Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama oszędna

przyszłe i obecne mamy oszczędzamy!

Polecane posty

Gość Aaaby
Tzn. mam takie porównanie, że np. pomarańcze z marketów są zazwyczaj kwaśne albo niedojrzałe, a w Biedronce zawsze (z niewielkimi odstępstwami od reguły) słodkie i dojrzałe jak z bazaru.

Gość Aaaby
Jagoda, dzieje się tak dlatego, że skóra dziecka przyzwyczaja się do pieluchy. Jakbyś od pierwszych dni zakładała Dada, to Pamper czy Huggies mógłby być teraz dla ciebie równie beznadziejny. Tak to właśnie działa. Co do Fifi to one chyba są kryte ceratką, a ceratki nie przepuszczają powietrza, więc nic dziwnego że mieliście odparzenia. Trzeba czytać informacje na opakowaniach produktów, zanim się po nie sięgnie.

Aaaby-- dziwne bo u nie w Nowym Saczu w Rossmanie kosmetyki dla dzieci sa bardzo drogie , jest taka rozowa seria niemieckich kosmetykow nie pamietam nazwy ale cena jest powalajaca. Ja w rossmanie kupuje tylko wlkadki higieniczne jakiejs niem firmy 6zl za 60szt. co do pasty colgate to nie wiem jak Wy ale ja jej nie lubie bo mam poniej nieswiezy oddechi wrazenie ze zeby nie sa porzadnie umyte. My kupujemy do domu colgate taka granataowa z mocna mieta. :)

Gość Aaaby
Hipp masz pewnie na myśli. - Tak one są drogie, ale w Rossmannie tańsze niż np. w Realu albo Carrefourze. Rossmann ma najniższy narzut na ceny produktów, które sprzedaje + ma własną, świetną linię kosmetyków (BabyDreams), która się więcej niż opłaca, bo ma jeden z najlepszych składów na rynku (all natural) :)

szare mydło - wszyscy używamy od lat, pediatra twierdzi ze lepsze dla dziecka niż dzieciece mydła. Ale szare, tradycyjne w kostce a nie w płynie. MR - masło/margaryna tańsza od masmixów i Ram a nie ma konserwantów jak one. Dosia - dużo tańsza i nienaperfumowana jak inne

Gość mamaaaaaaaaaaaa
a ja jestem zadowolona z pieluszek DADA córka ma juz 1 1m-cy od samego poczatku uzywam tylko ich-nie odparzyly ani razu, nie przemokły raz kupilam w carrefurze -ceratkowe badziewie w niebieskim opakowaniu husteczki tanie i dobre ARO dostepne w marko - pakowane po 2szt za cene 6zł czyli 1 paczka (ok 80szt) kosztuje tylko 3zł papier toaletowy LIDL, tak samo jak reczniki papierowe-tanie dobre

Gość mamaaaaaaaaaaaa
i tampony tylko z biedronki!!!!!!!

rodze za kilka mies i mam pytanie co do pieluch dada, stosowalyscie je od pierwszych dni maluszka? A ubranka dla dziecka pralyscie w jakim proszku? Ostatnio w gazecie reklamowali vizir sbsolute, nadaje sie do prania ubran dla noworodkow?

Gość mamaaaaaaaaaaaa
ja mialam tylko 1 paczke pampersow ktore dostalam i potem uzywalam tylko DADA , nawet na wyjscie ze szpitala takie założylam a co do proszku to tez tylko na poczatku mailam JELP a potem w zwyklych i nic dziecku nie było no ale wiadomo kazde dizecko inne nikt nie da gwarancji ze twoje dziecko nie odparzy sobie pupci po dada- sama wyprobowac musisz

Gość Aaaby
Lilia, dzieje się tak dlatego, że skóra dziecka (i dziecko w ogóle) przyzwyczaja się do jednego typu pieluch i potem inne nie zdają egzaminu. Ja prałam od początku w zwykłym płynie do prania, nie dla dzieci. Te dla dzieci to tylko marketing. Wystarczy porządnie wszystko wypłukać i luz. Nowe ubranka prałam przed założeniem tylko noworodkowi, a starszemu niemowlęciu już nie koniecznie. Sumując: każdy dobry dorosły proszek/płyn będzie dobry do ubrań niemowlęcych.

Gość Aaaby
A pieluchy poleciłabym rozważyć wielorazowe one-size, od noworodka po juniora. Ogromna oszczędność kasy!

