Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sun6

jak sie zyje w Warszawie?

Polecane posty

Gość warszawianka...
A jeśli bar mleczny to tylko Gdański. ❤️

Gość facet taki.....
ja chodziłem kiedys do prasowego na marszałkowskiej

Gość ddghgdyuu78
no własnie- ciuchy kupisz taniej niz na prowincji, zjeść obiad tez mozna tanio i jest duzy wybór[nie idziesz przeciez na stare miasto jesć], imprezy tez nie sa takie drogie wbrew pozorom. "tylko" te mieszkania..

Gość facet taki.....
jest bogata oferta kulturalna i nie za wszystko musisz płacic potwierdzam że ubrania można kupic taniej niż w małych miastach

Gość facet taki.....
wynajem kawalerki kosztuje co najmniej 1200 zł i to nie w centrum:( pokój z 700 zł

Gość pacmanka:))
Uwielbiam to miasto i bardzo mnie irytuję opinie, że stolica jest brzydka. Marzeniem dla mnie jest powiśle, teraz budują tam apartamentowiec jak piano house, niestety poza moim zasięgiem, natomiast za 10 lat może uda mi się gdzieś na powiślu znaleźć swoje miejsce w przyzwoitym metrażu. :) Minusem jest drogie życie, ale też zarobki są tu stosunkowo wyższe. :)

Gość jiju98j98
warszawa to chyba najbrzydsza stolica ze wszystkich stolic Europy...

Gość tak z ciekwosci
ile kosztuje zwykły chleb w Warszawie???

Gość wiśnióweczka
a mnie Warszawa męczyła... studiowałam w W-wie, mąż pracował... mieliśmy plany, żeby zostać, ale ja nie czułam się tam dobrze. Za duża anonimowość, ludzie w biegu, głośno... wolę moje Pietruchowo ;-))) życie w W-wie wcale nie kosztowało mnie drożej niż w mniejszym mieście, są te same sklepy, hipermarkety i ceny takie same... podobnie sieciówki z odzieżą, kosmetykami, itp. to samo wszędzie. Jedynie droższe są mieszkania /nas nie dotyczyło akurat/, ale zarobki też wyższe niż w mniejszych miastach i o pracę łatwiej.

Gość blackqueen
jiju98j98, nigdzie nie byles nic nie widziales a dyskutujesz. bylam w kazdej europejskiej stolicy i uwierz nie wiesz o czym mowisz. wiadomo Paryż, Londyn troche nam jeszcze daleko, ale Berlin np jedyne co to wiekszy, ladniejszy nie powiedzialabym. Bratyslawa napewno ma do nas daleko wszystkie wschodnie kraje ewww. Co do typów ludzi, to myślę że to jednak bardzo ogólnikowe stwierdzenie że poznaniacy są pewni siebie, a kto inny jakiś tam. Myślę że ludzie z dużych miast ogólnie są pewniejsi siebie i dumni ze swojego miasta. Jednak Warszawiacy przez to, że nie ukrywajmy mają największy powód do dumy mogą najbardziej wydać się "zarozumiali", ale bez przesady to chyba nie gra takiej roli. Jak do pracy przyjeżdżasz to kup mieszkanie tylko w mieście, nawet na odległych Kabatach gdzie masz metro i w przyzwoitym czasie będziesz dostawać się do pracy. Mieszkanie na obrzeżach to bzdura, mieszkać na obrzeżach to można w domu z rodziną, a tak to nic nie zyskasz.

Gość dominikaa83
To w takim razie napiszcie jakie miejsce w stolicy jest najlepsze do zamieszkania, do zakupu swojego własnego mieszkania ? Na która z dzielnic Waszym zdaniem warto jest postawić ?

Gość gość
Dla mnie na pewno ważne jest to jakiego dewelopera wybierzemy. Mysle ze tutaj warto też jest wczesniej zasięgnąć porady u osób które juz kupiły mieszkanie u tego dewelopera.

Gość gość
Zawsze chciałam mieszkać w dużym mieszkaniu, najlepiej na uboczu, nie w centrum miasta, ogladalismy ostatnio mieszkanie do kupienia w Wawrze, Miasteczko Wawer, piekne miejsce, mieszkania z widokiem na las, duże tarasy, idealne mieszkanie dla mnie

Gość gość
Dobrze! Dobrze się żyje! Ja przyjechałam na studia na Mazowieckiej Uczelni Medycznej. Miałam 20 lat, siano w głowie i nie potrafiłam nawet skasować biletu w tramwaju. Studia się zaczęły, ja krok po kroku poznawałam miasto, uczyłam się jak się żyje w dużej aglomeracji... A dziś? :D A dziś jestem właścicielką mieszkania na Mokotowie i nie wyobrażam sobie mieszkania gdzie indziej. "

Gość gość
Ja przyjechałam do Warszawy za męzem 3 lata temu...Na poczatku, z perspektywy niedużego miasta, wszystko wydawało mi się "przerażające". Ciężko mi było na początku. Był moment, że chciałam wracać do swojego rodzinnego miasta. Teraz jest zupełnie inaczej. Mam fajną pracę, super znajomych...lubie mieszkac w Warszawie :) Większe miasto, większe możliwości :)

Gość gość
Życie w Warszawie jest pełne emocji, czasem również zabiegane, trzeba to lubić. Ja przeprowadziłam się tu 2 lata temu i mi się podoba. Rodzice kupili mi mieszanie od Home Invest, była to świetna oferta, akurat zaczynałam studia. Bardzo się cieszę, że tak mnie kochają i mi ufają!