzie tez pisali ze sie blachara przyplatala. Bolalo mnie to. Wwcale nie jestem z moim facetem dlatego zema BMW. kiedy zaczelam z nim byc jezdzil maluchem, dobre 4 lata temu. BMKe kupil po jakims czasie, a przez te lata zarazal mnie pasja do tych samochodow. Dlaczego ludzie, (nie mowie tylko o niektorych znajomych) lecz o wielu innych sytuacjach, moga w takiej sytuacji nazywac mnie blachara? co to kobieta nie moze kochac pieknych samochodow? kobiecie nie moga podobac sie piski opon, szybka jazda, wyrczenie silnika?? Slyszalam ze pare osob mowi o mnie blachara bo jezdze bmw mojego faceta i zdarza mi sie ruszyc z piskiem opon. Kiedy mowie komus ze marzy mi sie najnowsze BMW e60 to patrza a mnie krzywo... Czemu ludzie zyja stereotypami?

Gość kochaj kola
jak na kobiete wiem o samochodach dość dużo - i się dziwisz. blacharo

Gość raptowne realia
Przejmujesz się? Lubisz samochody-blachara. Robisz sobie paznokcie żelowe itp-tipsiara. Zrobiłaś doktorat-zapłaciłaś łapówkę. Masz super pracę-załatwili ci starzy, ewentualnie dałaś dupę. Lubisz potańczyć-puszczalska. Jak abyś nie była i co byś nie robiła i tak zawsze będziesz NAJGORSZA w oczach innych takie są realia. Olewaj takie uwagi i ciesz się tym, że przynajmniej masz hobby! Ludzie zawsze cię obgadają taka jest Polska!Witamy w domu:)

Gość gvgfh
dokladnie:D jak zdalas prawko, to tez lapowka a ja lubisz i umiesz sie pobawic w klubie to cpunka, piksiara

Gość baskazgorki
heh

Stereotypowa blachara nie zna się na mechanice. Natomiast musi odpowiednio wyglądać ;) i się zachowywać ;) Też kilka razy usłyszałam żartobliwe "blachara" pod moim adresem (żartobliwe, bo od bliskich mi osób, które nie miały nic złego na myśli). Moja odpowiedź jest zawsze jedna - blachara ogląda się za właścicielami dobrych bryk. Mi wkładka mięsna pod postacią kiedowcy jest zbędna ;) Wystarczy samochód. A jak ktoś prawie mi obcy rzycił do mnie tekst, że jestem blacharą, to przytaknełam i dodałam, że właśnie dlatego jeżdżę w amatorskich rajdach jako pilot (co często wiąże się z brudną robotą bo i wypchnąć auto z rowu i wymienic oponę trzeba...) i niedługo robię licencję. Najlepsza rada - zlewaj to :)

Gość taka jednaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie przejmuj sie mnie moj chlopak tez zarazil motoryzacja:) tez z nim jezdze na zloty jeszcze nie slyszalam zeby ktos cos na mnie powiedzial ale wiesz co??mialabym t ow nosie

Gość właśnie może wygladasz
jak blachara?

to sie wzielo od tych panienek, ktore ubieraja sie na rozowo, maja dlugasne tipsy, w ktorych normalna kobieta nie potrafi na codzien dysponowac, a tapety wiecej od ich ilorazu, spalone na solarium, a ich wiedza o samochodach zaczyna sie i konczy na wlascicielu auta. Jesli autorko odbiegasz od takiego wygladu, tzn ze jestes po prostu kobieta z hobby, i tyle, a reszta to nie bardzo wie o co chodzi w slowie blachara, a nastepnym razem to powiedz, ze skoro ty jestes blachara, to twoj chlopak jest blacharz;) to moze cos zrozumieja

Gość
ja tam sie nie znam, ale znalm 6 osob, ktore jezdza BMKami i cala ta 6tka to buraki 🖐️

Gość Ewkaaaaa8abc
Mój wygląd, przynajmniej moim zdaniem całkowicie nie pasuje do blachary. Ubieram się normalnie, nie wyzywająco, makijaz lubie lekki i delikatny, wlosow tez nie mam wscieklego blondu tylko czarne, a pazurów tez nie choduje bo gram na gitarze, na solarium sie nie opalam też... Jestem normalna dziewczyna lubiącą piękną markę samochodów.

Gość Ewkaaaaa8abc
ale raz przyznam że jak zobaczyłam gostka w najnowszym BMV to...wsiadłam z nim i zrobiłam mu loda w zamian za możliwość przejechania się pare minut:O ale tylko raz!

Gość jaki styl dziewczyno
??? że niby pasuje do pasków na dresie Twojego chłopaka???

Gość kamcia fajne bejbe ze mnieP
"Kocham tą marke, to klasa i styl." no nie zabardzo tak jest ale to juz twoje zdanie. najlepsza klase i tak prezentuja merole. chociaz nie odmowilabym sobie bmw x6 :)

Dlaczego ludzie, (nie mowie tylko o niektorych znajomych) lecz o wielu innych sytuacjach, moga w takiej sytuacji nazywac mnie blachara? co to kobieta nie moze kochac pieknych samochodow? kobiecie nie moga podobac sie piski opon, szybka jazda, wyrczenie silnika?? Slyszalam ze pare osob mowi o mnie blachara bo jezdze bmw mojego faceta i zdarza mi sie ruszyc z piskiem opon. Sama napisałaś dlaczego. :) Podpięłaś się pod jakąś ideologię, jak dla mnie. Bo znajomość marek i wyrczenia silnika, to trochę mało jak na pasjonatkę. Blachara i tyle. :D

Gość Ewciaaaaaaa8bc
Podszywaczom mowie kategoryczne NIE! to po pierwsze. Po drugie, jestem z moim narzeczonym prawie 4 lata a nie widziałam go jeszcze nigdy w dresie! kamcia fajne bejbe ze mnieP - kazdy ma zwichniecie na punkcie czegos innego, o gustach sie NIE DYSKUTUJE, nie wiem czy mama Cie tego nauczyla?! Kazdemu podoba sie co innego, na szczescie, bo inaczej byloby nudno na tym swiecie... Co do musztarda, a co Twoim zdaniem powinna wiecej robic pasjonatka? Oprócz tego ze kocha wszystko co zwiazane z samochodem, z marką, oprócz jezdzenia na zloty marki BMW, jezdzenia na parady BMW nawet do najdalszych zakatkow Polski? Co powinna wiecej robic? Osoba ktora to wszystko robi, pozatym duzo wie, czyta na temat tych samochodow ich historii, napewno taka osobe mozna nazwac PASJONATEM. Blachara, w moim mniemaniu, to osoba ktora leci na SAMOCHÓD faceta, ktorej podobaja sie fajne fury tylko po to by sie w nich lansowac a tak naprawde gowno wie na ich temat, nie ma pojecia o najprostszych rzeczach, nie odroznia nawet felgi od kolpaka, nie mowiac juz o mechanice? Powiedz mi w takim razie kim jest pasjonat?

Gość Ewkaaaaa8abc
up

Gość Ewciaaaaaaa8bc
podszywacze, też mówią ci kategorycznie NIE ojej zaraz się posikam

Gość Anq25
jak masz tlenione włost, tipsy a twoj facet to kark to jestes blachara:P