Gość Mapiti
Ja oszczędzam na zakupach w aptece, porównuję ceny, szukam, szperam, w końcu kupuję, mam już kilak miejsc obcykanych tanich np. doz.pl

Gość oczeekująca
Chusteczki nawilżane z Biedronki są świetne, czasem też kupuję Carrefourowskie, ale wolę te pierwsze. No i cena jest b. przystępna. I widzę, że koleżanka tu wyżej również zaopatruje się w leki i oszczędza na doz.pl:)

Gość darma28
ja mojemu maluchowi kupuję praktycznie wszystko przez doz.pl, w tym nawet antybiotyk, jak był potrzebny. I tabletki anty dla mnie ;)

Gość chcialam zapytac
dziewczyny a czy za zakupy w tej aptece płąci sie jakas przesyłke? bo skoro lek jest taniej np 2 zł ale przesylka np 6zł to sie nie opłąca

Gość tez oszczedna mama
pieluchy - wielorazowe - kieszonki( po 23 misizacach zakup sie maortyzuje, dodatkopwa zaleta jest top ze nie odparzaja do mycia pupy chustezek uzywam tylko na wyjazdach a w domu woda z platkami z waty- mniej agresywan i pupy nie podraznia ciszki - kupowalam uzywane od znajomych i kolegow z pracy - efekt- za grosze mialam pelna komode slicznych ciuszkow ( teraz mala ma 7 misisecy a ja juz mam w piwnicy 4 kartony za malych ciuszkow. wozek- gleboki to prezent od dziadkow, spacerowka - parasolka odkupona od kolegi z pracy za niecale 200 zl ( maclaren) jedzenie robie sama, dotujac nam i zamrazam w malych porcjach z kosmetykow uzywam zelu klorane ( kupiny w promocji ) plus oliwa ze slodkich miogladlow od wody i to wszytkjo czasem uzywam kremu do pupy ale tylko wtedy gdy robi sie czerwona plu najzwyklejszy krem bambina na zimno i jak mial torche przesuszona skore na policzkach od wiatru. dziecko naprawde mozna odchowac stosuskowo malym kosztem!

Gość Engerea
na doz.pl możesz zamówić w necie a odebrać w aptece u siebie, na ich liście jest 2000 aptek, po kilka w każdym mieście, wtedy przesyłkę masz gratis

Gość Liść Laurowy 27
Nam niestety pieluszki Dada nie pasują:-( ale słyszałam że chusteczki tej serii są super od koleżanki, chyba spróbuję. Co do proszku do prania to na początku używałam Loveli, ale potem zaczęłam prać w Vizir sensitiv i ubranka dziecięce jeszcze lepiej się dopierały (dwa razy płukałam na wszelki wypadek i było ok:-) Co do zakupów mleka lub np słoiczków dla dzieci to kupowałam zgrzewkami w Makro, wychodziło sporo taniej na sztuce, a i tak poszło. Ale i tak taniej wychodzi samemu gotować większe ilości i np. mrozić małymi porcjami świeże. Zawsze jest jedzonko pod ręką dla dziecka. Na odparzenia zamiast drogich kremów używałam zapobiegawczo zwykłego linomagu, jak pupa jednak się odparzyła najlepiej sprawdzał się za 3zł w aptece thermentiol (nie wiem czy dobrze napisałam) taka brązowa brudząca maść, ale niezastąpiona na zaczerwienienia. Nie można jej tylko stosować non stop. Na problemy skórne u niemowląt, zamiast drogiego Oilatum można samemu przygotować krochmal z mąki ziemniaczanej. Tylko to wyleczyło wysypkę aler. u mojego syna, chociaż próbowałam wielu środków.

Gość ullona
a na przykład dla mam, które biorą tabletki antykoncepcyjne mogę polecić doz.pl, bo tam można je kupić najtaniej:)

Gość odnosnie szarego mydla
ktos na poczatku tematu napisal: jak mozna uzywac szarego mydla? :O Szare mydlo firmy jelen, jest jak dla mnie swietnym produktem. A polecila mi go pani ginekolog, jedna z najlepszych w Lodzi. Powiedziala, zebym odstawila wszelkie zele do higieny intymnej, bo sa nafaszerowane chemia i pomimo zapewnien producenta o ich "naturalnosci", to nic nie jest w stanie pobic szarego mydla. Posluchalam sie. Moja skora nie jest juz wysuszona, jest w o wiele lepszej kondycji. Zaczelam nawet uzywac szarego mydla do mycia buzi - mam lekkie problemy z tradzikiem. Wczesniej uzywalam specyfikow pokroju Biodermy, Vichy czy AA. Majatek wydawalam na te "duperele". Po systematycznym uzywaniu szarego mydla, moja buzia wrocila do normalnosci. Tak wiec nastepnym razem, nim ktos sie wypowie o jakis produktach negatywnie, prosze najpierw samej sprobowac i dopiero pozniej cokolwiek o tym pisac. Bo wprowadza sie ludzi w blad przez takie bezpodstawne pisanie.