Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka000

jak oddać krew ??

Polecane posty

Gość malinka000

Patrze teraz na TVN. Proszą o krew dla poszkodowanych górników. Mój ojciec i brat też są górnikami i tak w ramach solidarności mam takie pytanie- jakie są warunki oddania krwi ??

idziesz do punktu krwiodawstwa, wypelniasz ankiete - musisz byc zdrawa, nie miec aktualnie miesiaczki, nie byc w grupie ryzyka (przygodny sex, ostatnio wyjazd w egzotyczne kraje itp) a teraz zalezy od punktu - badaja krew przed pobraniem (poziom cukru itp), albo podczas pobiarania (przed lub po) pobieraja probowke do badan i oddajesz krew i tyle pozniej dostajesz jakies slodkosci i czasem gadzety

Gość malinka000
mam katar, przeszkadza ?? kurde, z drugiej strony, tez nie wiem, czy nie jestem np . w ciazy. Ale oni przeciez ta krew badaja... co nie ?? dobra, zaryzykuje

Gość Fugijane
Tam dostaniesz pelna ankiete z pytaniami, ktore moglyby cie wykluczyc z oddania krwi. Z reszta wpisz sobie w google oddawanie krwi i bedziesz miala wszystko na tacy

wbrew pozorom to nie boli -jedynie troche ukucie. pozniej czlowiek jest troche jakby senny i jest takie dziwne uczucie w zoladku jakby pustki (ciagle by sie cos jadlo) i najlepiej zjesc chociaz troche czekolady, ktora sie dostanie - szybko stawia na nogi, nawet jak slabo sie zrobi (niektorym sie to przytrafia) i wazne zeby nie isc na pusty zoladek - trzeba cos zjesc wczesniej

Gość malinka000
lilitka dzieki, juz wiem. Milego dnia zycze wszystkim

Gość malinka000
nie boje się bólu:) ale kiedyś usłyszałam ze jak ktos raz oddaje krew to musi juz ciagle, a jak nie odda, to moze cos tam sie stac. Nie wiem, moze jakies zaściankowe poglady :D

mozna oddac raz i nigdy wiecej - nie ma przymusu, poza psychicznym - jest takie fajne uczucie, ze komus Twoja krew pomoze i chcesz w miare swoich mozliwosci pomagac jak najczesciej - przynajmniej ja tak mam

Nic się nie stanie :) Oddawałam krew przez 10 lat, później niestety musiałam przestać .