Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sun6

jak sie zyje w Warszawie?

Polecane posty

dostalam mozliwosc pracy w wawie, to jeszcze nie na 100 %, ale z ciekawosci pytam jak sie tam zyje? jakie sa ceny, jacy sa ludzie? zaznaczam ze bylabym tam sama, przyjaciol i rodzine zostawilabym tu. czy jest ktos, kto byl w podobnej sytuacji, tzn przeprowadzilsie do wawy innego miasta na "swoje"? nie znajac w sumie tam nikogo?

Gość lostolos
a co Wawa Księżyc? tak samo się żyje jak w innych miastach :) tylko korki większe, za wynajem mieszkania więcej zapłacisz, za media itp. i wiecej pokus ;) trzeba się przyzwyczaić

Gość Bród smród i ubóstwo
Oto warszawa 🖐️

Gość lostolos
Twoje dzieci będą miały łatwiej :)

Gość Bród smród ubóstwo
oto Kraków 🖐️

Gość to jest takie powiedzenie
krakowskie

Gość można sobie metrem
pośmigać

ja wlasnie od trzech tygodni jestem w W-wie, nie znalam zupelnie wczesniej, z tym ze przeprowadzilismy sie z mezem i dwojka dzieci takze nie jestem sama. Ale Warszawa sama w sobie nie jest zla, jak kazde wieksze miasto ma swoje wady i zalety, ale ogolnie fajnie mozna zyc ;)

"Jacy są ludzie"? Tacy jak Ty. Przyjedziesz ze swojego Pietruchowa i będziesz robiła za Warszawiankę. 🖐️

wiecie co, od niedawna odkrywam forum, naprawde jest fajne ... zastanawia mnie tylko jedna rzecz, skad sie tu bierze tylu ... nie wiem jak nazwac zeby nie obrazic i zeby mnie nie ocenzurowali :) ... moze im sie w zyciu nie uklada i na internecie sie realizuja ... a wracajac do tematu to ja mysle zycie moze byc fajne wszedzie, duzo zalezy od nas ;)

Gość w Warszawie żyje się coraz
gorzej, bo coraz wiecej przyjezdnych tu mieszka...

musztarda, jestem z poznania, a nie z pietruchowa:) ale dowcip to ty masz ciety , hahha, żal. pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi, chcialam sie wlasnie dowiedziec o ceny przede wszystkim, najfajniesze miejsca gdzie mozna pojsc i ogolnie jacy sa ludzie. pozdrawiam i dzieki za normalne odpowiedzi

Gość gdybym mieszkała w 10tysięczny
m miescie to mogłabym powiedzieć ci o ludziach. Ale wybacz - co można powiedzieć o 3 milionach ludzi? Jak wszędzie - jedni są fajni, inni nie. Jak w każdej metropolii jest strasznie drogo, ludzie są bardzo zabiegani i żyją własnym życiem a nie cudzym. Ceny też wyższe niż poza miastem. Przyjedź, rozejrzyj się, popytaj o ceny wynajmu i wtedy zdecyduj. Mieszkania na obrzeżach na pewno tańsze niż w samej Warszawie. Ale czy bezpieczniejsze? I do tego dochodzi ci jeszcze dojazd w godzinach szczytu do pracy. Niekiedy to ponad godzinę. Z jednego końca na drugi to ok 30 km. Co w korasach nie jest zbyt przyjemne :)

z tym strasznie drogo i ogromnymi korkami bym polemizowala, zalezy od punktu odniesienia ;) a sloneczna warszawa (taka jak dzis) jest naprawde przyjemna ! ;)

Gość warszawiankainformuje
jesli chodzi o ceny to taka srednia warszawska (samej warszawy, nie przedmiesc) cena mieszkania to 9 000z/m2 do kupna i jakies 40zl/m2/m-c na wynajem. Mozna znalezc taniej, mozna drozej. A reszta ... zalezy co ... kawa w granicach 10zl, salatka 20zl, obiad mozna zjesc za jakies 50zl, godzina basenu 25zl ...

