Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajaderka884

jak przeżyć za 250 zł miesięcznie?

Polecane posty

Gość bajaderka884

Słyszałam, że dużo ludzi tak daje sobie radę, ale dziwi mnie to. Sam chleb kosztuje już 2 zł. Kupowany codziennie to 60 zł za sam chleb. A inne jedzenie? Kosmetyki, rzeczy do higieny? W między czasie trzeba kupić coś do ubrania. Same buty kosztują koło 60 zł. Poważnie, nie wiem, jak można żyć za 250 zł miesięcznie.

Gość bajaderka884
Pytam poważnie... Widziałam tutaj jakiś stary temat z kafeterii. Jedna kobieta pisała, że za 250 zł utrzymuje siebie, męża i dziecko. Według mnie kłamała. Tak nie da rady.

Gość ale patologia
można jeść raz dziennie, nie myć się mydłem, nie używać kosmetyków - ale to wegetacja nie życie

Gość ale patologia
może jej chodziło o 250 zł na osobę

myslalam,ze ty tylko wieczorami grasujesz :D a moze dlatego, ze zazwyczaj to ja tylko wieczorami strasze na kaffee :p

Gość .....ot ..co.....
a nie wystarczy ci pol chleba dziennie jak jest sie samemu? co miesiac tez nie trzeba kupowac sobie butow czy innych rzeczy. mozna to robic co 2 mies. jak sie je najtansze rzeczy i posiada sie wlasny ogrodek z warzywami to mysle ze jakos moznaby przezyc. byloby to ciezkie ale mozliwe

buuuuuu....ja tez chce taka prace. Ja nawet czasu na lyk kawy w pracy nie mam:/

Gość owszem da radę
oczywiście bez opłat. Mnie po zrobieniu wszystkich opłat zostaje właśnie 200 zł i całkowicie mi wystarcza. W końcu ile można jeść! Ubrania i buty mam, wystarczą mi na długo. Kosmetyki i chemię kupuję tanie i przecież nie codziennie. Czasem jak mam jakiś zastrzyk gotówki to kupuję "na zapas" np. 2-3 szampony, pasty do zębów - i mam na jakiś czas. Jkaoś sobie radzę. :-)

Ja też się zaczynam nad tym zastanawiać... :P Czas studiów :/ Tyle dobrze, ze na jedzenie i środki czystości bede sie skladać z chłopakiem :/

Gość Ewa.380
duży gar rosołu który można potem na pomidorówke przerobić, ziemniaki z jajkiem i pomidorkiem albo mortadela w bułce i jajku, kopytka ze słoninką, krupnik, no poprostu jest bardzo dużo takiego tańszego jedzenia ale ja kiedyś robiłam sobie listę i niestety nie wyrobiłam się w 250zł bo jak bajaderka884 wyżej wspomniała potrzeba jest też kupna rzeczy do higieny itp.:/

Gość można za to zjeść nawet nieźle
ale jeśli chodzi o koszt mieszkania i opłat to nawet cała ta suma nie wystarczy niestety.

Gość NOXELlA
za 250 zł spokojnie na jedzenie na jedna osobę ja jestem w stanie za 6 zł dziennie przezyc a jak ugotuje zupe jakas to nawet i dwa dni , nalesniki za 5 zl masz 12 nalesnikow z dzemem jak sie mysli to mozna

Gość vghvgh
jak sie mysli to mozna Mozna i pracowac na 2 etaty po 16 godzin na dobe, pytanie czy to zdrowe i po jakim czasie siadzie zdrowie. Jesli ktos chce jesc zdrowo, duzo owocow, porzadne obiady, to nie ma szans, aby wydac tylko 250 na jedna osobe. Jak ktos je " po studencku", to jak najbardziej