Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ak21

zmiana tabletek..pomozcie..

Polecane posty

Gość ak21

Dzien dobry ..mam takie pytanie..jakies dwa miesiace temu bralam tabletki Yasminelle ..ginekolog przypisal mi je na moje zyczenie i nie robil specjalnych badan...dlatego po dwoch miesiacach odlozylam tabletki i poszlam do ginekologa....majac juz zrobiona cytologie i potrzebne badania krwi inny ginekolog przypisal mi Novynette ...ostatnio zapytalam sie doktora czy moge jeszcze wziasc ostatnie opakowanie Yasminelle poniewaz zostalo mi jedno opakowanie a potem Novynette....? doktor sie zgodzil mowiac ze po ostatniej tabletce mam zrobic tydzien przerwy i potem Novynette..ale nie rozumiem.........kiedy mam wziasc pierwsza tabletke Yasminelle ? w pierwszy dzien miesiaczki.? za pare dni ja dostane .wezme 1 tabl. i po 21 dniach mi sie skonczy opakowanie i zostaje jeszcze tydzien czasu do kolejnej miesiaczki...to jakie wtedy mam brac tabletki..? te Novynette czy po prostu szybciej zrobic tydzien przerwy...? bardzo prosze o szybka odpowioedz bo zalezy mi na tym..a jestem w rozterce.....:( Anna K.

W pierwszy dzień okresu zacznij brać Yasminelle. Gdy po 21 dniach Yasminelle się skończy, to zrób tygodniową przerwę do momentu początku kolejnego okresu i wtedy zacznik brać Novynete.

Komediant-jak zrobi tygodniową przerwę to dostanie okres w tygodniu przerwy a nie dopiero po tygodniu. ak21-nie rozumiem, teraz bierzesz tabletki, czy nie, tzn. miałaś przerwę w braniu yasminelle po tych dwóch miesiącach czy nie: -jeśli tak to zaczynasz yasminelle pierwszego dnia okresu, potem tydzień przerwy (7 dni) i ósmego dnia zaczynasz novynette -jeśli nie to kończysz yasminelle, w przerwie 7 dniowej dostajesz krwawienia i na ósmy dzień zamiast yasminelle zaczynasz novynette.

Gość ak21
tak....od dwoch miesiecy wogole nie biore tabletek dlatego sie zastanawiam co zrobic....Dziekuje za odpowiedzi wszystkim..:)) czyli to znaczy ze 1 dzien miesiaczki biore tabletke Yasminelle ...przez 21 dni..potem jak sie skonczy opakowanie robie tydzien przerwy ...ale do okresu jest jeszcze tydzien czasu to i tak mam zrobic ta przerwe...? wtedy bedzie miesiaczka tydzien szybciej...a potem po przerwie brac novynette ..?? dobrze rozumiem..mam nadzieje ze nei wplynie to zle na moj organizm.....dziekuje wszystkim.....czekam jeszcze po jakies porady..AK>

Krwawienie z odstawienia powinnaś dostać w tygodniu przerwy, najczęściej 4-5 dzień.Po dostaniu krwawienia czekasz do końca przerwy 7 -dniowej i 8 dnia!zaczynasz novynette. Jeszcze jedno, zobacz w ulotce novynette co jest napisane w rozdziale stosowanie novynette po innym doustnym środku antykoncepcyjnym, nie znam tych tabletek, ale skoro gin powiedział, ze po yasminelle przerwa i dopiero novynette to powinno być ok.ale upewnij się.

Gość ak21
dzieki Noctua..:) pewnie masz racje...jeszcze dzisiaj sprawdze ulotke....i napisze jak z tym wkoncu wyszlo....na razie.pozdrawiam..jeszcze raz dzieki za porady wszystkim...