Gość przyjezdna wsióra teraz z w-wy
w warszawie caly czas jesteś w biegu, ludzie ciągle się speiszą, nie mają na nic czasu, są sfrustrowani, bogaci, pną się po szczeblach kariery. Wszystko jest drogie, nie ma sklepow z "normalną" odzieżą, tzn. są same sklepy z odzieżą firmową, czyli drogą, jest mnóstwo fajnych klubów, parków, lasów i takich miejsc, gdzie można fajnie spędzić czas, nawet w zimowe i jesienne chłodne wieczory, ale generalnie nie ma się czasu i siły na to spędzanie wolnego czasu gdziekolwiek poza własnym domem/łózkiem.All i all warszawa da się lubić

Gość warszawa jest przyjemna
rzeczywiscie jesli sie przyjedzie z malego miasta to takie sie ma wrazenie, ale jesli sie dluzej mieszkalo w jakiejs duzej stolicy europejskiej to warszawa nie jest droga, nie jest taka duza i nie jest taka meczaca ... to dobry kompromis miedzy miastem, gdzie mozna porobic troche rzeczy a ogromna metropolia, ktora rzeczywiscie meczy

sun6 musztarda, jestem z poznania, a nie z pietruchowa ale dowcip to ty masz ciety , hahha, żal. Żal, to mi Ciebie, skoro pytasz o to, jacy są ludzie.... Normalni, z zielonymi członkami. Btw. A u Ciebie jacy?

bo ludzie sa rozni w roznych miastach, nie sadzisz? np poznaniacy sa bardzo pewni siebie i dla ludzi nie z poznania moga wydawac sie zarozumiali. z reszta po co piszesz w temacie w ktorym nie masz nic do powiedzenia? i w dodatku wylewa sie z ciebie jad, masz jakies kompleksy czy co? nie martw sie, nie mam zamiaru udawac "warszawianki" żałosne

Gość słomkowwska
Ja uważam ze mieszka sie bardzo fajnie. Zwłaszcza jesli masz dobra prace i mozesz pozwolic sobie na zakup mieszkania. My też to planujemy w inwestycji Shiraz Trio , zakończenie w 2014 roku, wiec na pewno do tego czasu uda sie nam zakończyć wszelkie forumalnosci.

Gość lucynnkowska2
W sumie teraz podobno 2013 rok to własnie bedzie odpowiedni czas na zakup własnego mieszkania. Wiec czemu nie, zwłaszcza ze wybór jest naprawde bardzo duzy.

Gość facet taki.....
Mi się dobrze mieszkało:) niestety opuściłem warszawę

Gość maroonnaa
jaki jest sens wywalac pół pensji na mieszkanie w warszawie

Gość w ogromnym przelocie XV
"obiad mozna zjesc za jakies 50zl" :D Co za bzdura. Lunch w większości restauracji waha się w granicach 20zł.

Gość ddghgdyuu78
żyje się fajnie pod warunkiem, że zarabiasz minimum 4 tys, może być mniej, ale pod warunkiem, że lubisz żyć jak studentka we wspólnym mieszkaniu. wydaje mi sie, ze teraz nie jest tak różowo z pracą- podobna kasa co w małym mieście, a mieszkanie duuuużo droższe. jak ci daja dobra kasę, to przyjeżdżaj, na pewno będziesz sie dobrze bawić

Gość facet taki.....
w barze mlecznym mozna zjesc obiad nawet za 15 zł wbrew wielu obiegowym opiniom nie jest to aż tak drogie miasto jak niektórzy sądzą drogie są niestety mieszkania:(

Gość warszawianka...
W barze mlecznym to nawet i za mniej (naleśniki, pierogi). Przy okazji zareklamuję znajomych-bistro Parawan na Pańskiej, za 17zl zupa i drugie danie. Niedrogo i smacznie. :)

Gość facet taki.....
w Warszawie spotkałem wielu porządnych ludzi którzy bezinteresownie mi pomogli, znalazłem pracę w służbie mundurowej. I gdyby mnie tylko było stac na jakiś kredyt na kawalerkę to bym wrócił ale zarabiam około 3 tys złotych i nie wiem czy to wystarczy